Επιτέλους, λέει κάποιος αλήθεια σ΄ αυτή την κυβέρνηση;

Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε ότι όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, από αυτόν τον κυβερνητικό συρφετό,  λένε ψέματα και αναζητούμε ποιος απ΄ αυτούς μπορεί να λέει αλήθεια.

Τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά ξεπερνούν την φαντασία, ακόμα και των πλέον ευφάνταστων σεναριογράφων και ξεπερνάει πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα που ξέσπασαν κατά καιρούς στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.   

 • Λέει αλήθεια ο κ. Βαρουφάκης όταν υποστηρίζει ότι είχε εντολή από τον πρωθυπουργό, να οργανώσει το plan B;
 • Λέει αλήθεια όταν υποστηρίζει ότι το βράδυ του Δημοψηφίσματος όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, ο πρωθυπουργός έκανε την κωλοτούμπα και αποφάσισε να πάει σε συμφωνία;
 • Λέει αλήθεια όταν υποστηρίζει ότι αιτία της κωλοτούμπας του Τσίπρα ήταν η δήλωση του Πούτην, το ίδιο βράδυ, ότι δεν θα δώσει τα 10 δις δολάρια για την στήριξη του εθνικού νομίσματος;
 • Λέει αλήθεια όταν προσπαθεί να καταστήσει συνυπεύθυνο των επιλογών του τον πρωθυπουργό ή το κάνει για να τον εκδικηθεί  για την αποπομπή του από το υπουργείο;

Αν λοιπόν λέει ψέματα ο Βαρουφάκης, όπως διαλαλούν σε όλα τα κανάλια τα ΣΥΡΙΖΟ-στελέχη και αν όλα όσα έκανε και αποκαλύφθηκαν από τον Βουλευτή του Ποταμιού κ. Χάρη Θεοχάρη προ μηνός (δείτε εδώ) και επιβεβαιώθηκαν από την εφημερίδα «Καθημερινή», τότε υπάρχουν σαφέστατες ποινικές ευθύνες σε βάρος του και πρέπει με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, η δε βουλή να άρει την ασυλία του, τώρα. Και αναφέρομαι σε ποινικές ευθύνες, γιατί οι πολιτικές είναι πλέον αποδεδειγμένες και με την σύμφωνη γνώμη υπουργών αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν όμως λέει αλήθεια, τότε αλλάζουν τα δεδομένα και παράλληλα με τις δικές του πολιτικές και ποινικές ευθύνες ανακύπτουν ευθύνες και για τον προϊστάμενό του πρωθυπουργό.

 • Λέει αλήθεια ο πρωθυπουργός όταν υποστηρίζει (μέσω κύκλων), ότι ο κορυφαίος υπουργός του Βαρουφάκης, ενεργούσε χωρίς την έγκρισή του, ενώ οι κατευθύνσεις του ήταν άλλες;
 • Λέει αλήθεια, ότι ήταν απόλυτα προσανατολισμένος στην κατεύθυνση της παραμονής στο ευρώ, όταν ανέθετε στον υπουργό του να εξετάσει τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από ένα GREXIT;

Πιστεύω ακράδαντα πως ο Βαρουφάκης, μετά την αποπομπή του από το υπουργείο τους «δίνει στεγνά» και ο λόγος που το κάνει είναι σαφής. Καταλαβαίνει ότι θα οδηγηθεί στον Καιάδα και από την κοινή γνώμη αλλά κυρίως από τους πρώην συντρόφους και συνεργάτες του και θέλει να τους πάρει μαζί του. Όσο περνούν οι μέρες και έρχονται στο φως λεπτομέρειες της δράσης του, τόσο θα ανοίγει περισσότερο το στόμα του και θα καρφώνει τον Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του Μαξίμου.

Πιστεύω ακράδαντα πως ο Τσίπρας είναι ο φυσικός αυτουργός στα όσα αποκαλύπτονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Δεν είναι μόνο οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη, αλλά και όλες οι κινήσεις του ιδίου, όχι μόνο από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία τον Γενάρη, αλλά και πολύ νωρίτερα. Ας ανατρέξουν όσοι ενδιαφέρονται στις προεκλογικές δηλώσεις του που προεξοφλούσαν την «υποταγή» της Ευρώπης στην «νωπή λαϊκή εντολή», πράγμα που αποδεικνύει ότι όχι μόνο θα έφτανε την χώρα στα άκρα αλλά και ότι θα την οδηγούσε στη δραχμή.

Με την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης, τοποθέτησε σε κορυφαίες υπουργικές θέσεις ανθρώπους οι οποίοι υποστήριζαν την «εναλλακτική πρόταση» της δραχμής, όπως ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, η Βαλαβάνη, ενώ γνώριζε τις απόψεις τους και τις επιδιώξεις τους. Η χθεσινή συγκέντρωση της αριστερής πλατφόρμας και η νέα ξεκάθαρη τοποθέτηση των στελεχών της υπέρ της δραχμής, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τις προθέσεις τους και τις μεθοδεύσεις τους. Δεν αποδοκίμασε ποτέ τις καθημερινές σχεδόν δηλώσεις βουλευτών όπως του Λαπαβίτσα ή του Λεωτσάκου, κ.α. οι οποίοι μιλούσαν ξεκάθαρα για εναλλακτική πρόταση και εθνικό νόμισμα.

Τοποθέτησε στην 3η πολιτειακή θέση του ΠτΒ την Κωνσταντοπούλου, τις απόψεις της οποίας γνώριζε, και ανέχτηκε τις επιλογές της για την συγκρότηση της επιτροπής «αλήθειας», η οποία ήταν εκ προοιμίου γνωστό ότι θα κατέληγε στο πόρισμα ότι το χρέος της Ελλάδας είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο, θέση που θα οδηγούσε στην μη αποπληρωμή των υποχρεώσεων της χώρας και άρα σε πτώχευση και έξοδο από το ευρώ.

Επί ένα εξάμηνο, έβλεπε και παρακολουθούσε τις δήθεν σκληρές διαπραγματευτικές προσπάθειες του υπουργού του, άκουγε και διάβαζε τα όσα έλεγαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες γι΄ αυτόν, έβλεπε το αδιέξοδο που οδηγούσε η πολιτική του και δεν έκανε τίποτε απολύτως.

Θεωρώ λοιπόν ότι όλες ανεξαιρέτως οι αποκαλύψεις αγγίζουν ευθέως στον Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός ήταν γνώστης και καθοδηγητής αυτών των μεθοδεύσεων. Απλώς ο Τσίπρας και ο στενός κύκλος των συμβούλων του υπουργών του Μαξίμου κιότεψαν μπροστά στον Αρμαγεδώνα που θα ακολουθούσε σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προγραμματισμένη σύγκληση των ηγετών της Ε.Ε. το βράδυ της 12ης Ιουλίου με το ερώτημα της εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε., ήταν πλέον το ακραίο σημείο πέραν των ορίων που άντεχε η προβληματική προσωπικότητά του. Είχαν αρχίσει να ακούγονται και οι πρώτες δηλώσεις (αν και δειλές) περί εσχάτης προδοσίας και ειδικών δικαστηρίων από την αντιπολίτευση και αυτό ήταν το πλέον καθοριστικό γι΄ αυτόν.

Αν δεν γίνει αποδεκτή αυτή η ερμηνεία των γεγονότων, τότε πρέπει να πάμε στην άλλη, εξίσου επικίνδυνη, ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άσχετο, αμόρφωτο, ανίκανο να κυβερνήσει και να ελέγξει την κυβέρνησή του και το κόμμα του και ενδεχομένως έναν πρωθυπουργό με νοητικές αδυναμίες.  

Σ΄ αυτό το φαύλο κύκλο  του ψεύδους και της πολιτικής (και όχι μόνο) απάτης κινήθηκε ο Τσίπρας, όλο αυτό το εξάμηνο αλλά και πριν από αυτό και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και είναι μεγιστοποιημένα σε υπερθετικό βαθμό. Τα αποτελέσματα της πολιτικής του θα τα υποστεί ο Ελληνικός Λαός, όπως ακριβώς συνέβη και τις προηγούμενες  φορές (2010 – 2012), με την διαφορά ότι αυτή τη φορά θα αργήσει πάρα πολύ να ορθοποδήσει η χώρα, αν τελικά τα καταφέρει και δεν υλοποιηθεί η πολιτική των Τσίπρα, Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Στρατούλη, Κωνσταντοπούλου, ως ατύχημα πλέον.  

Ας επικεντρωθεί η αντιπολίτευση στην κατεύθυνση των ευθυνών και του ίδιου του Τσίπρα και να πάψει επιτέλους να διακινείται ο μύθος του ανεύθυνου και έξω από τα γεγονότα «ηγέτη», όπως θέλουν να τον εμφανίσουν όσοι θέλουν να τον διασώσουν και μέσω αυτού να διασώσουν και τους εαυτούς τους.

Άγγελος Φραγκόπουλος 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

7 Responses to “Επιτέλους, λέει κάποιος αλήθεια σ΄ αυτή την κυβέρνηση;”

 1. Ο/Η Θανάσης λέει:

  Βρε μαλακοπίτουρα Σάκη, πότε θα βάλεις μυαλό να μην γράφεις ανοησίες κάθε φορά. Τράβα καμιά πηχτή, μήπως και ξελαμπικάρεις βλαμμένε.

  • Ο/Η ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΑΚΗΣ λέει:

   ΘΑΝΑΣΗ ΣΥΝΗΘΩς ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΒΙΑΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΑΡΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΙΠΑ !!!!

   • Ο/Η Θανάσης λέει:

    Βεβαίως, αν είναι να σε βοηθήσω να κόψεις το κάπνισμα μπορώ να σου τον δίνω 2-3 φορές την ημέρα σε πίπα. Να φέρνεις και την γυναίκα σου. Καμία κόρη έχεις; Θα σας κάνω καλές τιμές.

 2. Ο/Η Leon λέει:

  Πάντως δεν παίζει στο τσίρκο που εσύ είσαι κλόουν Σάκης.

 3. Ο/Η Δημήτρης Βόγγολης λέει:

  Και όπως ο δικός μου φίλος Θ.Δάλμαρης γράφει στον “Προμηθέα Αιώνιο Δεσμώτη”, η ειμαρμένη σκυθρωπή περνά από μπροστά μας κι απ τον καθένα μας ζητά απόφαση να πάρει.Θέλεις να ζήσεις Λεύτερος ή Σκλάβος να πεθάνεις.
  Έγιναν χαμαιλέοντες,μοντέρνοι παπατζήδες και κρύψανε τη σβάστικα
  μέχρι να έρθει η ώρα,παίζει ο παπάς τον δεξιό, παίζει τον Δημοκράτη και πίσω οι Αριστεροί, στην άκρη οι φασίστες.
  Δημήτρης Βόγγολης

 4. Ο/Η ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΑΚΗΣ λέει:

  ΕΣΥ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΑΙΖΕΙς ΕΙΠΑΜΕ???????

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.