Διαχείριση φυτικών απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων Σαρωνικού (VIDEO)

“Σκληρή κριτική” από τον Μανώλη Τσαλικίδη

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης εισηγήθηκε την ανάθεση σε ιδιώτη, μέσω διαγωνισμού, την διαχείριση των φυτικών απορριμμάτων και των ογκωδών αντικειμένων λόγω αδυναμίας διαχείρισης τους από τον Δήμο. Ο Δήμαρχος επέρριψε την ευθύνη στον ΕΣΔΝΑ για την άρνησή του να δεχτεί σύμμικτα απορρίμματα.  Η αποκομιδή θα γίνεται από τον Δήμο και θα αναλαμβάνει ο ιδιώτης την μεταφορά τους σε χώρους υποδοχής.

Για ανυπαρξία πολιτικής διαχείρισης των απορριμμάτων κατηγόρησε την πλειοψηφία ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Τσαλικίδης. «Ως Δήμος να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να διαχειριστείτε τα απορρίμματα», είπε ενώ μνημόνευσε την προ τριετίας απόφαση του Δήμου να διαχειριστεί τα ογκώδη αντικείμενα και τα πράσινα.

O πρώην Κοινοτάρχης της Παλαιάς Φώκαιας και Αντιδήμαρχος Σαρωνικού από το 2006 – 2014, ανέθετε επί 8 χρόνια σε συγγενή του, χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία, το «ανακάτεμα» της παράνομης χωματερής της Γερακίνας, αποτέλεσμά της οποίας ήταν η μεγάλη πυρκαγιά του 2011, στη χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας (Δείτε εδώ).

Επίσης ο κ. Τσαλικίδης είναι από αυτούς που καταψήφισαν την πρόταση για την δημιουργία πράσινου σημείο στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, σημείο στο οποίο θα υλοποιείτο ο σχεδιασμός της διαχείρισης των πράσινων απορριμμάτων του Δήμου, χωρίς βέβαια να έχει το θάρρος, να προτείνει κάποια άλλη τοποθεσία για την δημιουργία πράσινου σημείου.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Διαχείριση φυτικών απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων Σαρωνικού (VIDEO)”

  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    Αλλά πριν τις εκλογές υπόσχονταν ο Δήμαρχος άλλα τώρα! Και η αντιπολίτευση ποια είναι η πρόταση τους? Τίποτα!!! Ούτε αποχετευτικό, ούτε μέριμνα για τα σκουπίδια! Επιτέλους κύριοι λάβετε τα μέτρα σας γιατί θα σας πιάσει ο εισαγγελέας και το λιγότερο να είσαστε εκτός! Δήμαρχε για να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά!!! Ξεκίνα γειτονιά με γειτονιά κάδους καφέ για οργανικά, κάδους μπλέ, κίτρινους, κόκκινους, πορτοκάλι και τους πράσινους που δεν έχουν καπάκια και στα 3 χρόνια θα είχες λύσει προβλήματα της υπανάπτυξης του τόπου μας! Είμαστε ντροπή της Ευρώπης! Έχεις αλλά 2 χρόνια δεν είναι αργά! Κάδοι των 200 λίτρων και σε άλλα των 500! Λύσεις υπάρχουν αλλά εσείς θέλετε να μένετε στα προβλήματα! Το άλλο έχω δει τουλάχιστον 2 φορές πλιάτσικο στους μπλέ κάδους για ανακύκλωση!!! Χα-χα-χα έχει χρήμα το σκουπίδι!!!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.