Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2015 στον Δήμο Σαρωνικού

taxiarxesΤην Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση σε δύο βυζαντινούς ναούς του Δήμου Σαρωνικού στις 11:00 στους Ταξιάρχες Καλυβίων και στις 12:30 στον Άγιο Γεώργιο Κουβαρά. Πρόκειται για διαχρονικά μνημεία της Μεσογαίας, με αξιόλογο γλυπτό και ζωγραφικό διάκοσμο και αρχιτεκτονικές φάσεις από τους παλαιοχριστιανικούς έως και τους όψιμους μεταβυζαντινούς χρόνους. Τα δύο μνημεία συνδέονται με την οικοδομική δραστηριότητα στη Μεσογαία των πρώιμων χριστιανικών χρόνων και  την καλλιτεχνική άνθιση της περιοχής κατά την υστεροβυζαντινή περίοδο αλλά και αργότερα, τον 18ο αιώνα.

 

agios gewrgiosΤο σημείο συνάντησης για όσους δεν γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία ορίζεται στις 10:30 στην Κεντρική Πλατεία Καλυβίων.

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 210 3213122, 210 3216700 (Ν. Βασιλικού, Δ. Πέτρου).


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.