«ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ» από το θέατρο «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ» στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου!

ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑΟ Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν το Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 και ώρα 9:00 το βράδυ, στην υπέροχη κωμωδία του Σαίξπηρ «Πολύ Κακό για το Τίποτα», από το θέατρο «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ», στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ, με έναν οκταμελή θίασο, παρουσιάζει ένα από τα πιο δημοφιλή σαιξπηρικά έργα, που μοιάζει πολύ, με σύγχρονες ρομαντικές κωμωδίες, περιγράφοντας τη σχέση ανάμεσα σε δυο ζευγάρια, τον Κλαύδιο και την Ηρώ, οι οποίοι θέλουν να παντρευτούν, και τον Βενέδικτο και τη Βεατρίκη, τους οποίους οι πρώτοι, προσπαθούν να πείσουν, ότι αγαπιούνται και ταιριάζουν.

Οι απόψεις και η κριτική της Βεατρίκης για τους άντρες, θυμίζουν το προγενέστερο σαιξπηρικό έργο «Το ημέρωμα της στρίγγλας», ενώ η ψεύτικη προδοσία του Δον Τζον και ο άδικος κατατρεγμός της Ηρούς, θυμίζουν το μεταγενέστερο «Οθέλλο».

Λόγος ζωηρός, ώριμος, γεμάτος λυρισμό και σοφία, πλούσιος σε εικόνες και λεκτικά παιχνίδια, όπως και σε όλες τις κωμωδίες του Σαίξπηρ, σε μια πρωτότυπη διασκευή, ειδικά για το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ.

Το έργο εκδόθηκε σε βιβλίο, για πρώτη φορά το 1600 και παρουσιάστηκε επί σκηνής, ίσως, τη χρονιά 1598-1599.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.