Η κα Χριστοφιλοπούλου θυμήθηκε τον Σαρωνικό!!!

Μετά από αρκετά χρόνια, θυμήθηκε τον Σαρωνικό η Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου. Οι σχέσεις της με την περιοχή μας μέχρι τώρα, περιορίζονται στην παρουσία της σε κάποιες θρησκευτικές εκδηλώσεις, που συνδυάζονται απαραιτήτως με την περιφορά εικόνων, για να είναι ορατή στις μάζες και κάποιες κλειστές κομματικές εκδηλώσεις όπου είναι συνήθως αόρατες, από το ευρύ κοινό.  Αφορμή μας έδωσε η ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή με θέμα το αποχετευτικό του Σαρωνικού, με την οποία ερωτάται ο υπουργός Υποδομών και άλλοι συναρμόδιοι, για τις “Περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις από τη δημιουργία ΚΕΛ Σαρωνικού”. Παρόμοια ερώτηση έχει καταθέσει και ο Βουλευτής της Ν.Δ. Βορίδης.

Είναι δικαίωμα της Βουλευτού, να ερωτά ότι θέλει, τους Υπουργούς και δικαίωμά της να εκτίθεται, αν με την ερώτησή της δείχνει ότι έχει πλήρη άγνοια για το θέμα της ερώτησης, υιοθετώντας τις μονομερείς απόψεις κάποιων τοπικών παραγόντων. Είναι δικαίωμά της, αλλά δεν είναι δικαιολογημένο. Ασχολείται μόλις σήμερα με ένα θέμα, το οποίο τα προηγούμενα 12 χρόνια, που η ίδια είναι Βουλευτής της περιφέρειας, κατά γενική ομολογία έχει ταλανίσει την περιοχή, έχει δημιουργήσει αντιπαλότητες, προσφυγές στην δικαιοσύνη και έχει θέση σε κίνδυνο επιβολής σοβαρών προστίμων στον Δήμο μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.   

Η Βουλευτής και Υπουργός,

 • Δεν ενδιαφέρθηκε το 2011, όταν το κόμμα της ήταν στην κυβέρνηση και η τοπική κοινωνία της Π. Φώκαιας αντιδρούσε στην χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ. της Γερακίνας, το οποίο απείχε μόλις 250 μέτρα από την πόλη.
 • Δεν κατέθεσε ερώτηση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων της εγκατάστασης στην Γερακίνα, όταν θα διοχετεύονταν στον κλειστό όρμο της Αναβύσσου καθημερινά, δεκάδες χιλιάδες τόνοι νερού, έστω και επεξεργασμένου.
 • Δεν μετείχε σε ΚΑΜΙΑ απολύτως εκδήλωση, από τις πολλές που οργανώθηκαν και από τον Δήμο και από τους πολίτες, για να ενημερωθεί. Της ήταν προφανώς αρκετά αυτά που τις υπαγόρευε ο πολιτικός φίλος της κ. Μανώλης Τσαλικίδης, ο οποίος διατηρούσε μαζί της προνομιακή επικοινωνία. Ήταν τότε που ο κ. Τσαλικίδης είχε κάνει την μεγαλειώδη κωλοτούμπα και υποστήριζε το Κ.Ε.Λ. στην Γερακίνα, μέχρι που ο λαός της πόλης τον υποχρέωσε να ξανακάνει κωλοτούμπα, να τα μαζέψει και να αρχίσει το παραμύθι για την Ψυττάλεια, την μεγάλη κοροϊδία που είχε επινοήσει ο Φιλίππου ο Τσαλικίδης και ο Βορίδης.

ΕΞΗ χρόνια από τότε η κα Χριστοφιλοπούλου:

 • Δεν ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί, γιατί δεν ολοκληρώνεται αυτό το έργο μεταφοράς των λυμάτων στην Ψυττάλεια.
 • Δεν ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί, γιατί ΔΥΟ (2) Υπουργοί των κυβερνήσεων (Παπαδήμου και Σαμαρά) που η ίδια στήριζε, δεν υπέγραψαν την Μ.Π.Ε. για την Ψυττάλεια. Δεν ενδιαφέρθηκε επίσης και για την μη υπογραφή της Μ.Π.Ε. από ΔΥΟ (2) Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει, γιατί οι βουλευτές του κόμματός της και της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά και αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούσαν με την μεταφορά των λυμάτων στην Ψυττάλεια.
 • Δεν ενδιαφέρθηκε, ούτε για τις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις των Δημάρχων όλου του παραλιακού μετώπου, από τα 3Β έως το Κερατσίνι. Δεν τις άκουσε άραγε;  
 • Δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει, γιατί η σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και η προηγούμενη, δεν συνηγορούσαν υπέρ της εκτέλεσης ενός τέτοιου έργου.
 • Δεν ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί, γιατί η ηγεσία της ΕΥΔΑΠ διαχρονικά, δεν ευνοούσε, για τεχνικούς λόγους, την μεταφορά λυμάτων σε μεγάλες αποστάσεις, όπως αυτή των 70 χιλ. που απέχει η Π. Φώκαια από το Κερατσίνι. 
 • Δεν ενδιαφέρθηκε και δεν ρώτησε τους αρμόδιους υπουργούς για τα πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, που επιβλήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε Δήμους της Ανατολικής Αττικής, λόγω της έλλειψης αποχέτευσης. 
 • Ενδιαφέρθηκε άραγε να πληροφορηθεί, η κα Βουλευτής, γιατί οι Δήμοι Μαραθώνος και Ραφήνας αποφάσισαν να κατασκευάσουν Κ.Ε.Λ. στα όρια των περιοχών τους, παρά το ότι και αυτοί ζητούσαν τη μεταφορά των λυμάτων τους στην Ψυττάλεια;  
 • “Ο σχεδιασμός αυτός διακόπτει βίαια τη λύση που είχε δρομολογηθεί για μεταφορά λυμάτων από την Ανατολική Αττική (και την Παλλήνη) στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας”, γράφει η Βουλευτής, προφανώς γιατί δεν γνωρίζει ότι η πρόταση για το ΒΙΟΠΑ Καλυβίων ακολούθησε την απόρριψη και απένταξη του “έργου” μεταφοράς των λυμάτων στην Ψυττάλεια και δεν προηγήθηκε αυτής. Ούτε ότι η μεταφορά των λυμάτων της Παλλήνης προχωράει κανονικά προς την Ψυττάλεια γνωρίζει.

Η κα Χριστοφιλοπούλου, η οποία υποστηρίζει ότι επιτελεί το αυτονόητο καθήκον της για τη διαφύλαξη του δικαιώματος των πολιτών της Αττικής να λαμβάνονται οι αποφάσεις που τους αφορούν με τρόπο ορθολογικό, τεκμηριωμένο και νόμιμο (sic)δεν ενημερώθηκε από τους πολιτικούς της φίλους, ότι στον Σαρωνικό πραγματοποιήθηκαν ΕΠΤΑ (7) ενημερωτικές εκδηλώσεις και εξαντλητικός διάλογος, που αφορούσαν την πρόταση του Δημάρχου για την χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ. και του πράσινου Σημείου στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων (έξη από τον Δήμο και μία από την Επιτροπή Πολιτών που εναντιώνονται); Γιατί άραγε δεν ενδιαφέρθηκε να τις παρακολουθήσει; Ζήτησε ενημέρωση ή έστω εξηγήσεις από τον Δήμαρχο Σαρωνικού πριν καταθέσει την ερώτησή της;  

Γιατί, αλήθεια, ενδιαφέρεται η κα Βουλευτής; Μάλλον για την πολιτική της επιβίωση και μόνο, υιοθετώντας άκριτα κάθε διαμαρτυρία για κάθε θέμα που το θεωρεί “πιασάρικο”. Αυτό έκανε από το 2004 και μετά, όταν εκλέχτηκε Βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασχολήθηκε με κάποιο σοβαρό τοπικό πρόβλημα του Σαρωνικού, όπως και το κόμμα της εξάλλου, με θετικές προτάσεις και παρεμβάσεις υπέρ της επίλυσής του, όπως, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, της λειτουργίας των παράνομων και καρκινογόνων χωματερών στην Π. Φώκαια στα Καλύβια και στην Κερατέα. Ούτε με το θέμα της μετεγκατάστασης των ρυπογόνων ιχθυοτροφείων της ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ – ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ Α.Ε., στις ακτές της Π. Φώκαιας ασχολήθηκε, ούτε με τις συνεχείς παραβιάσεις της άδειας λειτουργίας τους.

Αυτά τα θέματα όμως, που έχουν σχέση με πολιτικές φιλίες και οικονομικά συμφέροντα, ελάχιστοι τα αγγίζουν., 

(Αν έχει ασχοληθεί με κάποιο πρόβλημα, ας μας το αναφέρει). 

Παραθέτουμε την ερώτηση της Βουλευτού;

170317_Ερώτηση_ΚΕΛ Σαρωνικού

Δημοσιεύουμε την απάντηση της στον Άγγελο Φραγκόπουλο σε προσωπική επιστολή που της κοινοποίησε με ανάλογο με το άρθρο περιεχόμενο: 

Απάντηση της κας Χριστοφιλοπούλου στον Άγγελο Φραγκόπουλο 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

3 Responses to “Η κα Χριστοφιλοπούλου θυμήθηκε τον Σαρωνικό!!!”

 1. Ο/Η Φώντας Φαντίδης λέει:

  η αφανέστατη Χριστοδουλοπούλου το μόνο που καταφερε τόσα χρόνια στην περιοχή είναι να λάμψει δια της απουσίας της .
  Δεν γνωρίζει τα θέματα και ευκαιριακά ”αρπάζει” τυα θέματα
  που της λέει ο Τσαλικίδης υποδυόμενος τον κομματάρχη όπως κάνει άλλοστε σε όλους τους βουλευτές .
  Μην ξεχνάμε βέβαια ότι την μετάθεσή του απο την βιβλιοθήκη του
  Πανεπιστημίου (που ήταν η οργανική του θέση)με παρέμβαση τηςκας Χριστοδουλοπούλου τοποθετήθηκε στο ΕΛΚΕΘΕ.
  Οποία μιλροπολιτική παρωδία …

 2. Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

  Το τι θα κάνω με το site μου ανώνυμε αλιτήριε, είναι δική μου υπόθεση. Εσύ καλά θα κάνεις να μην ξαναμπείς την ιστοσελίδα. Την επόμενη φορά δεν πρόκειται να δημοσιευτεί κανένα σχόλιό σου. Και να είσαι βέβαιος ότι μπορώ να ξεχωρίσω ποιος το στέλνει και από που:

 3. Ο/Η Θανάσης Λύτρας λέει:

  Δεν γνωρίζει η Εύη μας, ότι τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια που έστελνε στον Τσαλικίδη για να τα μοιράζει ενόψει των εκλογών, βρίσκονται ακέραια στους κάδους ανακύκλωσης του Σαρωνικού.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.