Στο σπίτι του στα Καλύβια συνελήφθη ο κακοποιός που σχετιζόταν με την Πόλα Ρούπα και τον Βασίλη Παλαιοκώστα

Με είκοσι ένοπλες ληστείες το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2016 συνδέει η Ασφάλεια Αττικής τον 36χρονο ομογενή από το Καζαχστάν, Γ.Χ., και τον 54χρονο συνεργό του Κ.Κ. Συνελήφθησαν στο περιθώριο της μυστικής έρευνας της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα και της νεαρής Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, την Πέμπτη, σε Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο αντίστοιχα. Πρόκειται για κακοποιούς με βαρύ ποινικό παρελθόν καθώς έχουν συμμετάσχει –εκτός από ένοπλες ληστείες– σε ανθρωποκτονίες και απαγωγές, ενώ ανήκουν στο περιβάλλον του νούμερο ένα καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Κατηγορούνται ότι από την 29η Ιανουαρίου και μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2016 διέπραξαν 18 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, μία ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Παλαιού Φαλήρου, καθώς και την επεισοδιακή (και παραλίγο μοιραία για τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ) ληστεία στο υποκατάστημα της αλυσίδας «Γερμανός» στην Πεύκη. 

Καθόλου συμπτωματικά, ο 36χρονος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στη Νέα Σμύρνη, λίγες μόλις ώρες μετά τη σύλληψη των Ρούπα και Αθανασοπούλου στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο. Είχε μαζί του ένα πιστόλι Glock με τρεις γεμιστήρες και δύο χειροβομβίδες, τις οποίες αποπειράθηκε να πυροδοτήσει για να αποφύγει τη σύλληψη. Ο 54χρονος συνεργός του Κ.Κ. συνελήφθη το Σάββατο στο σπίτι του στα Καλύβια. Από μαρτυρίες αυτοπτών, τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας καθώς και δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματά τους, οι δύο άνδρες συσχετίστηκαν και κατηγορούνται για είκοσι ένοπλες ληστείες στην Αττική. Σε δύο περιπτώσεις αντάλλαξαν πυρά με αστυνομικούς που τους καταδίωξαν, δίχως –από τύχη– να προκληθεί τραυματισμός.

Ο μεν 36χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, την οποία οργάνωσε ο νούμερο ένα καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας. Απέδρασε το φθινόπωρο του 2015 από αγροτικές φυλακές της Κρήτης παραβιάζοντας τακτική άδεια.

Ο Κ.Κ. αντίστοιχα, συνεργός και αυτός στο παρελθόν του Βασίλη Παλαιοκώστα, είχε καταδικαστεί για δύο ανθρωποκτονίες, ενός αστυνομικού το 1983 και ενός Αλβανού στο Παλαιό Φάληρο το 2004.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.