Μήνυμα Δημάρχου για Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου 1821

ΣημαίαΗ 25η Μαρτίου 1821, η εθνική γιορτή της παλιγγενεσίας του αλύτρωτου λαού μας, έχει σήμερα πιο επίκαιρο και ζωντανό μήνυμα από ποτέ. Οι αγώνες και οι μάχες του ελληνισμού στον δρόμο προς την ελευθερία, την πρόοδο, την προκοπή ενσαρκώνουν στις ημέρες μας την αγωνία και τον μόχθο των σύγχρονων Ελλήνων, να ανταπεξέλθουν στις διαρκώς δυσμενέστερες συνθήκες της καθημερινότητάς τους.

Παρόλα αυτά, το μεγαλείο ψυχής του λαού μας, ανεξάντλητο, ανέπαφο από τη φθορά και το μίσος, προσφέρει καθημερινά, βοηθώντας τον συνάνθρωπό μας, που πλήττεται βάναυσα, καθώς γνωρίζει τον εκπατρισμό, τον ξεριζωμό της οικογένειας και της φυλής του.

Στην ιδιαίτερα τεταμένη και έκρυθμη κατάσταση των ημερών, δε θα θέλαμε να παρανοήσει κανείς το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης. Σήμερα γιορτάζουμε την ειρήνη, την αδελφοσύνη, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά. Οι πρόγονοί μας έκαναν το ύψιστο καθήκον τους να υπερασπιστούν τις οικογένειές τους, την πατρίδα μας, τον λαό μας, λυτρώνοντάς  μας από τον δυνάστη.

Μας καλούν, λοιπόν, σήμερα ενωμένους και αδελφωμένους να αδράξουμε την ημέρα της ευημερίας, της κοινωνικής ανάτασης, της προσωπικής αλλαγής προς ένα αύριο απαλλαγμένο από συμφέροντα, εγωισμούς και προσωπικές ματαιοδοξίες. Να προσφέρουμε στα παιδιά μας εκείνο το λαμπρό μέλλον, για το οποίο θυσιάστηκαν, εκείνο που τους αξίζει. 

Χρόνια Πολλά σε Όλους!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.