Η Δούρου θέλει να επενδύσει τα αποθεματικά της Περιφέρειας για να κλείσει η δημοσιονομική «τρύπα»

Καταγγελίες ότι η κυβέρνηση «σαρώνει» τα αποθεματικά οργανισμών που εποπτεύει το Δημόσιο προκειμένου να κλείσουν οι δημοσιονομικές «τρύπες» κάνουν βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Οπως τονίζουν επιχειρείται να «μπει χέρι» ακόμη και στα αποθεματικά της περιφέρειας Αττικής, όπου αυτή την ώρα, η Ρένα Δούρου επιχειρεί να πείσει το περιφερειακό συμβούλιο να επενδύσει τα 80 εκατομμύρια ευ6ρώ από τα συνολικά 350 εκατ. ευρώ των αποθεματικών σε repos.

Το ποσό αυτό θα μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος με ειδικό λογαριασμό. Σύμφωνα με Το Βήμα, η πλειοψηφούσα παράταξη επιχείρησε να πείσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι είναι προς το οικονομικό συμφέρον της Περιφέρειας το άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ με το επιχείρημα ότι οι τόκοι είναι μεγαλύτεροι (από 2% σε 2,4% στην ΤτΕ).

Έντονα αντέδρασε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος είπε ότι δεν βλέπει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην απόφαση αυτή και ότι δεν διασφαλίζεται το αποθεματικό του ταμείου. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διάγει η χώρα μπορεί να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της απιστίας.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης της κ. Δούρου διαπιστώνοντας ότι έχουν πλειοψηφία έθεσαν το θέμα σε ψηφοφορία και η απόφαση αναμενόταν να ληφθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Υ.Γ. Τα αποθεματικά της Περιφέρειας είναι 350 εκατ. Το γελοίο επιχείρημα ήταν ότι ο τόκος που προσφέρει η ΤτΕ είναι 2,4% ενώ μέχρι τώρα τα χρήματα απέδιδαν τόκο 2%. Αν είναι έτσι γιατί δεν “επενδύονται” όλα; Και γιατί μια απλή τοποθέτηση με μεγαλύτερο τόκο έρχεται ως κατεπείγουσα προ ημερησίας διατάξεως; Γιατί τόση πρεμούρα; Διότι τα χρήματα θα “μετατραπούν” σε repos και θα χρησιμοποιηθούν για πληρωμές του Δημοσίου. Πιστεύει κανένας ότι η κυβέρνηση που σκουπίζει ακόμα και αποθεματικά ασφαλιστικών Ταμείων, θα περιοριστεί στα 80 εκατομμύρια;

Κόντρα Αδωνι-Δούρου μέσω twitter για τα αποθεματικά της Περιφέρειας

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter, κατηγόρησε την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ότι «προσπαθεί να αρπάξει όλο το Αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής (350.000.000€) για να πληρώσουν μισθούς/συντάξεις» σχολιάζοντας: «Ντροπή».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.