Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 8.000 ανέργους νέους – Τι προβλέπει αναλυτικά

Στην προκήρυξη 8.000 θέσεων εργασίας μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία» προχωράει ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα, αφορά άνεργους νέους 18 έως 24 ετών και προβλέπει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε διάφορες εκπαιδευτικές κατηγορίες, ενώ μέρος των θέσεων θα απευθύνεται αποφοίτους ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Για την κατηγορία αυτή προβλέπεται πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών και στη συνέχεια πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 420 ωρών σε δύο φάσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”,  πρώτη φάση 180 ωρών θα αφορά την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωσή του καταρτιζομένου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και η δεύτερη φάση 240 ωρών θα αφορά τις δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής.

Παράλληλα, θέσεις θα προβλεφθούν και για απόφοιτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ωφελούμενοι της κατηγορίας αυτής θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 380 ωρών, η οποία και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά οι 180 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και στη δεύτερη φάση οι 200 ​​ώρες θα αφορούν τις δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.