Ευθύνες στη ΔΕΗ καταλογίζει το πόρισμα της Πυροσβεστικής για την καταστροφή στον Κάλαμο

Η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε 25.000 στρέμματα στην ανατολική Αττική τον περασμένο Αύγουστο οφείλεται σε πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος. Ακυρώνεται το σενάριο του σχεδίου εμπρηστών

Στη ΔΕΗ ρίχνει την ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά στον Κάλαμο τον περασμένο Αύγουστο το πόρισμα της Πυροσβεστικής, όπως τουλάχιστον αναφέρουν σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ τους «Τα Νέα» της Πέμπτης.

Υπό αυτό το πρίσμα ακυρώνονται και η παραφιλολογία περί σχεδίου εμπρηστών που είχε αναπτυχθεί τότε κυρίως από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Η πυρκαγιά κατέκαψε 25.000 στρέμματα δάσους στον Κάλαμο και στο Καπανδρίτι το πενθήμερο 13 έως 18 Αυγούστου 2017.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στον φάκελο που παραδόθηκε προ μερικών εβδομάδων στην Εισαγγελία Αθηνών περιλαμβάνεται πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα Κωνσταντίνου Νομίδη που ολοκληρώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στο εν λόγω πόρισμα ορίζεται ως χώρος έναρξης της πυρκαγιάς περιοχή με δέντρα στον οικισμό του Καλάμου, κοντά στον κεντρικό δρόμο Καπανδριτίου – Αγίων Αποστόλων, που αποδίδεται με σχετική βεβαιότητα στους τοπικούς πυλώνες της ΔΕΗ.

Όπως προκύπτει από άλλες πηγές, στον φάκελο περιλαμβάνονται και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αλλά και έγγραφα για τη συντήρηση του δικτύου όπως και τις αλλαγές της τάσης του ρεύματος που ζητήθηκαν από τη ΔΕΗ.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.