Η ενότητα των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού, προϋπόθεση για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων, αλλά και προτεραιότητα για τη Διοίκηση Σωφρόνη.

Γ. Σωφρόνης , Δήμαρχος Σαρωνικού : Κάναμε ένα βήμα πίσω από τις θέσεις μας, για να πάμε πολλά βήματα μπροστά στο δρόμο που έχουμε να διανύσουμε, για να επιλύσουμε το πρόβλημα της αποχέτευσης.

Η επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαρωνικού. Στο πρόβλημα αυτό, η Διοίκηση Σωφρόνη θεωρεί πως η μόνη εφικτή και ρεαλιστική λύση, είναι η δημιουργία Κ.Ε.Λ.  στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.

Η λύση αυτή προκρίθηκε πριν μερικούς μήνες, με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας που διαφώνησαν , ο καθένας για δικούς του λόγους, με τη λύση αυτή, επιχείρησαν το προηγούμενο διάστημα να διχάσουν τους κατοίκους του Δήμου. Ισχυρίστηκαν ότι υπάρχουν κι άλλες λύσεις για το αποχετευτικό, πέραν αυτής του ΒΙΟΠΑ Καλυβίων. Για να επιβάλλουν μάλιστα τις απόψεις τους ,  δεν δίστασαν να συκοφαντήσουν, να ασκήσουν πιέσεις και να απειλήσουν μέλη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που συμφωνούσαν με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Δημιουργήθηκε με δική τους ευθύνη ένα κλίμα πρωτοφανούς έντασης, που οδηγεί αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή ακόμη και στο διχασμό της τοπικής μας κοινωνίας.

Για να αποτραπεί ο διχασμός αυτός , η Διοίκηση Σωφρόνη πήρε τη γενναία απόφαση να κάνει ένα βήμα πίσω, προκειμένου να διευκολύνει την προσπάθεια να βρεθεί σε συνθήκες συναίνεσης μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης. Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, δεν αξιοποίησε την πλειοψηφία που διέθετε στο Σώμα.

Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριφέρθηκαν υπεύθυνα. Έθεσαν την ενότητα της πόλης πάνω από παραταξιακές σκοπιμότητες, διαπιστώνοντας τον ορατό κίνδυνο να υπάρξει ένταση και διχασμός μεταξύ των υποστηρικτών των διαφορετικών απόψεων. Στο πλαίσιο αυτής της υπευθυνότητας  αποδέχθηκαν το αίτημα μερίδας της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο να αποσύρουν την αρχική τους θέση για δημιουργία ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ των Καλυβίων.

Συναίνεσαν στη δημιουργία μας δια-παραταξιακής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει στο επόμενο διάστημα πρωτοβουλία να αναζητήσει μια πιθανή άλλη λύση, ρεαλιστική κι εφαρμόσιμη, για τη χωροθέτηση ΚΕΛ, ώστε να λυθεί με μόνιμο τρόπο το πρόβλημα της αποχέτευσης.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, με αφορμή την εξέλιξη αυτή,  έκανε την παρακάτω δήλωση :

” Για τη σημερινή Δημοτική Αρχή και για μένα προσωπικά, η επίλυση του αποχετευτικού αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Ως Δήμαρχος δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω ούτε ένα βήμα πίσω στην προτεραιότητα αυτή. Το οφείλω στους συμπολίτες μου, το οφείλω στα παιδιά μας, που δεν είναι δυνατόν να ζήσουν τα επόμενα χρόνια σε αυτόν τον τόπο, με την ντροπή των βόθρων και των λυμάτων στους δρόμους. Ο δρόμος για την επίλυση του προβλήματος είναι μακρύς. Μπροστά όμως στον κίνδυνο να διχαστεί η τοπική μας κοινωνία και ο διχασμός αυτός να είναι μόνιμος, επιλέξαμε ως Διοίκηση να κάνουμε ένα μικρό βήμα πίσω από τις αρχικές μας θέσεις. Ένα βήμα πίσω σήμερα, για να προχωρήσουμε από αύριο πολλά βήματα μπροστά στη μεγάλη πορεία που έχουμε να διανύσουμε μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Προτείναμε τη δημιουργία δια-παραταξιακής επιτροπής για να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα να βρεθεί μια συναινετική λύση.

Για να αποτρέψουμε το διχασμό.

Για να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε καμία δέσμευση απέναντι σε συμφέροντα, όπως κάποιοι κακόβουλοι ισχυρίζονταν.

Δεν συναινέσαμε και δεν ψηφίσαμε να μην υπάρξει λύση.

 Δεν πετάξαμε την μπάλα στην εξέδρα, απλά δώσαμε παράταση μήπως και μπορέσουμε να συμφωνήσουμε στο αυτονόητο.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους. Είναι ώρα να αποδειχθεί ποιοι θέλουν λύση και ποιοι επιδιώκουν να ζήσουμε και τα επόμενα χρόνια με τους βόθρους, αρκεί αυτό να εξυπηρετεί τα δικά τους μικροπαραταξιακά συμφέροντα.

Περιμένουμε, παρά την άρνησή τους, εξαιρουμένου του κ. Ν. Βολάκου, όλες τις παρατάξεις να συμμετάσχουν στην επιτροπή που δημιουργήσαμε.

Περιμένουμε προτάσεις άμεσα, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Όποιος αρνηθεί τη συμμετοχή του στην κοινή προσπάθεια, θα είναι υπόλογος στους πολίτες.

Η αλλαγή στάσης από πλευράς μας σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει αδυναμία, αντίθετα αναδεικνύει τη δύναμη που έχουμε ως δημοτική παράταξη να θέτουμε σε δεύτερη μοίρα τις όποιες σκοπιμότητες. Δύναμή μας είναι οι αρχές μας.

Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο. Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μου ότι θα επιδιώξω να δοθεί λύση σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας. Κι αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα επιδιώξω καθαρή λύση προσφεύγοντας στην ετυμηγορία της τοπικής κοινωνίας. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.