Επιλέχθηκε με 18 ψήφους ο «Συμπαραστάτης» στο Δήμο Σαρωνικού

Σε μια μεθοδευμένη και κατά την άποψή μας διαβλητή διαδικασία, την ευθύνη της οποίας φέρει αποκλειστικά ο Δήμαρχος  Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, επιλέχθηκε κατά την σημερινή (25/2/2015) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Βαγγέλης Μιχάλης, ως Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης του Δήμου Σαρωνικού.

Όπως αποκάλυψαν υψηλόβαθμα στελέχη, ο Δήμαρχος δεχόμενος ασφυκτικές πιέσεις, από τους κύκλους που επηρεάζουν ακόμα και σήμερα την πολιτική του Δήμου (εκφράσεις των ιδίων), αναγκάστηκε να προκηρύξει την θέση του Συμπαραστάτη, παρ΄ ότι μετά την αποτυχία να εκλεγεί ο κ. Μιχάλης, στην διαδικασία της 15/10/2014, είχε πρόθεση να μην την επαναπροκηρύξει. Μάλιστα για να εξασφαλίσει ότι η παράταξή του θα υπερψηφίσει την πρόταση και ότι δεν θα επαναληφθεί το φιάσκο του Οκτωβρίου, πραγματοποίησε συσκέψεις με στελέχη της δημοτικής ομάδας, τα οποία έθεσε προ του διλήμματος, ή υπερψηφίζουν τον εκλεκτό του κ. Φιλίππου και της κας Κόλλια, ή δεν προκηρύσσει την θέση και μένει ο Δήμος χωρίς Συμπαραστάτη. Αφού έλαβε τη δέσμευση όλων, προχώρησε στην προκήρυξη.

Αυτή η διαδικασία που προηγήθηκε, καθιστά την όλη διαδικασία ηθικώς διαβλητή, γιατί αντιστρατεύεται το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, μεταβάλλοντάς την σε παρωδία. Θα ήταν ηθικό, εφόσον είχε προηγηθεί τέτοια δέσμευση των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, αλλά και δύο ακόμα στελεχών της μειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και ο κ. Βολάκος, έπρεπε να έχει ενημερώσει όποιους άλλους θα ενδιαφερόντουσαν να βάλλουν υποψηφιότητα, ώστε να απέχουν. Η διαδικασία θα ήταν ούτως ή άλλως διαβλητή, αλλά τουλάχιστον θα εξέθετε τον δήμαρχο λιγότερο απέναντι στην υποψήφια για την θέση του Συμπαραστάτη κ. Μαίρη Καγιάννη,  η οποία υπήρξε στο παρελθόν στενή συνεργάτης του σημερινού Δημάρχου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των περισσοτέρων στελεχών της πλειοψηφίας. Στα μάτια των Δημοτών ο Δήμαρχος θα ήταν ούτως ή άλλως εκτεθειμένος, μετά την αποκάλυψη αυτής της παραδιαδικασίας.

«Θύμα» αυτής της μεθόδευσης (σημαδεμένη τράπουλα την αποκάλεσε Σύμβουλος της πλειοψηφίας), υπήρξε η κα Μαίρη Καγιάννη, η οποία εξέθεσε την υποψηφιότητά της, με όλους τους τύπους και έλαβε μόλις δύο ψήφους, προερχόμενες από συμβούλους του συνδυασμού του κ. Μανώλη Τσαλικίδη. Οι υπόλοιποι σύμβουλοι του συνδυασμού Σαρωνικός 5+, ψήφισαν λευκό, ενώ αξιόπιστες πληροφορίες μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι και ο κ. Τσαλικίδης δέχτηκε πιέσεις, από τους κύκλους που επέβαλαν τον κ. Μιχάλη, ώστε να μην υποδειχτεί και υποστηριχθεί κάποιος από τους συμβούλους του  συνδυασμού του, όπως είχε γίνει στις 15/10/2014 με την υποψηφιότητα του κ. Νίκου Βιτουλαδίτη.  Λευκό ψήφισε και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΙΖΕΣ κ. Αγγελική Ράπτη. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.