Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών – Επιχειρήσεις της Αστυνομίας και στην Σαρωνίδα – Συνελήφθη γιος γνωστού οινοποιού

Συνελήφθησαν 12 άτομα, ανάμεσά τους και ο γιος γνωστού επιχειρηματία στον χώρο της οινοποιίας, που κυκλοφορούσε με πολυτελή αυτοκίνητα και έκανε μεγάλη ζωή. Από τους συλληφθέντες οι 10 είναι Έλληνες και δύο Αλβανοί.
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προμηθευόταν από το εξωτερικό και στη συνέχεια εισήγαγε στη χώρα σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες διακινούσε στην εσωτερική αγορά. Επίσης, οργάνωνε και χρηματοδοτούσε φυτείες φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Μετά από παρακολούθηση της δράσης του κυκλώματος, την Κυριακή οργανώθηκαν επιχειρήσεις της Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Ακτοφυλακής, στις περιοχές της Τροιζηνίας, Μεσσηνίας και Ηγουμενίτσας, καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής όπως, Σαρωνίδα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα,  Άλιμος, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα, Αγία Βαρβάρα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας βρέθηκε φορτηγό, μέσα στο οποίο υπήρχαν ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, που είχαν παραληφθεί στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, με σκοπό την παράδοσή τους στα μέλη της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Επίσης, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή της Τροιζηνίας και σε αγροτική περιοχή της Μεσσηνίας δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης με πλήρη εξοπλισμό για την καλλιέργειά τους.

Τα προσδοκώμενα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος ανέρχονται στα 4.700.000 ευρώ.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.