Ετοιμάζει το αφήγημα της νέας υποψηφιότητάς του στο Δήμο Σαρωνικού ο Φιλίππου

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι κυοφορείται υποψηφιότητα Πέτρου Φιλίππου για τις επόμενες (2019) δημοτικές εκλογές στον Σαρωνικό.

Ο πρώην Δήμαρχος και νυν Αντιπεριφερειάρχης, ετοιμάζει το αφήγημά του, για να επιστρέψει στα γνώριμα νερά από τα οποία αποχώρησε το 2014, όταν ήταν βέβαιο ότι θα έχανε αναμετρώμενος με τους τότε διεκδικητές της Δημαρχίας.

Επανειλημμένα έχουμε υποστηρίξει ότι ο Φιλίππου θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να ευδοκιμήσει οποιοδήποτε άλλο σχέδιό του. Όταν δημοσιεύσαμε αυτή την εκτίμησή μας για τις προθέσεις του, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει στον Δήμο, όπως “κάποιοι” αναφέρουν…

 

Η εναλλακτική του επιλογή, είναι να μην ασχοληθεί πλέον με τα κοινά και να πάει σπίτι του και αυτό θα ήταν μια τεράστια προσφορά στην τοπική κοινωνία. Ο ίδιος βέβαια θα επιθυμούσε διακαώς, να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν μπορεί, ευτυχώς κατά την άποψή μας, ακόμα και αν επισπευσθούν οι εκλογές, αφού υπάρχει ασυμβίβαστο με την θέση που έχει σήμερα. Αν γίνουν μετά το καλοκαίρι του 2019 οι εκλογές, τότε κατανοεί και ο ίδιος ότι και αν ακόμα τον δεχτεί κάποιο από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή ΛΑΕ, θα καταγράψουν μονοψήφιο ποσοστό, οπότε δεν έχει παρά ελάχιστες ελπίδες εκλογής.

Υποψήφιος στην Περιφέρεια δεν θα είναι, γιατί όπως δείχνουν τα δεδομένα, δεν υπάρχει καμία ελπίδα να επαναληφθεί το εκλογικό “επίτευγμα” Δούρου και να κερδίσει τις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής, κάποια παραφυάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ, ιδιαίτερα μετά την εξαπάτηση του λαού της Αττικής, σε όλα τα επίπεδα από την κα. Δούρου.

Πρόσφατα, στα πλαίσια του διαλόγου για την τροποποίηση του Καλλικράτη, εμφανίστηκε ο Πέτρος Φιλίππου με πρόταση δημιουργίας ακόμα μιας βαθμίδας αυτοδιοίκησης, της Νομαρχίας. Η πρότασή του, προβλέπει την μετατροπή της Αντιπεριφέρειας σε Νομαρχία (Δείτε εδώ). Σχολιάζοντας την πρόταση, αυτοδιοικητικοί σχολίαζαν ότι ο κ. Φιλίππου ψάχνει καρέκλα για την συνέχιση της καριέρας του. Προφανώς, δεν φαίνεται να υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να γίνει δεκτή τέτοια πρόταση.  

Έντονα λοιπόν και μεταξύ πολλών, κυκλοφορεί η πληροφορία ως βεβαιότητα, ότι ο Πέτρος Φιλίππου έχει αποφασίσει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού. Ο ίδιος σε ερωτήσεις που δέχεται από «φίλους» του δεν το επιβεβαιώνει, αλλά και δεν το διαψεύδει. Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι οποίοι δηλώνουν ότι μιλούν εξ΄ ονόματός του και το θεωρούν δεδομένο.

Ο ίδιος αναζητώντας σημείο επαφής, μεταξύ των τοπικών στελεχών της αυτοδιοίκησης, κυρίως πρώην συνεργατών του, επιδιώκει να πληροφορηθεί την άποψή τους για το ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ του Σαρωνικού στα Καλύβια, που έχει δρομολογήσει ο κ. Γιώργος Σωφρόνης. Προφανώς, το θεωρεί ως σημείο αιχμής και ότι μπορεί μ΄ αυτό να πλαισιώσει το αφήγημά του, διεκδικώντας την δημαρχία.

Ένα αφήγημα, από το οποίο θα πρέπει να επιδιώξει πρωτίστως να αφαιρέσει από την μνήμη των δημοτών, την προσπάθειά του να χωροθετήσει το ΚΕΛ Σαρωνικού στην Γερακίνα, σε απόσταση 250 μέτρων από τον κεντρικό οικισμό της Παλαιάς Φώκαιας.

Τι σημασία έχει, αν ο συγκεκριμένος εξαπάτησε ολόκληρο τον Δήμο, μαζί με τον υπαρχηγό του Τσαλικίδη και τον ακροδεξιό Βουλευτή Βορίδη, με το απίστευτο παραμύθι της μεταφοράς των λυμάτων στην Ψυττάλεια;

Τι κι΄ αν χαρακτήριζε ως σαμποτέρ του «μεγαλόπνοου» έργου του, όλους εμάς που υποστηρίζαμε από την πρώτη ημέρα ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ;

Λέτε να αισθάνεται ντροπή, όταν ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, απέκρυπτε το πρόγραμμα της παράταξης Δούρου, το οποίο ανέφερε ότι “κανένας Δήμος της Ανατολικής Αττικής δεν θα αποχετευτεί στην Ψυττάλεια; 

Φαντάζεστε ότι νοιώθει ενοχή, που παρότρυνε υπογείως τον Δήμαρχο Κορωπίου να κάνει παρέμβαση υπέρ του ΚΕΛ της Γερακίνας, όταν ο ίδιος ως Δήμαρχος προσέφευγε στο ΣτΕ για την ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων για το συγκεκριμένο ΚΕΛ; (VIDEO).

Με απύθμενο θράσος μπορεί να κατηγορεί τον σημερινό δήμαρχο για την απόφαση χωροθέτησης του ΚΕΛ στα Καλύβια, όταν ο ίδιος ενέκρινε την πολεοδομική μελέτη, η οποία προβλέπει ΚΕΛ βιομηχανικών, τοξικών αποβλήτων στο ΒΙΟΠΑ, χωρίς κανένα διάλογο και χωρίς καμία ενημέρωση των συμπολιτών του. 

Γι΄ αυτόν η πολιτική ηθική, φαίνεται να είναι άγνωστη λέξη, αφού μπορεί να κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα τους, συνεργάτες, αντιπάλους και έναν ολόκληρο δήμο 25.000 κατοίκων.

Δεν ξεχνιούνται όμως και οι ημέρες «δόξης» του ως Δημάρχου, όταν έστηνε μνημεία στα Καλύβια, τιμώντας τον σιοσιαλφασίστα τύραννο Τσάβες, επιστρατεύοντας μαθητές και δασκάλους του Δημοτικού σχολείου, ως χειροκροτητές. Δεν ξεχνιούνται οι σέλφι φωτογραφίες του με τον δολοφόνο Μαδούρο Πρόεδρο της Βενεζουέλας, όταν είχε σταλεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Παρατηρητών για τις βουλευτικές εκλογές, σ΄αυτή την πολύπαθη χώρα της Λατινικής Αμερικής,  εκλογές τις οποίες βρήκε δημοκρατικότατες παρά τις καταγγελίες της αντιπολίτευση για νοθεία. 

Αυτοί που θα τον ακολουθήσουν, στο νέο του εγχείρημα, είναι εκείνοι που ενέκριναν τις μεμονωμένες πολεοδομικές πράξεις εξυπηρέτησης των προσωπικών τους συμφερόντων. Αυτοί που αντάλλασσαν κοινόχρηστους χώρους με οικοδομήσιμους και τούμπαλιν. Αυτοί που ανάθεταν σε συγγενικά τους πρόσωπα να διαχειρίζονται τις χωματερές που θα έκλειναν. Αυτοί δηλαδή που απέτυχαν, σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής, τα τελευταία χρόνια. Αυτού του επιπέδου είναι όσοι τον ακολουθούσαν και όσοι θα τον ακολουθήσουν στη νέα του περιπέτεια.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

3 Responses to “Ετοιμάζει το αφήγημα της νέας υποψηφιότητάς του στο Δήμο Σαρωνικού ο Φιλίππου”

 1. Ο/Η Φώντας Φαντίδης λέει:

  το καλλίτερο που έχει να κάνει ο σεβαστός αντιπεριφερειάρχης είναι
  να μήν ξανασχοληθεί μα τα κοινά , και άν έιναι δυνατόν να μεταδημοτεύσει . Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά του.
  Αυτο πιστεύω παρακαλάνε όλοι οι κάτοικοι της Αν. Αττικής και της Περιφερειάρχου συμπεριλαμβανομένης .

 2. Ο/Η δημότης σαρωνικού λέει:

  δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί μια τέτοια υποψηφιότητα απο κανένα σκεπτόμενο δημότη , είναι πολλά αυτά που έχουμε να θυμηθούμε όσοι γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε…
  Ο τόπος χρειάζεται νέο αίμα , νέες απόψεις
  να πάει μπροστά επιτέλους ….
  οχι επιστροφή στο τίποτα των περασμένων δεκαετιών…
  έλεος πιά !

 3. Ο/Η ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

  Θα εκλεγεί με ποσοστά Κιμ Γιονγκ Ουν

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.