Παρέμβαση Συλλόγου Γονέων – Φίλων του ΩΔΕΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτικό Ωδείο Κερατέας

Δυναμική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής  πραγματοποίησαν  τα μέλη του νέου Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων – Φίλων του Ωδείου Κερατέας, θέτοντας εκτάκτως  το μείζον πρόβλημα της παρατεταμένης δυσλειτουργίας του. Επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους και  γνωστοποίησαν στο σώμα των συνέδρων την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, για να εισπράξουν υποτιμητικά σχόλια από τον αντιδήμαρχο κ. Αδάμη, ο οποίος με επιμονή αρνιόταν να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Τελικά δόθηκε ο λόγος  στους γονείς οι οποίοι  εξέθεσαν τα γεγονότα, αρχής γενομένης ότι το Ωδείο λειτουργεί σήμερα με 90 μαθητές  και με δασκάλους  ΕΚΤΟΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ,  παρά τις περσινές υποσχέσεις του προέδρου του Θορικού κ. Μακρυωνίτη και του μόνιμου υπαλλήλου – αρμόδιου  προϊσταμένου πολιτισμού κ. Οικονομάκη,  ότι θα γίνονταν εγκαίρως οι διαγωνισμοί. Όχι μόνο προσλήψεις δεν έγιναν αλλά οι σπουδαστές θα έχαναν το εξάμηνο ,αφού μέχρι τέλος Οκτωβρίου κατατίθενται βάσει νόμου τα μαθητολόγια στο ΥΠ.ΠΟ, προθεσμία που έχει παρέλθει προ πολλού.

Επισημάνθηκε ακόμα από τους γονείς, η ανάγκη τοποθέτησης  μόνιμης γραμματέως. Η  θέση καλύφθηκε για ένα μήνα από υπάλληλο που η σύμβασή της έληξε στο τέλος Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να  μην υπάρχει κανείς εδώ και 10 ημέρες για να εισπράξει δίδακτρα ,να διευθετήσει τη ροή των μαθημάτων, να απαντά στα τηλεφωνήματα, να ανοίγει και να κλείνει  το Ωδείο!

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την κωλυσιεργία, τις παραλείψεις και την αδυναμία του εισπρακτικού μηχανισμού,  ο πρόεδρος του Θορικού επικαλέστηκε το φαιδρό επιχείρημα ότι το Ωδείο  «μπαίνει μέσα» από τους οικονομικά αδύναμους μαθητές.  Το  χρέος  των 20.000 ευρώ που παραμένει ανεξόφλητο προς τους δασκάλους δεν  το δημιούργησαν οι γονείς, αλλά η τακτική και των παλαιότερων διοικήσεων να πουλήσουν  κοινωνικό προφίλ χωρίς αντίκρισμα.

Σαν γονείς αξιώνουμε  από όλους τους υπευθύνους να προσεγγίσουν το θέμα με ευαισθησία . Όχι μόνο με νούμερα . Μιλάμε για παιδιά, για μουσική, για εκπαίδευση και πολιτισμό και εάν τελικά  ο Δήμος  δεν στηρίζει δομές και παροχές προς τους μαστιζόμενους από την οικονομική κρίση δημότες, ποιο ρόλο και ποιο σκοπό εξυπηρετεί;

Καλούμε το Δήμαρχο, σαν δάσκαλος που είναι, να αποδώσει στο θεσμό την αξία που του αρμόζει.

 Για άλλη μια φορά, ο κ. Λουκάς υποσχέθηκε ότι ως την άλλη εβδομάδα θα γίνουν οι συμβάσεις των καθηγητών, θα εξοφληθούν οι περσινές οφειλές από χορηγία της ΔΕΗΑΤΗΛ και θα ενεργοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για στήριξη των φτωχότερων οικογενειών .

Ανυπομονούμε να δούμε την πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση και επιφυλασσόμαστε να ανακοινώσουμε, κάθε θετικό βήμα που θα κάνει ο Δήμος και ο Θορικός.

                                                                                                Το Δ.Σ του Συλλόγου

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.