Διπλό σοκ για 120.000 συνταξιούχους τον Οκτώβριο

 
 
1f208bad4f7aa9af3117ed235a93d394_XL
 
Περικοπές έως και 40% θα διαπιστώσουν περίπου 150.000 συνταξιούχοι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, όταν θα εισπράξουν από τα γκισέ και τα ATM των τραπεζών τις επικουρικές συντάξεις τους.

Πρόκειται για τον δεύτερο γύρο περικοπών στις επικουρικές συντάξεις (ο πρώτος έγινε με τις πληρωμές του Αυγούστου), ενώ θα ακολουθήσει και τρίτος γύρος μειώσεων τον Οκτώβριο, ο οποίος θα αφορά σε περίπου 120.000 συνταξιούχους.

Οι «άτυχοι» του Οκτωβρίου θα υποστούν διπλό σοκ, καθώς, εκτός από τις περικοπές, θα έχουν να επιστρέφουν ως αχρεωστήτως καταβληθέν και το ποσό της πρώτης δόσης των αναδρομικών. Οι μειώσεις στις επικουρικές ξεκίνησαν από τις συντάξεις του Ιουνίου και, με βάση τον «νόμο Κατρούγκαλου», θα πρέπει να γίνει αναδρομική επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σε τρεις δόσεις (τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο).

Ως «δίχτυ ασφαλείας» στον επανυπολογισμό των συντάξεων υπάρχει το συνολικό ύψος των 1.300 ευρώ μεικτών (1.120 ευρώ καθαρά) από κύριες και επικουρικές. Όσοι λαμβάνουν συντάξιμες αποδοχές επάνω από αυτό το όριο, θα δουν να κόβεται αυτόματα η διαφορά μεταξύ της νέας και της παλαιάς επικουρικής».

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.