Λαυρεωτική: Χωματερές ΠΑΝΤΟΥ, όπως Σαρωνικός

 

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη οι παράνομες χωματερές στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής

Με την… ανοχή του Δήμου, δημιουργούνται διαρκώς χωματερές σε διάφορα πιθανά και απίθανα σημεία, ακόμη και σε περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από παιδιά, όπως φαίνεται σε μία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Newsbomb.gr.

Σύμφωνα, μάλιστα, με καταγγελίες των κατοίκων σε μία από αυτές τις χωματερές – συγκεκριμένα στην περιοχή «Νεράκι» – έπειτα από αυτανάφλεξη σε έναν από τους σωρούς των σκουπιδιών προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία ευτυχώς έπειτα από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν πήρε έκταση.

Οι κάτοικοι ανησυχούν, πολύ περισσότερο δε, έπειτα από τη μεγάλη πυρκαγιά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στου Ρέντη, σε μία επίσης παράνομη χωματερή.

Το γεγονός δε ότι πριν από δύο μήνες ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Λουκάς, είχε υποσχεθεί ότι «τα σκουπίδια θα απομακρυνθούν σε 15 μέρες» και… δυο μήνες μετά, τα «βουνά» έχουν πολλαπλασιαστεί, φανερώνει – σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους – εκτός από έλλειψη ειλικρίνειας και αδυναμία, πιθανώς ανικανότητα να διαχειριστεί την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση ο κίνδυνος είναι μεγάλος και ο δήμαρχος οφείλει να δώσει εξηγήσεις, και κυρίως το πλάνο του για το πώς θα αποφευχθεί μεγαλύτερη καταστροφή.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.