Μέτωπο δημάρχων του παραλιακού μετώπου, κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την κατάργηση της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο»

Την κάθετη αντίθεσή τους στην κατάργηση της εταιρείας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο η οποία έχει αναλάβει την «αξιοποίηση» του παραλιακού μετώπου από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο εκφράζουν με επιστολή τους 9 δήμαρχοι της περιοχής μεταξύ των οποίων και τρεις των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Παράκτιο5 Παράκτιο4 Παράκτιο1
Παράκτιο Αττικό Μέτωπο«Με την προτεινόμενη κατάργηση της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. και την μεταβίβαση των ακινήτων της παραλιακής ζώνης στους φορείς προέλευσής τους, τη διαχείρισή τους από την ΕΤΑΔ και εντέλει την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, θα επανέλθει η σύγχυση, η επικάλυψη των αρμοδιοτήτων και η γραφειοκρατία, εμποδίζοντας την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας» αναφέρουν οι δήμαρχοι.

Την επιστολή συνυπογράφουν εκτός των δημάρχων Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης. Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης και Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και οι ομόλογοί τους του
Παλαιού Φαλήρου, του Αλίμου, της Γλυφάδας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, της Καλλιθέας και του Μοσχάτου-Ταύρου, οι οποίοι συγκροτούν την επιτροπή που συνέδραμε στη διαμόρφωση του πλαισίου αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου.

Στην επιστολή τους οι 9 δήμαρχοι αναφέρουν τα εξής:

«Οι Δήμαρχοι που αποτελούμε την Επιτροπή Δημάρχων, η οποία αποφασίστηκε από την Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, με σκοπό τη συνδρομή μας στη διαμόρφωση του πλαισίου αξιοποίησης της περιοχής από το ΣΕΦ έως το ΣΟΥΝΙΟ, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της ελληνικής οικονομίας, εκφράζουμε τη στήριξή μας στον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας της άνω Εταιρίας καθώς και την πλήρη συμπαράστασή μας στους εργαζομένους της που πλέον δοκιμάζονται.

Η Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. αντιμετώπισε με πλήρη κατανόηση τις απόψεις και επιφυλάξεις μας, συνδράμοντας σε καθημερινά αιτήματά μας, επιλύοντας χρόνια προβλήματα. Προς τούτο ήμασταν σε πλήρη και αγαστή συνεργασία, έχοντας δρομολογήσει την ουσιαστική μας συμβολή στο απαραίτητο αναπτυξιακό σχέδιο.

Με την προτεινόμενη κατάργηση της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. και την μεταβίβαση των ακινήτων της παραλιακής ζώνης στους φορείς προέλευσής τους, τη διαχείρισή τους από την ΕΤΑΔ και εντέλει την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, θα επανέλθει η σύγχυση, η επικάλυψη των αρμοδιοτήτων και η γραφειοκρατία, εμποδίζοντας την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας.

Η παραχώρηση των ακινήτων της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αποτελεί σαφή ένδειξη των προθέσεων της νέας κυβέρνησης για να εντάξει τα ακίνητα αυτά σε σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.

Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, τα ακίνητα της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. πρέπει να έχουν σαφή δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα, αφού αποτελούν έναν ‘ελάχιστο’ διάδρομο δημόσιας πρόσβασης προς την παραλία για τους δημότες μας και για τους κατοίκους της Αττικής ευρύτερα, αλλά και μια ελάχιστη ζώνη για την ‘εκτόνωση’ δημοσίων χρήσεων σε μια σειρά πυκνοκατοικημένων Δήμων που στερούνται δημοσίων χώρων.

Αποτελούν, επιπρόσθετα, ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια για να γίνει η παραλιακή μας ζώνη ο 2ος πόλος τουριστικής ανάπτυξης της Αττικής, (μετά το κέντρο της Αθήνας), δεδομένων και των μεγάλων πολιτιστικών έργων που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα.

Κατά συνέπεια, η κατάργηση της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. μας βρίσκει παντελώς αντίθετους, δηλώνοντας την ετοιμότητά μας για τα όποια σχέδια ακυρώνουν το δημόσιο κοινωφελή και αναπτυξιακό χαρακτήρα των ακινήτων του Παράκτιου Μετώπου».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.