Εν μέσω αντιδράσεων, η κυβέρνηση απέσυρε (ν)τροπολογία για αναστολή κατεδαφίσεων σε δάση και αιγιαλούς

Νομιμότητα – Ρουσφέτι 1 – 0

Μπουλντόζα από το υπουργείο περιβάλλοντος γκρεμίζει αυθαίρετο κτίσμα στην παραθαλάσσια περιοχή του Τομπρούκ στο Ηράκλειο, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013. Πρόκειται για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να εφαρμόσει το νόμο και να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα που καταπατούν τον Αιγιαλό.  ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Η (ν)τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο πολυνομοσχέδιο, με την οποία αναστέλλονταν όλες οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε δάση και δασικές εκτάσεις μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών κάθε περιοχής, αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή εν μέσω αντιδράσεων και υπό τον φόβο διαρροών από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, κατόπιν συμφωνίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η τροπολογία αποσύρθηκε προκειμένου να υπάρξει χρόνος για ουσιαστικότερο διάλογο και θα επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο. Με την επίμαχη τροπολογία, το ξεκαθάρισμα των δασών από την παρανομία παραπεμπόταν στις ελληνικές καλένδες, καθώς μόλις το 0,56% των δασικών χαρτών της χώρας έχει κυρωθεί, ενώ το 45,2% δεν έχει καν εκπονηθεί.

Το αίτημα να «παγώσουν» οι κατεδαφίσεις στα δάση είχε υποβληθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Κουρουμπλή μετά τις έντονες ρουσφετολογικές αντιδράσεις δημάρχων, βουλευτών και ιδιοκτητών αυθαιρέτων, μεταξύ των οποίων και του “οικολόγου” Αντιπεριφερειάρχη Φιλίππου, για τις κατεδαφίσεις που επιχείρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στη Ραφήνα και στην Αρτέμιδα.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.