Εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή πολιτών κατά της Μ.Π.Ε. για τον ΚΕΛ στην Γερακίνα

Την Τετάρτη 8/2/2017 εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικράτειας η προσφυγή 33 πολιτών του Σαρωνικού, κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τις οποίες είχε εγκρίνει το ΥΠΕΚΑ, για την χωροθέτηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Γερακίνας στην Παλαιά Φώκαια.

Την ίδια ημέρα συνεκδικάζεται και η προσφυγή που είχε καταθέσει και ο Δήμος Σαρωνικού επί καθεστώτος Φιλίππου – Τσαλικίδη, κατά της ίδιας Μ.Π.Ε., μετά την αντίδραση των πολιτών στην απόφασή του να χωροθετήσουν το Κ.Ε.Λ. στη Γερακίνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, νομικών κύκλων, δεν είναι “κλειδωμένη” η υιοθέτηση των ενστάσεων από το ΣτΕ. Σε ανάλογες περιπτώσεις οι αποφάσεις του ήταν όλες υπέρ των Μ.Π.Ε. και απόρριψης των ενστάσεων, που συνήθως κατατίθενται από πολίτες που δεν θέλουν την χωροθέτηση τέτοιων εγκαταστάσεων πλησίον των κατοικιών τους. 

Τα επιχειρήματα που έχουν πλαισιώσει τις ενστάσεις είναι ότι, η υπό κρίση Μ.Π.Ε. αφορά μια υπό αναδάσωση έκταση, ότι ο χώρος προϋπήρξε ως παράνομη χωματερή, ο οποίος σήμερα αποκαθίσταται, ότι βρίσκεται πλησίον κατοικιών και ότι ήδη ο Δήμος Σαρωνικού έχει επιλέξει το ΒΙΟΠΑ των Καλυβίων ως σημείο χωροθέτησης Κ.Ε.Λ. 

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να επιλέξει το ΒΙΟΠΑ Καλυβίων για την χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ. Σαρωνικού, δεν αποτελεί επιχείρημα κατά της Μ.Π.Ε. μια και δεν είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να χωροθετήσει την εγκατάσταση στην Γερακίνα, εφόσον η απόφαση του ΣτΕ, είναι απορριπτική των ενστάσεων.  

Μια πιθανή απόρριψη των ενστάσεων, θα ενισχύσει τα επιχειρήματα όσων αντιδρούν στην χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, οι οποίοι θα ζητήσουν να επαναπροσανατολιστεί ο Δήμος στην απόφαση του 2011. Κάποιοι από αυτούς συγκέντρωναν το προηγούμενο διάστημα υπογραφές να χωροθετηθεί το Κ.Ε.Λ. στην Γερακίνα.   

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Μανώλης Τσαλικίδης, εγκαλεί τον Δήμαρχο Κορωπίου (Δείτε εδώ), για την παρέμβασή του υπέρ της Μ.Π.Ε. για την Γερακίνα, ενώ ζητάει εξηγήσεις από τον Δήμαρχο Σαρωνικού (!!!) για την αντιδεοντολογική όπως την χαρακτηρίζει παρέμβαση του Δημάρχου Κορωπίου. Να ενημερώσουμε ότι η παρέμβαση του Δημάρχου Κορωπίου υπέρ της Μ.Π.Ε. στην Γερακίνα είχε ληφθεί από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν είχε ξεκαθαριστεί ότι η πρόταση για την μεταφορά των λυμάτων στην Ψυττάλεια ήταν μια κακοστημένη φάρσα των Φιλίππου – Τσαλικίδη – Βορίδη, η οποία δεν επρόκειτο να υλοποιηθεί. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή πολιτών κατά της Μ.Π.Ε. για τον ΚΕΛ στην Γερακίνα”

  1. Ο/Η Αλλού γι΄ αλλού λέει:

    Θα μας απασχολεί για χρόνια το χοντροδούλεμα που φάγαμε από την συμμορία

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.