Έντεκα νέες στάσεις στη διαδρομή της γραμμής 123 προς Ανάβυσσο και Παλαιά Φώκαια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από αιτήματα των κατοίκων των περιοχών Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας και του Δήμου Σαρωνικού ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να μετατρέψει την λεωφορειακή γραμμή 123 από πιλοτική σε μόνιμη, να την επεκτείνει και να δημιουργήσει νέες στάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Συγκεκριμένα: 

 • Μετονόμασε την λεωφορειακή γραμμή 123 από «Σαρωνίδα – Ανάβυσσος» σε «Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια».
 • Η διαδρομή διαμορφώνεται ως εξής: Από λεωφόρο Σαρωνίδος, αριστερά λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, αριστερά περιφερειακή οδό Λάκας, αριστερά Γιάννη Ασλάνογλου, δεξιά Αναβύσσου – Σαρωνίδας, αριστερά Περικλέους, συνέχεια Δημοσθένους, δεξιά λεωφόρο Καραμανλή, αριστερά λεωφόρο Καραμανλή (στη διακλάδωση της που βρίσκεται μετά την έναντι οδό Μυλών), αριστερά λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, αριστερά Αγ. Γεωργίου, δεξιά Αχλαδέας, δεξιά Δημ. Σουλειμεζη, αριστερά Νικ. Δέδε, δεξιά Αγ. Ειρήνης, δεξιά λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, δεξιά λεωφόρο Σαρωνίδος, αριστερά Κεφαλληνίας, αριστερά Ποσειδώνος, αριστερά Λευκάδος, δεξιά λεωφόρο Σαρωνίδος, όπου και η αφετηρία.
 • Ιδρύονται 11 νέες στάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών. Συγκεκριμένα ιδρύονται:
  • Η στάση με ονομασία «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» επί της λεωφόρου Αναβύσσου – Σαρωνίδας, περίπου 100 μέτρα πριν την οδό ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. 
  • Η στάση με ονομασία «ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ» επί της οδού Δημοσθένους (μεταξύ Ξενοφώντος και Βασ. Γεωργίου Β’ ), έναντι δεξαμενής (παιδική χαρά).  
  • Η στάση με ονομασία «ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ» επί της οδού Δημοσθένους (μεταξύ Νικ. Πλαστήρα και λεωφόρο Καραμανλή), περίπου 70 μέτρα πριν τη λεωφόρο Καραμανλή (παγκάκι). 
  • Η στάση με ονομασία «ΑΓ ΣΚΕΠΗΣ» επί της λεωφόρου Καραμανλή (μεταξύ έναντι Αγ. Σκέπης και Ανώνυμης), μετά το τέλος του παραδρόμου της λεωφόρου Καραμανλή.
  • Η στάση με ονομασία «ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ», επί της λεωφόρου Καραμανλή (μεταξύ Αγ. Κυπριανού και Αγ. Ιωάννη Θεολόγου), περίπου 17 μέτρα πριν την Αγ. Ι Θεολόγου.
  • Η στάση με ονομασία «Μικράς Ασίας», επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου έναντι της οδού Μικράς Ασίας, στο υπάρχον στέγαστρο του ΚΤΕΛ.
  • Η στάση με ονομασία «ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ», επί της οδού Αγ. Γεωργίου, περίπου 20 μέτρα μετά τη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου (μεταξύ λεωφόρου Αθηνών Σουνίου και Ελευθερίας).
  • Η στάση με ονομασία «ΣΧΟΛΕΙΟ», επί της οδού Αχλαδέας, περίπου 2 μέτρα πριν τη διάβαση πεζών που βρίσκεται μεταξύ των οδών Γ. Δέλιου και Δημ. Σουλειμεζη.
  • Η στάση με ονομασία «ΠΛ. ΦΩΚΑΙΑΣ», επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, 20 μέτρα περίπου μετά τον φωτεινό σηματοδότη που βρίσκεται επί της πλατείας Δαλάκα (λίγο μετά το υπάρχον στέγαστρο του ΚΤΕΛ).
  • Η στάση με ονομασία «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ», επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, περίπου 5 μέτρα πριν την οδό Κωνσταντινουπόλεως.
  • Η στάση με ονομασία «ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ», επί της οδού λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, περίπου 1 μέτρο, μετά το στύλο ηλεκτροφωτισμού που βρίσκεται λίγο μετά τη λεωφόρο Καραμανλή.        
 • Το συνολικό μήκος της λεωφορειακής γραμμής 123 αυξάνεται κατά 4.400 μέτρα.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γ. Σωφρόνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των περιοχών Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας επιτέλους ικανοποιείται. Η λεωφορειακή γραμμή γίνεται μόνιμη. Το συνολικό μήκος της επεκτείνεται κατά 4.400 μέτρα και επιπλέον δημιουργούνται 11 νέες στάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον ΟΑΣΑ Α.Ε. για την απόφαση του αυτή» 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.