Πράσινο φως για το αποτεφρωτήριο στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες κατασκευής του αποτεφρωτηρίου θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα  
Πράσινο φως για το αποτεφρωτήριο στην Αθήνα
Μετά από δύο χρόνια αναζήτησης κατάλληλου χώρου και ύστερα από μία τροποποιητική διάταξη προεδρικού διατάγματος για τις χρήσεις γης στον αδόμητο χώρο του δυτικού λεκανοπεδίου, η δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα πήρε το… πράσινο φως.

Την περασμένη Πέμπτη στην 26η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας εγκρίθηκε με πλειοψηφία η δημιουργία του αποτεφρωτηρίου στην περιοχή του Ελαιώνα. Οι μόνοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι καταψήφισαν την πρόταση ήταν αυτοί της Χρυσής Αυγής.

Με αυτή την εξέλιξη πια, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου στο οικόπεδο 17 στον Ελαιώνα. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει στο δήμο, γεγονός που διευκολύνει τις από δω και πέρα διαδικασίες, και έχει έκταση μεγαλύτερη των 10 στρεμμάτων. 

Ωστόσο, πριν φτάσει σε αυτή τη λύση ο δήμος Αθηναίων επί σχεδόν δύο χρόνια αναζητούσε τον χώρο όπου θα γίνει το αποτεφρωτήριο. Είχε, μάλιστα, απευθύνει και ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, παρόλα αυτά επέλεξε να αξιοποιήσει χώρο που ανήκει στην περιουσία του δήμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες κατασκευής του αποτεφρωτηρίου θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Πάντως, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα και η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά, το συγκεκριμένο έργο είναι για τον δήμο επιβεβλημένο για τις ανάγκες της κοινωνίας. 

«Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ήταν θετική προς την καύση των νεκρών και τώρα πλέον μπορεί να υλοποιήσει το έργο». Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον 500 Έλληνες αποτεφρώνονται ετησίως, με τις τιμές να ξεκινούν από 3.000 ευρώ και να ξεπερνούν τα 6.000 ευρώ. Το ταξίδι προς τη Βουλγαρία είναι πλέον σύνηθες για όσους θέλουν αποτεφρώσουν τα δικά τους άτομα.

Πάντως, η επιλογή του οικοπέδου 17 στον Ελαιώνα έχει φέρει κι αρκετές αντιδράσεις. Μάλιστα, η πρώτη επιφύλαξη ήρθε από την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης», η οποία προτείνει αντί της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα, να γίνει σε περιοχές εκτός Αθηνών, όπως είναι οι Αφίδνες, η Κερατέα ή το Σχηματάρι. 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και από κατοίκους της περιοχής του Ελαιώνα, οι οποίοι δηλώνουν θετικοί με τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου αλλά όχι στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Εύη Σαλτού

Υ.Γ. Προσοχή προτάσεις που αφορούν την Κερατέα να απαλειφθούν. Εκεί δεν θέλουν σκουπίδια!!! Εκτός αυτού η ευρύτερη περιοχή της Κερατέας διοικείται από τον Νικόλαο Χατζηνικολάου, που δεν επιτρέπει στα λημέρια του τέτοιες δραστηριότητες. Θυμηθείτε το Μαρκόπουλο.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.