Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία των διαρρηκτών σε σπίτια στη νοτιοανατολική Αττική

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής προχώρησε η Αστυνομία, μετά από συντονισμένη επιχείρηση. 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Ανάβυσσο τέσσερα μέλη της σπείρας από τη Ρουμανία, ηλικίας 23, 25, 33 και 37 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα. Στην κατοχή τους, καθώς και εντός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και πλήθος κλοπιμαίων, κινητών τηλεφώνων και διαρρηκτικών εργαλείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας, κυρίως βραδινές ώρες, πήγαιναν σε οικισμούς της νοτιοανατολικής Αττικής και εντόπιζαν εξοχικά σπίτια, από τα οποία απουσίαζαν οι ένοικοι. Στη συνέχεια έμπαιναν μέσα παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 49 υποθέσεις διαρρήξεων σπιτιών στο Κορωπί, την Κερατέα, την Ανάβυσσο, το Λαύριο, το Πόρτο Ράφτη, τη Σαρωνίδα και τα Λεγραινά.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 80.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τούς παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.