Λαύριο: Κατεδαφίζεται το Προσφυγικό Κέντρο με απόφαση του Δήμου

Πρόκειται και για κίνηση καλής θέλησης προς την Τουρκία, αφοί κάποιοι από τους ενοίκους διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Λουκάς: Tο κτίριο θα προσέλκυε πρόσφυγες στην περιοχή, λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία

Πριν λίγους μήνες σταμάτησε η λειτουργία του Κέντρου μετά την αποχώρηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), καθώς το κέντρο περιήλθε στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Μεταναστατευτικής Πολίτικης, το οποίο και αποφάσισε να μην το εντάξει στις μεταναστευτικές δομές, διότι, όπως αναφέρει, οι απαιτήσεις των Κούρδων πολιτικών προσφύγων εμποδίζουν την ένταξη του κέντρου στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. 

Το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής, λίγες ήμερες πριν αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ) να χαρακτηριστεί η περιοχή χώρος πρασίνου και να κατεδαφιστεί το κτίριο, που χτίστηκε το 1949 για να στεγάσει πρόσφυγες από την ανατολική Ευρώπη.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ανέφερε χαρακτηριστικα πως οι εξελίξεις στην Τουρκία και στην ευρύτερη περιοχή θα συνεχίσουν να παράγουν «ταλαιπωρημένους ανθρώπους», το κτίριο θα προσέλκυε πρόσφυγες στην περιοχή. Παράλληλα θεωρεί πως θα μπορούσε να μην κατεδαφιστεί το κτίριο ώστε να στεγαστούν εκεί δημοτικές υπηρεσίες και να ελευθερωθούν κονδύλια από τα ενοίκια.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.