Για παράβαση καθήκοντος καταγγέλλεται Κοινοτικός Σύμβουλος

Για παράβαση καθήκοντος καταγγέλλεται κοινοτικός σύμβουλος και αυτός από τον Κουβαρά και προς μεγάλη μας έκπληξη και αυτός από τον συνδυασμό του Φιλίππου.

Αφορά τον Κοινοτικό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Βασιλείου, ο οποίος σύμφωνα με την έγγραφη καταγγελία που απευθύνεται προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και κοινοποιείται προς τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων, φέρεται ότι συμμετείχε και ψήφισε θετικά στην διαδικασία έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματος της Κοινότητας, παρ΄ ότι διάταξή του αφορούσε αποκλειστικά ιδιοκτησία του και όχι κοινωφελές έργο.

Συγκεκριμένα, σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουβαρά στις 27-9-2019, ο κ. Βασιλείου συμμετείχε και ψήφισε θετικά, την παρ. Δ ήτοι ΝΕΑ ΕΡΓΑ 2020 και συγκεκριμένα στην υπό παρ.  Δ4 Ν.2  ΟΔΟΠΟΟΙΙΑ, που αφορά την κατασκευή τοιχίου  αντιστήριξης, προϋπολογισμού δαπάνης ύψους 15.000 ευρώ, έργο από το οποίο ο ίδιος είναι ο μοναδικός που ωφελείτε.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3852/2010 και άλλων σχετικών διατάξεων, Σύμβουλος Κοινότητας δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του Συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Σύμβουλος που, ενώ είχε κώλυμα, έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ η σχετική Απόφαση είναι άκυρη

Το πιθανότερο αποτέλεσμα της προσφυγής, είναι ο συγκεκριμένος Κοινοτικός Σύμβουλος να τεθεί σε αργία και να ακυρωθεί η απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου που αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Κουβαρά για το 2020.                           


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.