Ουραγός στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα στους βασικούς τομείς

Παγκόσμια κατάταξη της ΕλλάδαςΈπειτα από την παρατεταμένη ύφεση των τελευταίων ετών, η εικόνα της χώρας παραμένει απογοητευτική, καθώς το πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προχωράει με αργά βήματα. Μελέτες της Παγκόσμιας Τράπεζας και στοιχεία από τον ΟΟΣΑ και το παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, περιγράφουν μάλλον, μια υπανάπτυκτη, τριτοκοσμική χώρα, όπου οι έννοιες της αποτελεσματικής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και της εφαρμογής των νόμων, παίρνουν χαμηλούς βαθμούς.

Η Ελλάδα είναι ουραγός σε μισθούς και σε συντάξεις, στα επαγγελματικά προσόντα, στην τεχνολογία, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην προστασία του περιβάλλοντος, στις ψηφιακές δεξιότητες, στις ευρυζωνικές συνδέσεις. Αλλά πρωταθλήτρια σε φόρους και σε ασφαλιστικές εισφορές που ανεβάζουν το κόστος εργασίας και δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας, όπου κι΄ εδώ η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή. Ενδεικτικά στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, η χώρα κατατάσσεται στην 102η θέση παγκοσμίως, κάτω από την Σερβία, την Ρουμανία, την Τουρκία, την Ιταλία, τα νησιά Μάρσαλ τα νησιά Φίτζι, τα Σκόπια και την Κούβα.  Συντελεστής φτώχειας στην Ελλάδα

Πηγή: Έντυπη Καθημερινή 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.