«Επιστημονική ημερίδα» για το Κ.Ε.Λ. Σαρωνικού χωρίς επιστήμονες και χωρίς πρόταση, από την επιτροπή «αγώνα κατά της χαβούζας»

Σε καταγγελιολογία της Δημοτικής αρχής του Σαρωνικού, εξελίχθηκε η μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσαν το Σάββατο 26/11/2016, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου στα Καλύβια, οι αντιδρώντες στην χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, ή «Επιτροπή αγώνα κατά της χαβούζας» όπως αυτοαποκαλείται, 

untitled-6 untitled-7Οι επιστήμονες που είχαν προαναγγελθεί ότι θα παραβρίσκονταν στην ημερίδα, ή δεν ήρθαν, ή δεν είχαν κάτι επιστημονικό να υποστηρίξουν. Όσοι παραβρέθηκαν ως προσκεκλημένοι, κυρίως αιρετοί μειοψηφίας γειτονικών δήμων, αρκέστηκαν να καταγγείλουν την Δημοτική Αρχή, είτε γιατί δεν «ενημέρωσε πριν πάρει την απόφαση», είτε γιατί δεν «πάλεψε» αρκετά για να δεχτεί η Ψυττάλεια τα λύματα του Σαρωνικού, ή γιατί το ΚΕΛ θα ενοχλήσει τους γειτονικούς Δήμους !!!

Διαπιστώθηκε πλέον περίτρανα, ότι πίσω από τις εκδηλώσεις  που οργανώνονται, βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης και πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου. Ο άνθρωπος που είναι απολύτως υπεύθυνος για το ότι, το 80% των οικισμών του Σαρωνικού ζει με τους βόθρους και για το ότι 22 χρόνια μετά την μελέτη για την αποχέτευση των Καλυβίων και του Κουβαρά στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου, δεν έχει ΑΚΟΜΑ και σήμερα ολοκληρωθεί. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, προφανώς ετοιμάζει το έδαφος της επανάκαμψής του ως υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Σαρωνικού και βρήκε ανοικτό «πεδίο δράσης» με αφορμή το ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ.

Οι βασικοί ομιλητές που παρενέβησαν στην «επιστημονική ημερίδα», εκτός από τον κ. Φιλίππου, ήταν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας κ. Τσαλικίδης και κα. Ράπτη, καθώς και σύμβουλοι της μειοψηφίας από τους Δήμους Μαρκοπούλου και Λαυρεωτικής. Επίσης τον λόγο πήραν εκτός από τους εισηγητές της κίνησης και εκπρόσωποι επιχειρηματιών.

Οι διοργανωτές και οι παρεμβαίνωντες, ζήτησαν μέσω των τοποθετήσεών τους απαντήσεις από την Δημοτική αρχή και την ΕΥΔΑΠ, πράγμα που ούτως ή άλλως θα γίνει στις αρχές του 2017, σε ημερίδα που έχει ήδη προαναγγείλει ο Δήμος και θα περιλαμβάνει ενημέρωση για όλες τις μελέτες και τις δράσεις του κέντρου «ΑΝΑΣΑΙΝΩ».  

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του προσκεκλημένου στην «επιστημονική ημερίδα» Δημοτικού Συμβούλου Λαυρεωτικής και Προέδρου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής κ. Σταύρου Ιατρού, ο οποίος χαρακτήρισε ως μονόδρομο την μεταφορά των λυμάτων του Σαρωνικού στην Ψυττάλεια, ενώ στον Δήμο του υπάρχουν ήδη δύο (2) ΚΕΛ με υποδειγματική λειτουργία, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται μέσα στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας. Επίσης ο κ. Ιατρού είναι εκείνος που ως Δήμαρχος Κερατέας (2006 – 2010), αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος Λαυρεωτικής, είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη μεταφορά των Λυμάτων του παραλιακού μετώπου στο ΚΕΛ του Θορικού.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας του Δήμου Μαρκοπούλου κ. Κώστας Μεθενίτης, στην τοποθέτησή του είπε ότι, οι όποιες δραστηριότητες των Δήμων στην ευρύτερη περιοχή αφορούν και τους γειτονικούς δήμους, τονίζοντας ότι το έργο που σχεδιάζεται είναι δυσανάλογο με τον πληθυσμό του Σαρωνικού. Δεν γνωρίζουμε αν ο Δήμος Μαρκοπούλου, ρώτησε τους δημότες των Καλυβίων όταν χωροθέτησε το ΚΕΛ σε πολύ μικρή απόσταση από τα όρια του τότε Δήμου Καλυβίων ή αν γνωρίζει αυτός καλύτερα από τον Δήμο Σαρωνικού, ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του σε βάθος 30ετίας.

Ο κ. Χρήστος Μαλλιαρός, ο οποίος δήλωσε ειδικευμένος Μηχανολόγος σε έργα αντιρύπανσης, υποστήριξε ότι το έργο είναι  ενεργοβόρο και θα καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, πράγμα που ίσως να έχει επιπτώσεις στην παραγωγή ενέργειας της Πτολεμαΐδας!!! (sic). Σ΄ αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να κατασκευαστεί κανένα απολύτως ΚΕΛ στο μέλλον, για να μην επιβαρυνθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Προφανώς δεν τον ενημέρωσαν και δεν γνωρίζει, ότι στο περιβαλλοντικό κέντρο του Σαρωνικού προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, που θα καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις λειτουργικές ενεργειακές ανάγκες του ΚΕΛ.

untitled-4Το επιχείρημα που ακούστηκε από εκπρόσωπο των επιχειρήσεων του ΒΙΟΠΑ, ήταν πως η λειτουργία του ΚΕΛ θα μειώσει την επιφάνεια επιχειρηματικότητας και το ΒΙΟΠΑ θα χάσει το συγκριτικό πλεονέκτημα του χώρου, με κίνδυνο οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να επεκταθούν και να μεταφερθούν σε άλλα ΒΙΟΠΑ(!!!), κινδυνολογώντας ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους των Καλυβιών. Δηλαδή, ο εκπρόσωπος των επιχειρηματιών  υποστηρίζει, ότι δεν θα υπάρχει χώρο; να εγκατασταθούν οι επιχειρήσεις στο ΒΙΟΠΑ, οι οποίες προφανώς συνωστίζονται να πάρουν σειρά προτεραιότητας!!! Το ότι δεν υπάρχουν επενδυτές να καλύψουν τις ανεκμετάλλευτες εκτάσεις του ΒΙΟΠΑ των Καλυβίων αλλά και της Κερατέας, όπου επίσης λειτουργεί ΚΕΛ δεν φαίνεται να τον προβληματίζει καθόλου.  

untitled-5Η ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου, όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου, ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ψυττάλειας και στις πολιτικές ευθύνες της απώλειας της χρηματοδότησης επιρρίπτοντάς τες σε άλλους, αποφεύγοντας να απαντήσει στα ερωτήματα που έχει θέσει ευθέως ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης:

 • Τι έκανε ο ίδιος από το 2012 έως σήμερα και ως Δήμαρχος και ως Αντιπεριφερειάρχης, για να προωθήσει τη λύση Ψυττάλεια;
 • Γιατί δεν επηρέασε την ηγεσία του κόμματός του (ΣΥΡΙΖΑ) ώστε να εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη της μεταφοράς των λυμάτων στην Ψυττάλεια;
 • Γιατί δεν αντέδρασε στις προγραμματικές δηλώσεις του συνδυασμού της Ρένας Δούρου, στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος, ότι δεν θα οδηγηθούν στην Ψυττάλεια τα λύματα των Δήμων της Ανατολικής Αττικής ;
 • Πως κρίνει ότι ΟΛΟΙ οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής έχουν καταψηφίσει την σχετική πρόταση;
 • Πως σχολιάζει, ότι δύο (2) υπουργοί περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ και δύο (2) των προηγούμενων κυβερνήσεων αρνήθηκαν να υπογράψουν τους περιβαλλοντικούς όρους της μελέτης της «λύσης Ψυττάλεια»; 

Υποστήριξε (ανακριβώς) ότι έχει εξασφαλιστεί η αποχέτευση όλων των Καλυβίων και του Κουβαρά στο Μαρκόπουλο και επομένως συνάγουμε ότι λίγο τον ενδιαφέρει, αν θα αποχετευτεί κάποτε το παραλιακό μέτωπο, αφού ο ίδιος προτείνει μια λύση που την έχουν απορρίψει ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως. Εναλλακτικά είπε, ότι πρέπει να εξασφαλιστεί χωροθέτηση για την παραλία, αποδεχόμενος με αυτό τον τρόπο ότι δεν μπορεί να υπάρξει «λύση Ψυττάλεια», χωρίς βέβαια να προτείνει ο ίδιος κάποιο σημείο, μια και ως Δήμαρχος επί 25ετία γνωρίζει όλες τις περιοχές, όπου ενδεχομένως θα μπορούσε να χωροθετηθεί το ΚΕΛ.

Να σημειώσουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης έψεξε (προς τιμήν του), την επιτροπή η οποία έχει στον τίτλο της τη λέξη «χαβούζα», λέγοντας ότι είναι λάθος ο όρος, γιατί δίνετε δίκιο σ΄αυτούς που δεν μας δέχονται στην Ψυττάλεια. Αναρωτήθηκε μάλιστα αν οι Μαρκοπουλιώτες που έχουν βιολογικό είναι χαβουζιάριδες; Τι ήταν οι Φωκιανοί, τι είναι οι Πειραιώτες «χαβούζα; Οι βιολογικοί καθαρισμοί, είπε, είναι επιστήμη, είναι τεχνολογία, είναι πολιτισμός, και όταν βάζεις τον όρο «χαβούζα, χάνεις επιχειρήματα, συμπλήρωσε. Αυτή βέβαια η εύστοχη παρατήρηση του κ. Φιλίππου, αναιρεί τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος και οι αντιδρώντες, ότι το ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ θα ενοχλεί, θα μυρίζει κ.λπ.

Ο κ. Μανώλης Τσαλικίδης αναφέρθηκε στην απουσία της Δημοτικής αρχής από την εκδήλωση (και έχει απόλυτο δίκιο) και χρέωσε, με απύθμενο θράσος, στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου την αλλαγή της «λύσης Ψυττάλεια» υποστηρίζοντας ότι δεν «πάλεψε αρκετά» για να τη διεκδικήσει. Προφανώς ο κ. Τσαλικίδης, έχει ξεχάσει ότι από το 2012, όταν επιλέχθηκε η «λύση Ψυττάλεια» και παρ΄ ότι ήταν ο ίδιος Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για το αποχετευτικό επί δυόμιση χρόνια, δεν κατάφερε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως.  

Η κα Αγγελική Ράπτη επέκρινε την Δημοτική αρχή για την απόφαση χωροθέτησης, που έγινε χωρίς προηγούμενο διάλογο(!), όπως είπε και μίλησε για φιέστες ενημέρωσης(!!) του Δημάρχου, υποστηρίζοντας ότι το έργο είναι δυσανάλογο με τον πληθυσμό. Αυτό που χρειαζόμαστε, είπε, είναι ένα έργο ανάλογο με τις ανάγκες μας, που θα έχει πολύ μικρότερο κόστος κατασκευής και πολύ μικρότερο κόστος λειτουργίας. Ευλόγως προκύπτει το ερώτημα, αν το πρόβλημα είναι το μέγεθος του έργου και αν η κα Ράπτη θα δεχόταν ένα έργο όπως η ίδια το φαντάζεται, να κατασκευαστεί στο ΒΙΟΠΑ των Καλυβίων;

Η επιτροπή ανήγγειλε ότι θα εκδοθεί ψήφισμα της συγκέντρωσης, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

36 Responses to “«Επιστημονική ημερίδα» για το Κ.Ε.Λ. Σαρωνικού χωρίς επιστήμονες και χωρίς πρόταση, από την επιτροπή «αγώνα κατά της χαβούζας»”

 1. Ο/Η Ανδρέας Ναλπιτζής λέει:

  Είμαι κάτοικος Λαγονησίου τα τελευταία 20 χρόνια, εγώ και η γυναίκα μου ήρθαμε και στήσαμε τη ζωή μας εδώ για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο περιβάλλον, ξεπουλώντας κυριολεκτικά τις περιουσίες μας στην Αθήνα. Εδώ και 20 χρόνια η περιοχή που μένω μπήκε στο σχέδιο πόλεως πληρώσαμε πακτωλό χρημάτων μας ¨πετσόκοψαν¨το οικόπεδο που μόλις είχαμε αγοράσει και το αποτέλεσμα Ο ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, πήρε τη γη μας και τα λεφτά μας και δεν έφτιαξε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ. Ζούμε εξ αιτίας του στους χωματόδρομους και στα λασπόνερα. δΕν προχώρησε ούτε ένα αντιπλημυρικό έργο και στον Ψηλορείτη στη Μονής Αρκαδίου πνιγόμαστε και μας τρώνε τα σκατά από τους βόθρους που ξεχειλίζουν.
  Έρχεται τώρα να μας πει ότι υπάρχει άλλη λύση για το αποχετευτικό από αυτή που προτείνει η Δημοτική Αρχή. Ποια είναι κ. Αντιπεριφερειάρχη; Ξαφνικά ανακάλυψες ότι τα λύματα του παραλιακού μετώπου μπορούν να πάνε στην Ψυττάλεια, όταν έφαγες την καρπαζιά από τους Φωκιανούς για το ΚΕΛ της Γερακίνας. Μέχρι τότε μας διαβεβαίωνες ότι είχε αποκληστεί η Ψυττάλεια γιατί δεν μπορεί να δεχτεί άλλα λύματα…. ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ, ΟΤΙ Η ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ απο το 2013 και το έκριβες. ΟΠΩΣ ΕΚΡΙΒΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΟΥ στην περιφέρεια το 2014, που έλεγε ξεκάθαρα ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ.
  Η άλλη λύση που υπενίχθηκες στην τοποθέτησή σου, που άκουσα στο δημαρχείο προχθές και αφορούσε ΚΕΛ στην παραλία ποια είναι; Μήπως είναι η επαναφορά της Γερακίνας ή δεν ξέρω τι έχουν στο πίσω μέρος του βρώμικου μυαλού τους όλοι αυτοί που σε στηρίζουν;
  Αγαπητοί συνδημότες το μόνο που ενδιαφέρει τον Φιλίππου είναι τα Καλύβια, γι΄ αυτό κόπτετε να ολοκληρωθεί η σύνδεση με το Μαρκόπουλο, ΓΙΑΤΙ εκεί είναι η μερίδα του λέοντος σε ψηφοφόρους. Σου λέει ο κύριος Φιλίππου ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΟΥ, θα συνδέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τους κατοίκους των Καλυβίων με το Μαρκόπουλο, που από εκεί εξαρτάται η επόμενη εκλογή μας θα το παρουσιάσουμε σαν δική μας νίκη και υλοποίηση και πάμε με υποσχέσεις για τους υπόλοιπους πληβείους κατοίκους του Σαρωνικού. Θα τους δώσουμε να τρώνε σανό και στο τέλος θα τους πούμε ότι φταίει η Δημοτική Αρχή που ήταν το 2016 γιατί δεν έτρεξε τα πράγματα όπως έπρεπε……. τα γνωστά παιχνίδια του ΦΙΛΙΠΠΟΥ. Καταλαβαίνετε αγαπητοί φίλοι συνδημότες όλου του Δήμου Σαρωνικού (μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Κοινό στόχο έχουμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας) ότι μας βάζει αυτός ο άχρηστος με την ομάδα του, να ερχόμαστε μεταξύ μας σε αντιπαράθεση και να βγαίνουμε από την πραγματική ουσία του προβλήματος. ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΡΙΚΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙ ΦΙΛΙΠΠΟΥ).
  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΕΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΡΟΜΟΙ ΚΛΠ ΑΦΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ. ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΟΨΥΧΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ ΣΕ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ.

  • Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΦΩΚΙΑΝΗ λέει:

   ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΝΤΕΝΕΚΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ “ΜΑΓΚΕΣ” ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ….

  • Ο/Η ΔΕΣΤΑΝΙΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ λέει:

   Κατάπτυστοι είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω, χαίρομαι που υπάρχουν κάτοικοι στο Δήμο μας που αντιλαμβάνονται την αλήθεια και μιλάνε για “ομοψυχία” να έχουμε μεταξύ μας, πάμε δυναμικά να φτιαχτεί το ΚΕΛ και να μην μας φλομώνουν με παπάτσες

   • Ο/Η Γιωργος λέει:

    Ποιο ΚΕΛ? Αυτο των 150.000 συνδεσεων? 150.000 ειναι ολοι οι βοθροι της Ανατολικης Αττικης Κε Δεστανη.

    • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

     Φιλε γιωργο μην ασχολεισε με μερικους αισχρους εδω μεσα,δεν βλεπεις οτι οι επικοινονιολογοι και οι κομματικοι του σοφρονη βρισκονται σε παρακρουση;
     Δεν βλεπεις οτι εχουν εκνευριστει γιατι υπαρχει και η αντιθετη αποψη;
     Δεν βλεπεις οτι δεν μπορουν να καταλαβουν, οτι μονο με συνενοηση θα λυθει το θεμα του βιολογικου,και οχι με παραπλανηση;
     Δεν βλεπεις οτι προσπαθουν να δωσουν κομματικο χαρακτηρα στο θεμα του κελ;
     Γιωργο αστους να μασανε το σανο που τους προσφερει ο σοφρονης,και εαν…λεω… εαν γινει το κελ στα καλυβια,θα το νιωσουν πολυ καλα στην τσεπη τους ολοι αυτοι οι κυριοι και οι κυριες που γραφουν εδω μεσα.

     • Ο/Η Αλλού γι΄ αλλού λέει:

      Φίλε Γιώργο μην ασχολείσαι μαζί τους, έλα εδώ στην αντιπεριφέρεια να σε κεράσουμε καφέ και να σε βάλουμε στο κόλπο. Τρελό τρολάκι του φελλού

  • Ο/Η ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ λέει:

   Μπράβο φιλε να ξεκουμπιστούν τα αποβρασματα που μας βαζουν να φαγωθουμε μεταξυ μας ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ ΡΕΣΕΙΣ απο εδω μας τα πρηξατε δεν ξαναβγαινετε στα τσακιδια το ΚΕΛ θα γινει

  • Ο/Η ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΡΗ ΚΟΥΒΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ λέει:

   Καλά τα λέτε κύριε μου, αλλά φοβάμαι μήπως πιέσουν το Δήμαρχο μας και στο τέλος δεν γίνει τίποτα, γιατί τελικά αυτός είναι ο σκοπός τους, να μην γίνει τίποτα, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΛ, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, ΤΑΚΟΥΣ ΔΟΛΟΠΛΟΚΕ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΑΠΗΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ (ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ) ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΡΙΩΤΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ….

   • Ο/Η Γιωργος λέει:

    Εχετε εσεις αποληξη στο σπιτι σας στον Κουβαρα και ειστε ετοιμη? Γιατι εξ οσων γνωριζω δεν εχει προχωρησει στην πραξη η εγκεκριμενη χρηματοδοτηση των 5.000.000 για να διορθωσετε το ημιτελες-λαθος εργο σας για να μπορειτε να στειλετε λυμματα οπου θελετε τελος παντων, και πρεπει να ξανασκαφτει ο Κουβαρας απο την αρχη.

    • Ο/Η ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΡΗ ΚΟΥΒΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ λέει:

     Αυτό συμφωνώ ανθρωπέ μου με το κύριο που έγραψε χθες, να γίνει ένα έργο σωστό που μέσα από εκεί θα φτιαχτούν δρόμοι πλατείες θα γίνει μεγάλος εξοραισμός, όλα τα άλλα είναι θέατρα για να κάνουν αντιπολίτευση στη Δημοτική αρχή έλεος αγαπητέ κ. Γιώργο μου, επιτέλους να γίνει ένα έργο σωστό με υποδομή πολλών ετών μπροστά για να μην “ράβουμε και ξηλώνουμε” συνέχεια και ένα ΚΕΛ που θα εντάξει όλα τα λύματα του Δήμου μας και όχι έργα προσωρινά και βιτρίνας, ευχαριστώ που τοποθετηθήκατε στην άποψη μου, καλό βράδυ, θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης όλους τους φίλους συνδημότες μου που έστω και λίγοι ασχολούνται με ένα τόσο σοβαρό θέμα για τη περιοχή μας

 2. Ο/Η Λεονάρδος Ματσαλης λέει:

  Ειναι ντροπη για το Σαρωνικο τωρα που ολη η Ελλαδα φτυνει
  τον ΣΥΡΙΖΑ ,που τους λιντσαρουν οπου πηγαινουν , να ανεχεται
  ο Δημος μας το χειροτερο ειδος πολιτικαντη της πλακας που εχει
  περασει απο την περιοχη . ΕΝΑ ΦΕΛΛΟ.

 3. Ο/Η Γιωργος λέει:

  Φωτογραφιες απο την αρχη της ημεριδας με αδεια καθισματα. Τυχαιο? Οχι.
  Επιθεση στην αλλη αποψη. Τυχαιο? Οχι. Ολα τα σχολια εναντιον της κινησης αυτης? Τυχαιο? Φυσικα οχι.
  Ειναι λογικο να μην ειναι αρεστο οταν ο κοσμος συσπειρωνεται σε κατι που θεωρει αδικο για τον τοπο του. Εννοειται οτι βολευει να κανουμε οτι θελουμε χωρις να ρωταμε κανεναν.
  Ολοι αυτοι που μιλησανε πολυ σωστα προσπαθησαν απλοϊκα να μεταφερουν πληροφοριες στον απλο κοσμο ο οποιος επρεπε να ενημερωθει εκ νεου.
  Γιατι ο Κος Σοφρωνης δεν τελειωσε αυτο που οπως ισχυριζεστε ολιγορουσε ο Κος Φιλιππου? Δηλαδη την αποχετευση των Καλυβιων? Μετα θα γυριζε καταχειροκροτουμενος να πει οτι ο Φιλιππου ηταν ανικανος. Τι κρυβεται πισω απο αυτο?
  Παρουσιαστικε επισημη επιστολη της ΕΥΔΑΠ η οποια κανει ανακληση της αποφασης της αποδοχης απο την Ψυτταλεια του παραλιακου τοξου. Και αυτο γιατι το δημοτικο συμβουλιο του Κου Σοφρωνη αποφασισε οτι ΔΕΝ θελει να προχωρησει ενα εργο τελειωμενο γραφειοκρατικα και χρηματοδοτουμενο απο την Ευρωπη. Πεταξε 65.000.000 στα σκουπιδια για να εξυπηρετησει δικους του σκοπους.
  Οι προτασεις ειναι απλες και οποιοι δεν τις καταλαβαν μαλλον εχουν χαμηλο δεικτη νοημοσυνης.
  Πρεπει να πολεμησουμε να επαννεκινηθει το εργο της παραλιας με την Ψυταλλεια. Η Ψυταλλεια θελει λυμματα για να λειτουργησει τα οποια μεσω της αποκεντρωσης της πρωτευουσας μειωνονται δραματικα.
  Πρεπει να τελειωσει το εργο Καλυβια-Κουβαρας με τις δυο χρηματοδοτησεις. 250.000 για τα καλυβια για της δυο τελευταιες συνδεσεις και να προχωρησουν οι κατοικοι στο επομενο βημα. 5.000.000 ευρω για τον Κουβαρα για να διορθωθει το λανθασμενο εργο αποχετευσης που δεν εχει αποληξεις για τα σπιτια.
  Τα πραγματα ειναι απλα και λυμμενα.
  Οι μικροπολιτικοι σκοποι κανουν παρτυ αλλα απο τη πλευρα της εξουσιας του Σαρωνικου.

  • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

   Είστε άδικος, αν όχι σκόπιμος προπαγανδιστής και αναζητείτε επιχειρήματα, για να εδραιώσετε την άποψή σας τα οποία είναι λανθασμένα και δεν τα χρειάζεστε.
   Οι δύο φωτογραφίες είναι από την έναρξη της εκδήλωσης και έχει κενά καθίσματα, αλλά υπάρχουν επίσης όρθιοι πολίτες και φαίνονται.
   Στην 1η φωτογραφία του άρθρου που έχει τραβηχτεί από το πίσω μέρος της αίθουσας και κατά την έναρξη της εκδήλωσης, φαίνεται ότι είναι γεμάτη.
   Το άρθρο ξεκινάει περιγράφοντας ότι η συγκέντρωση ήταν μεγάλη.
   Επίσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν αδύνατον να ανέβει κάποιος στην σκηνή να τραβήξει φωτογραφίες. Εκτός αυτού μετά από μία ώρα η αίθουσα είχε πολύ λιγότερο κόσμο από την έναρξη, γιατί αποχώρησαν πάρα πολλοί.
   Το ότι η εκδήλωση είχε πολύ κόσμο, είναι θετικό, γιατί οι πολίτες πρέπει να ενδιαφέρονται για όσα συμβαίνουν στον Δήμο και να συμμετέχουν πάντα και όχι μόνο όταν πιστεύουν ότι ενοχλούνται.
   Το αρνητικό είναι ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι συμμετέχοντες ήταν κατά μέσο όρο 60ρηδες και απουσίαζαν οι νέοι, το μέλλον αυτού του τόπου.

   • Ο/Η Γιωργος λέει:

    Σε αλλες απαντησεις εστιαζετε και στα λεγομενα του σχολιου. Σε εμενα σταθηκατε μονον στις φωτογραφιες.
    Επειδη εγω ειμαι νεος κατω των 40 σας πληροφορω οτι ειχε παραπολυ κοσμο κατω των 40 οι οποιοι ενδιαφερονται για τον τοπο τους.
    Οι ανω των 50 που ηταν στην πλειοψηφια τους και συμφωνω μαζι σας, ηταν Καλυβιωτες κατα μεγαλο ποσοστο και κατα λιγοτερο απο αλλες περιοχες του Σαρωνικου.
    Ολος ο κοσμος εμεινε στις θεσεις του ακλονιτος για 3 ολοκληρες ωρες. Μετα αποχωρουσαν σταδιακα μιας και το κυριο κομματι της ενημερωσης ειχε τελειωσει και τη σκυταλη επαιρναν ανθρωποι εκτος του προγραμματος της ημεριδας για να πουν τη γνωμη τους.
    Ολοι ακουσαν προσεκτικοτατα και διαβασαν τα επισημα δημοσια εγγραφα (Επιστολες ΕΥΔΑΠ, Ε.Ε., ΦΕΚ) που προβληθηκαν στον προτζεκτορα στην αρχη της εκδηλωσης και στηριζαν τα επιχειρηματα της ημεριδας.
    Μαλλον εσεις ειστε σκοπιμος προπαγανδιστης οταν υποβαθμιζετε μια τετοια εκδηλωση με το κειμενο σας. Μια εκδηλωση που οργανωθηκε απο ακομματιστους ανθρωπους, απλους πολιτες που πηραν τη πρωτοβουλια και ειχαν την ορεξη να οργανωσουν μια τοσο σημαντικη ημεριδα. Ανθρωποι που ηταν αυτοι που πολεμισαν για να μπορει η νοτια ανατολικη Αττικη να πηγαινει στο Αεροδρομιο χωρις να πληρωνει διοδια. Και μιλω για τον Χρηστο Γιαννακη που δεν ακουστηκε πουθενα οταν πολεμαγε γιαυτο. Και ξαφνικα βλεπω ψευτικο σχολιο με το ονομα του. Καταλαβαινω δεν εχετε ευθυνη αλλα το επισημαινω. Ειναι ντροπη.
    Και αν η ημεριδα δεν ηταν του επιπεδου που θα περιμενατε ή που ισως εχετε συνηθισει τοτε φταιει μαλλον που δεν ειναι επαγγελματιες αλλα απλοι ανθρωποι της διπλανης πορτας οι διοργανωτες.

    • Ο/Η Γιωργος λέει:

     Επειδη ολοι οι ανθρωποι εχουμε κοντη μνημη σας υπενθυμιζω οχι πολυ παλια την συνεντευξη του Κυριου Σοφρωνη:

     https://www.youtube.com/watch?v=pUhFyGcXYDY&feature=youtu.be

     Στην συνεντευξη ελεγε οτι ειναι ετοιμο να συνδεθει το 80% των Καλυβιων.

     Μαλλον καποια κυβίστηση προεκυψε.

    • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

     Ο Αττικός Παρατηρητής εδώ και 25 χρόνια λειτουργίας του και ως έντυπη και ως ηλεκτρονική έκδοση, είναι μέσο έκφρασης γνώμης και όχι μόνο ειδησεογραφικό. Γράφουμε την άποψή μας και θα συνεχίσουμε να την γράφουμε είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε. Όπως βλέπετε η άποψη η δική σας καταγράφετε και όσοι διαβάζουν τα σχόλια μπορούν να κρίνουν. Είναι γνωστό όμως, ότι σ΄ αυτόν τον τόπο είναι αρεστά τα ΜΜΕ μόνο εφόσον συμφωνούν με την προσωπική άποψη του καθενός, εσείς γιατί να διαφέρετε;
     Αυτά και τέλος.-

     • Ο/Η Γιωργος λέει:

      Δε τιθεται θεμα προσωπικης αποψης αλλα δικαιοσυνης ειλικρινιας και αμεροληψιας.
      Διαβαζοντας καποιος το σαιτ σας βγαζει πολλα χαριτωμενα συμπερασματα.
      Τα ΜΜΕ συνηθιζεται να προσκυνται καπου και αυτο συμβαινει παγκοσμιως. Το αυτο και εδω.
      Η μακροχρονια λειτουργια δεν εξασφαλιζει τιποτα απολυτος. Καθε μερα αξιολογουνται ολοι και ολα.
      Θα χαρω να απαντησει ο οποιοσδηποτε στα σχολια μου και να κανει ουσιαστικη αντιπαραθεση στα επιχειρηματα μου.

     • Ο/Η Αγανακτισμένος λέει:

      Άσε τα παραμύθια ΡΕ Γιώργο, Έχει διαπρέψει ο φελλός στο τρολάρισμα, κυρίως σ΄ αυτό το blog. Τώρα σας βάζει να το παίζετε “αγωνιστές” που δεν θέλετε το ΚΕΛ. Όταν έβαλε το δικό του ΚΕΛ στο βιομηχανικό πάρκο σας ρώτησε; Φάτε ΣΑΝΟ βρε συριζοκουνέλια, αυτό σας αξίζει. Σε λίγο θα δηλώσει υποψήφιος δήμαρχος και θα τρέχετε να τον εκλέξετε για άλλα 5 χρόνια.

 4. Ο/Η EF λέει:

  Εμένα δεν με απασχολούν τα πρόσωπα. Θλίβομαι που κάποιοι χειρίζονται όλα τα θέματα υπό το πρίσμα των προσωπικών τους κριτηρίων. Ακούω ότι από την παραλία τα λύματα θα ανεβαίνουν με αντλιοστάσια στα 120 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Αν κοπεί το ρεύμα, αν γίνει μπλακάουτ, δολιοφθορά ή υπερχείλιση θα γεμίσει το Λαγονήσι? Είναι αλήθεια ότι το επεξεργασμένο υπόλοιπο θα πέφτει στη θάλασσα του Λαγονησίου? Ενώ οικονομικά υποφέρει η κοινωνία, έχει τόσα λεφτά περίσσευμα η ΕΥΔΑΠ που να μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό 30ετίας και να φτιάξει 150000 συνδέσεις για 30000 κατοίκους? Αν δεν υπάρχει κοινοτική χρηματοδότηση, ποιός θα πληρώσει το κόστος, πόσο θα στοιχίσει η κάθε σύνδεση, πόσοι θα μπορέσουν να συνδεθούν, αν δεν συνδεθούν πολλοί τι θα γίνει με το κόστος, όχι μόνο το της εγκατάστασης αλλά και της ετήσιας λειτουργίας? Αν υπάρχουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα τότε μάλλον χρειάζομαι περισσότερη ενημέρωση.

 5. Ο/Η Χρήστος Γιαννάκης λέει:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τον τόπο μας μαζί με την Περιφέρεια, την ΕΥΔΑΠ και τον Δήμαρχο. Καλώ τον Φιλίππου να παραιτηθεί από την περιφέρεια και το κόμμα. Επίσης ο Ιατρού να φύγει από τον Σύνδεσμο για τα σκουπίδια που είναι πρόεδρος η Δούρου. Τι μπαστακωθήκατε στις θέσεις που σας έδωσε το κόμμα. Τα λύματα της παραλίας να τα πάνε στη Γερακίνα αφού τώρα συμφωνεί και ο Τσαλικίδης, δεν τα θέλουμε στα Καλύβια.

  • Ο/Η Χρήστος Γιαννάκης, κάτοικοσ Καλυβίων (μέλος συντονιστικής επιτροπής για τη χωροθέτηση του ΚΕΛ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ) λέει:

   Αναφερόμενος στα σχόλιά σας κύριε Γιαννάκη Χρήστο και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δηλώνω επίσημα ότι δεν έχω ουδεμία σχέση με τα γραφόμενα ως ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ. Είμαι κάτοικος Καλυβίων και μέλος της συντονιστικής επιτροπής για τη χωροθέτηση του ΚΕΛ Καλυβίων και παρακαλώ όπως ξεκαθαρίσετε το ΠΟΙΟΣ είστε, στους αναγνώστες του συγκεκριμένου άρθρου και των υπολοίπων σχολιαστών, καθότι ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως φέρουμε το ίδιο ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ!!! Τέλος σας ενημερώνω ότι επιφυλάσσομαι παντώς νομίμου δικαιώματός μου.

   Ευχαριστώ.

 6. Ο/Η Ο Παραλιακός λέει:

  Δεν υπάρχουν λόγια…. καταρχήν επιστήμονες, όπως προανήγγειλαν, δεν υπήρχαν…!!! Τους μιςούς και πάνω τους μετέφεραν από Μαρκόπουλο και Κερατέα… Και το αδιανόητο: βγήκαν να μιλήσουν μη Καλυβιωτες!!! Όσον αφορά τον Φιλίππου: κουβάλησε τους φίλους του ( θα του έχουν καμία υποχρέωση), και είπε να εμφανιστεί στο προσκήνιο μήπως και εξαφανίσει τον Σοφρώνη που του βγήκε μπροστά ο μικρός…!!! Κοροϊδεύει τους ανυποψίαστους δημότες και τους βάζει συμμέτοχους στα μικροπολιτικά του παιχνίδια. Γιατί αυτό ξέρει μόνο να κάνει. Ίντριγκες και μικροπολιτική στην οποία και θα παραμείνει…. όλο το παιχνιδάκι είναι δικό του και νομίζει ότι δεν το ξέρουμε όλοι οι υπόλοιποι δημότες! Ο Σαρωνικός είμαστε όλοι και όχι μόνο τα Καλύβια!!!! Έλεος πια με τον ρατσισμό σας…!!!!

 7. Ο/Η Αγανακτισμένος λέει:

  Δεν συνηθίζω να σχολιάζω στις ιστοσελίδες, αλλά αυτό ξεπερνάει τα όρια. Οι απολύτως υπεύθυνοιγια την επί 25 χρόνια ανυπαρξία υποδομών στο δήμο Καλυβίων και Σαρωνικού, γίνονται επικριτές μιας προσπάθειας που γίνεται για να λυθεί ένα τεράστιο πρόβλημα. Όλα αυτά που καταγγέλλει σήμερα ο κ. Φιλίππου, ακριβώς τα ίδια, τα υποστήριζε το 2011 όταν ψήφιζε την χωροθέτηση του ΚΕΛ στη Φώκαια. Και για τον αριθμό των 150000 κατοίκων, και για το κόστος των 120 εκ και ο χώρος των 70 – 100 στρεμμάτων. Τέτοια υποκρισία απ΄ αυτόν τον άνθρωπο, μόνο όσοι δεν τον γνωρίζουν δεν εκπλήσσονται.
  Από τα σχόλια κάποιων αγανακτισμένων εδώ μέσα, διαπιστώνει ο καθένας τι είδους λαός είμαστε. Είναι καλός και σοβαρός όποιος συμφωνεί μαζί μα, όλοι οι άλλοι είναι κίτρινοι, πουλημένοι κλπ.
  ΝΤΡΟΠΗ

 8. Ο/Η Βαγγγέλης λέει:

  Το μόνο που θα γίνει σε αυτο τον κολότοπο είναι να χωρίσει ο Φιλίππου και ο Τσαλικίδης τους δημότες σε παραλιακούς και
  ενδοχωρίτες που είναι πράγματι απαράδεκτο .
  Και επι πλέον ο ”πολυς Ιατρού” .
  Φταίει ο Σοφρώνης που τον αφήνει να αλωνιζει στον Αναπτυξιακό
  ενώ έχει την πλειοψηφία .

  • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

   Η σύνθεσή του Αναπτυξιακού είναι από Σαρωνικό: Σωφρόνης, Γκέραλης, Τσαλικίδης και από Λαυρεωτική Λουκάς και Ιατρού. Που την είδατε την πλειοψηφία;

 9. Ο/Η Καίτη Γούναρη λέει:

  Προς τι τέτοια επίθεση κυρίες και κύριοι ?
  Ποιό είναι το πρόβλημά σας ?
  Γιατί δεν αντέχετε την άλλη άποψη?
  Που ήσασταν εσείς όταν υπήρξε πραγματικός ξεσηκωμός
  το 2011 με τις προτάσεις για ΚΕΛ στην Γερακίνα και τις αναισχυντίες των Φιλίππου και Τσαλικίδη ? Αυτούς δηλαδή
  που χειροκροτούσατε προχθές .
  Προσωπικά δεν ψήφισα Σοφρώνη αλλά είναι τη μόνη ίσως καλή
  και σοβαρή πρόταση που άκουσα για το ΚΕΛ.
  Βέβαια τώρα εσείς βρήκατε λόγο ΄’υπαρξης μεσα στην ανυπαρξία σας
  και την μιζέρια σας . Και βρήκατε και καλούς μπροστάρηδες .
  Με επιχειρηματολογία και επαναστατική γυμναστική .
  ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ .

 10. Ο/Η Προς χαβουζιάριδες λέει:

  Μια πρόταση κατέθεσαν οι “επιστήμονες” του πρωκτού, για το που πρέπει να γίνει το ΚΕΛ για το 80% των δημοτών; ΜΙΑ;
  Εκτός από την Ψυττάλεια, για την οποία ο Φελλός έχει φάει το ξύλο της αρκούδας, από την Δούρου, από τους περιφερειακούς, από τους βουλευτές, από τους υπουργούς (του).

  • Ο/Η Γιωργος λέει:

   Δηλαδη συμφωνειται οτι εχει αγωνιστει ο Φιλιππου για την παραλια να συνδεθει με την Ψυτταλεια. Πολυ σωστα. Και βρηκε κοντρα την Δουρου για να μην χασει η κυρατσα τα ψηφαλακια του Πειραια καθως δεν μας ηθελαν. Φυσικα ακουστηκε προταση. Να κανει τις δυο συνδεσεις ο Μπακαλογατος με λεφτα που εχει εγκρινει ο Φιλιππου και να αποχετευτουν καλυβια-κουβαρας στο Μαρκοπουλο. Ναι αυτο το εργο που εχει τοσα χρονια που δεν εχει τελειωσει. Να δειξει εκει ο Σοφρωνης το ταλεντο του. Και να γυρισει μετα να πει αχρηστο το Φιλιππου και να συμφωνησουμε ολοι.

 11. Ο/Η Δημητριάδης Χάρης λέει:

  Θα περίμενε κάποιος να ακούσει απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται και όχι Φιλιππικοί ενάντίον μιας ιστοσελίδας. Άξια ΣΥΡΙΖΟ-ΤΡΟΛ, συνεχίστε.

  • Ο/Η Σαράντης Γιάννης λέει:

   Είστε σίγουρος κύριε ότι πρόκειται για τρολ του ΣΥΡΙΖΑ; Μάλλον λάθος κάνετε. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η κυβέρνηση και το κόμμα, είναι υπέρ της πρότασης για το ΚΕΛ. Και θα στηρίξουν οποιαδήποτε πρόταση προβλέπει δημιουργία ΚΕΛ εντός των ορίων του δήμου και όχι βέβαια μεταφορά στην ααυλή του γείτονα.

 12. Ο/Η Ναξάκης Κώστας λέει:

  Συμφωνώ μαζί σας απολύτως. Ήταν ανοησία να σας βγάλω από την απελπιστική μοναξιά σας.

 13. Ο/Η Μαρία Καλογεροπούλου λέει:

  Δεν είμαστε ανόητοι είμαστε βλάκες με περικεφαλαία που κάνουμε το λάθος και ακολουθούμε σελίδες σε διατεταγμένη υπηρεσία όπως το δικό σας. Όμως κύριε αττικέ παρατηρητή υπάρχει και το unfollow. Ελπίζω ο φίλος σας ο Δήμαρχος να σας αποζημιώνει για τις απώλειες αναγνωστών!

 14. Ο/Η Ναξάκης Κώστας λέει:

  Δεν ασχολήθηκα τόσο καιρό με τους λίβελους. ¨Ομως θίγετε τους δημότες Σαρωνικού. Θα είστε πάντα ΚΙΤΡΙΝΟΣ.

  • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

   Είσθε ανόητος κύριε. Αν δεν αντέχετε την άλλη άποψή, καλά θα κάνετε να μην μας διαβάζετε.

  • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

   Κυριε ναξακη, οπως θα διαπιστωσατε, και μονο απο τις φωτογραφιες που εχει αναρτησει ο κυριος φραγκοπουλος, που ειναι πολυ πριν οι δημοτες κατακλυσουν το αμφιθεατρο,και δειχνουν κενα καθισματα,αποδεικνυουν τον ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟ αυτου του ανθρωπου.
   ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ τους παντες και τα παντα, παιζει το χαρτι της ευδαπ και του δημαρχου.
   Δεν μπορει να παραδεχτει ακομα και με την παρουσιαση των εγραφων απο την κινηση πολιτων οτι τα καλυβια και ο κουβαρας αποχετευονται ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ στο κελ μερεντας.
   Μας παρουσιαζει οτι μονο ο δημαρχος του.. εχει δικιο και ολοι οι αλλοι ειναι ασχετοι και δεν θελουν το καλο του τοπου.
   Αμφισβητει τους επιστημονες που μιλησαν.
   Παιζει με την αγωνια των επιχειριματιων και των εργαζομενων τους.
   Δεν δινει δεκαρα για τους καλυβιωτες, οπως ο δημαρχος και οι συμβουλοι του.
   Αμφισβητει την κινηση πολιτων,και την διαβαλει συνεχως.
   Μας σερβιρει τωρα οτι μονο η ημεριδα της ευδαπ θα ειναι εγκυρη και..επιστημονικη…πιστευουμε να ειναι και ο κυριος βουγιουκλακης να μας ξαναθυμισει οτι δεν το εχει ψαξει το εαν εχει ξαναγινει τετοιο εργο.
   κυριε φραγκοπουλε ειστε ενας αξιος υπερασπιστης του σοφρωνη,συγχαρητηρια.

   • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

    και κατι αλλο.
    θα πρεπει να βαλετε και το σχετικο βιντεο κυριε φραγκοπουλε να ενημερωθουνε πιο καλα οι δημοτες

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.