Μειωμένα Δημοτικά Τέλη θα πληρώνουν από το 2017 πολίτες του Δήμου Σαρωνικού από ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες

Μειωμένα δημοτικά τέλη θα πληρώνουν από το νέο έτος οι δημότες του Δήμου Σαρωνικού, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άποροι και ΑΜΕΑ, στο πλαίσιο του Κοινωνικού Τιμολογίου, που θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Σαρωνικού.

Το Κοινωνικό Τιμολόγιο, που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Σαρωνικού και υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 16/11/2016, περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκπτώσεις: 

  • Μειωμένο κατά 50% συντελεστή για πολύτεκνους και τρίτεκνους, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 10.000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του τρίτου.
  • Μειωμένο κατά 50% συντελεστή τελών καθαριότητας και φωτισμού για απόρους δημότες, όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται από την κείμενη νομοθεσία.
  • Μειωμένο κατά 50% συντελεστή τελών καθαριότητας και φωτισμού για μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ.
  • Μειωμένο κατά 50% συντελεστή τελών καθαριότητας και φωτισμού για ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα υπάρξει καμία αύξηση τελών καθαριότητας και φωτισμού το 2017, για το σύνολο των Δημοτών.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά: «Σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας, η αυτοδιοίκηση έχει χρέος να λειτουργεί ως σύμμαχος του πολίτη και να στηρίζει, με κάθε δυνατό τρόπο, όσους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Η συνετή οικονομική πολιτική που ακολουθούμε ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια, μας επιτρέπει όχι μόνο να διατηρούμε ένα αξιοπρεπές δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, αλλά και να στηρίζουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, μετά την εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου στην ύδρευση, προχωρούμε τώρα και στην παροχή έκπτωσης στα δημοτικά τέλη, για ευαίσθητες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες δημοτών μας. Προσωπική μου δέσμευση είναι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό κάθε πολίτη που χρειάζεται τη βοήθειά μας.»

Οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Σαρωνικού, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής αίτησης για ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.