Απόφαση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών του Καταφυγιού για το Κ.Ε.Λ και το Πράσινο Σημείο στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων

Συγκλήθηκε στις 21/10/2107 ημέρα Σάββατο και ώρα 17:00 το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών του Καταφυγιού, με θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. …………………..
2. Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Σαρωνικού
3. ……………………..
4. ……………………..

Στην συνεδρίαση παρέστησαν και μέλη του Συλλόγου.Ακολουθούν οι αποφάσεις του Δ.Σ. οι οποίες λήφθηκαν ομόφωνα.

Απόφαση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών του Καταφυγιού για το Κ.Ε.Λ και το Πράσινο Σημείο στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων

Μετά από εισήγηση του Προέδρου το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

Στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου Σαρωνικού, να λύσει το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών λυμάτων.
Η ύπαρξη των ανεξέλεγκτων βόθρων και η ρύπανση που προκαλείται προσβάλει τον πολιτισμό μας και υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας.

Από τον δημόσιο διάλογο που έγινε στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου, στις έξη (6) ενημερωτικές εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμαρχος, από τις τοποθετήσεις των δημοτικών παρατάξεων και των ειδικών επιστημόνων, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας διαπίστωσε, ότι ο χώρος του ΒΙΟΠΑ Καλυβίων έχει τις προϋποθέσεις και δικαιολογεί την πρόταση του Δημάρχου προς την ΕΥΔΑΠ, ώστε να συντάξει αυτή τις Προμελέτες και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, οι οποίες θα τεθούν υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου, για την λήψη της οριστικής απόφασης έγκρισης χωροθέτησης ή στην απόρριψη και την επιλογή άλλου χώρου.

Καλούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε επιτέλους ο Δήμος μας να αποκτήσει αποχετευτικό δίκτυο και να σταματήσει η ρύπανση του εδάφους και της θάλασσας, που συντελείται λόγω της ευρύτατης χρήσης απορροφητικών βόθρων και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να επιβληθούν πρόστιμα σε βάρος του Δήμου, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι Δημότες.

Καλούμε τον Δήμο να συγκροτήσει με ευθύνη του, αμέσως μετά την οριστική απόφαση, Τεχνική Επιτροπή, η οποία θα παρακολουθεί την εκπόνηση των οριστικών μελετών, την κατασκευή και την λειτουργία του ΚΕΛ, τα οποία θα είναι υπό την ευθύνη της ΕΥΔΑΠ, ώστε να μπορεί να εγγυηθεί ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει υπό πλέον άριστες τεχνολογικά και σύγχρονες προδιαγραφές.

Επίσης, καλούμε τον Δήμο να υλοποιήσει την πρότασή του για την δημιουργία του Πράσινου Σημείου, στον ίδιο χώρο του ΒΙΟΠΑ, για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη συγκέντρωση φυτικών υπολειμμάτων σε κάθε γειτονιά του Δήμου.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η δημιουργία του Πράσινου Σημείου, θα έχει σημαντικά ανταποδοτικά αποτελέσματα για όσους το χρησιμοποιούν και κυρίως για τους αγρότες του Δήμου μας.
Προτείναμε να εξεταστούν και άλλες περιοχές του Δήμου, όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν Πράσινα Σημεία, τα οποία θα είναι πλησιέστερα στις περιοχές παραγωγής των φυτικών υπολειμμάτων. Μία από αυτές, θα προτείναμε να είναι, εάν είναι τεχνικά και νομικά εφικτό, πλησίον του Οικισμού μας.

Εάν τηρηθούν οι πιο πάνω προϋποθέσεις είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό έργο, γιατί σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θέλουμε η λειτουργία του να ενοχλεί έστω και έναν συνδημότη μας, σε οποιοδήποτε σημείου του Δήμου μας και αν κατοικεί.

Προτείνουμε ο Δήμος να αποφασίσει την ανάθεση εκπόνησης σχεδίου πόλης Β΄ παραθεριστικής κατοικίας και για τον οικισμό μας, προκειμένου να δημιουργηθούν στο προσεχές μέλλον, οι προϋποθέσεις, εκτός των άλλων και της ένταξης στο αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου.

Το παρόν να δημοσιευτεί στην σελίδα του Συλλόγου και στα τοπικά ΜΜΕ.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.