Ανακαλούνται οι προ δεκαημέρου εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών….

Δύο μήνες διακυβέρνησης, “έτσι δίχως πρόγραμμα” βαδίζει η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση της χώρας, πειραματιζόμενη στου Κασίδη – ελληνικού λαού – το κεφάλι.

Έτσι μετά τις αλλαγές στον Καλλικράτη που θα συμπεριλαμβάνει και το χωροταξικό, που εξαγγέλθηκε πριν λίγες ημέρες, τώρα με νέες δηλώσεις, ο υπουργός Εσωτερικών αναιρεί τις εξαγγελίες  και σημειώνει ότι «δεν θα αφήσουμε το χωροταξικό να σκεπάσει τα μεγάλα προβλήματα». Χωροταξικές αλλαγές θα γίνουν επιμέρους σε μεγάλα νησιά και ορεινούς δήμους. Σε κάθε περίπτωση, θα ξεκινήσει προσπάθεια αναλυτικής καταγραφής των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με αρμοδιότητες, πόρους και αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων. Στόχος είναι να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο οι δήμοι στην ανθρωπιστική κρίση.

Στην εξαγγελία περί κατάργησης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τώρα μετά από νέα κωλοτούμπα εξήγγειλε ότι θα γίνει αξιολόγηση στην επιλογή προϊσταμένων, που πλέον δεν θα ασκούν έλεγχο σκοπιμότητας. Σταδιακά θα υπάρξει συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οποίες -ύστερα από συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ- θα περάσουν στην αρμοδιότητα των εκλεγμένων διοικήσεων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Αναφερόμενος ειδικά στα Κέντρα Κράτησης, σημείωσε ότι ούτε αυτά μπορούν να κλείσουν άμεσα χωρίς να έχει προηγηθεί η δημιουργία άλλων δομών, και άφησε αιχμές για κατάχρηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που έχουν δοθεί για τη διαχείρισή τους. Επανέφερε το θέμα της εφαρμογής της ρύθμισης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με την κατανομή βαρών και έθεσε θέμα επαναδιαμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας για το Άσυλο και τη Μετανάστευση.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.