Πεζοπορία στο όρος Δίρφυς με τη «ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ»

Νίκη ΚερατέαςΤην Κυριακή 17/1/16 το τμήμα Πεζοπορίας του Αθλητικού Ομίλου «ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ» διοργανώνει και σας προσκαλεί σε μια μονοήμερη εκδρομή πεζοπορίας στα μαγευτικά μονοπάτια της Δίρφυος.

Πληροφορίες

H ομάδα πεζοπορίας της ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ θα πραγματοποιήσει την κλασική διαδρομή από τη Στενή έως το Καταφύγιο «Μιχάλης Νικολάου» του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας. Ξεκινάει από υψόμετρο 450 μέτρων (πίσω από το γήπεδο της Στενής) και φθάνει στα 1120 μέτρα. Το πρώτο τμήμα του μονοπατιού περνάει από πευκοδάσος (μαζί με σκίνα, κουμαριές, ρείκια, πουρνάρια και ποικίλη άλλη βλάστηση). Σε λιγότερο από 50 λεπτά πορείας υπάρχει η πηγή «Συκάμινο», που αναβλύζει στη ρίζα ενός μικρού βράχου.

Στο δεύτερο μισό της διαδρομής, αφού περάσουμε για λίγο από βραχώδη περιοχή φθάνουμε στον παλιό χωματόδρομο που αποτελούσε παλιότερα τον μοναδικό οδικό άξονα που ένωνε την Στενή με τα χωριά προς την πλευρά του Αιγαίου. Από τη θέση αυτή, η θέα (βορινά) προς τον μεγαλόπρεπο όγκο της Δίρφυος και νότια προς το αλπικό Ξηροβούνι είναι θαυμάσια. Σε λιγότερο από 10 λεπτά πορεία μπαίνουμε στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής που βρίσκεται σε πυκνό ελατόδασος, γνωστό σαν «Ελάτια». Το μονοπάτι μετά από πορεία περίπου μισής ώρας καταλήγει στο Καταφύγιο.

Μια δεύτερη ομάδα που θα αποτελείται από πιο δυνατούς και πεπειραμένους πεζοπόρους θα επιχειρήσει να ακολουθήσει τη διαδρομή που οδηγεί σε 1,5 ώρα περίπου στην κορυφή του βουνού (1743 μέτρα).

Στο καταφύγιο θα ακολουθήσει κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του τμήματος πεζοπορίας μαζί με συμμετοχική κουζίνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα καλύπτονται υποχρεωτικά με ομαδικό συμβόλαιο ασφάλισης από την ALICO – METLIFE. (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή).

Απαραίτητος εξοπλισμός:

  • Σακίδιο μεσαίου μεγέθους
  • Άρβυλα ή μποτάκι ή αδιάβροχη γαλότσα
  • Επιπλέον μπλουζάκι μακρυμάνικο, φανέλα και μια μικρή πετσέτα
  • Σκούφο, γάντια, γκέτες
  • Ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια τα οποία θα βρίσκονται στο πούλμαν σε περίπτωση που χρειασθεί να αλλάξουμε
  • Αδιάβροχο
  • Νερό
  • Σνακ (σάντουιτς – σοκολάτα – φρούτο)

Το πρόγραμμα ενδέχεται να παρουσιάσει μικρές αλλαγές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

  • Ώρα αναχώρησης την Κυριακή 17/1 στις 07:15 το πρωί από το Δημοτικό Παρκινγκ Κερατέας (οδός Φειδίου & Κυπρίων Αγωνιστών)
  • Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλ.: 2299068314 έως και την Πέμπτη 14/1/2016.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ»

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (e-mail): aonikikerateas@gmail.com

http://www.aonikikerateas.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.