Ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους με 100 δόσεις

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν σε 100 δόσεις όλες τις οφειλές που θα βεβαιωθούν μέχρι και τις 26 Μαΐου 2015, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του Ν.4321/2015 έχουν οι πολίτες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται, για πρώτη φορά και οφειλές που προέκυψαν από την εισφορά σε χρήμα σε περιοχές επέκτασης σχεδίων πόλης.

Η ρύθμιση εντάχθηκε στις διατάξεις του νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Σύμφωνα με το νόμο προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η 26η Μαΐου 2015. Αναλυτικά:
Α. Στη ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015 προς ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.
Β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.
Γ. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.
Δ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ. και ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι εκατό (100) ευρώ.
Η εγκύκλιος εφαρμογής της ρύθμισης δεν έχει φτάσει ακόμα στους Δήμους. Μόλις φτάσει θα βγουν ανακοινώσεις από τους Δήμους (και τον Δήμο Σαρωνικού) οπότε οι Δημότες θα μπορούν να απευθυνθούν στις υπηρεσίες για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.