Ταξιδεύει και πάλι ο «Ταξιάρχης» για Λήμνο και Αγ. Ευστράτιο από το Λαύριο

Αποκαθίσταται η ατμοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστράτιου με το λιμάνι του Λαυρίου, καθώς έληξε η επίσχεση εργασίας στο οχηματαγωγό πλοίο «Ταξιάρχης», για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Όπως έγινε γνωστό, από τη διοίκηση της ΝΕΛ επήλθε συμφωνία με τους εργαζόμενους για το θέμα των οφειλών των δεδουλευμένων σε μια προσπάθεια να υπάρξει εργασιακή ειρήνη, αλλά και να αποκατασταθεί η συγκοινωνιακή κάλυψη της Λήμνου και του Άη Στράτη από το Λαύριο.
Το «Ταξιάρχης» πραγματοποιεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Λαύριο τρεις φορές την εβδομάδα.
Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου εκταμίευσε το εγκεκριμένο ποσό των 420.044,99 ευρώ για την αποπληρωμή των εκτελεσθέντων δρομολογίων Ιανουαρίου 2015 του πλοίου, το οποίο με βάση τη σύμβαση 3328.1.7.11 έχει τη συμβατική υποχρέωση να εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο- Αγ.Ευστράτιος-Λήμνος.
Μετά τις προβλεπόμενες κρατήσεις 30% για το Δημόσιο, το τελικό ποσό που θα εκταμιευθεί υπέρ της εταιρείας είναι 294.031,49 ευρώ.
Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου με το Λαύριο, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης, του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσας με εκπροσώπους των δημοτικών αρχών των δύο νησιών.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.