Επεισοδιακή συνέλευση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Παλαιάς Φώκαιας

Συνέλευση συλλόγου ερασιτεχνών αλιέωνΜε λίγη δόση, από διαγραφές διεξήχθη η ετήσια Γενική Συνέλευση των Ερασιτεχνών Αλιέων Παλαιάς Φώκαιας, μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Ναυταθλητικό όμιλο “ΠΥΘΕΑΣ”. Η κόντρα έχει ξεκινήσει από την διεκδίκηση από την πλευρά της Προέδρου του “ΠΥΘΕΑ” κας Ζαχαρώ Φρατζέσκου 30 θέσεων πρόσδεσης στο λιμανάκι της Φώκαιας και την αντίδραση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων, που αντιτίθεται σθεναρά στην απώλεια των κεκτημένων. 

Ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης που παραβρέθηκε στην Γενική Συνέλευση, δήλωσε ότι διαφωνεί με την παραχώρηση θέσεων στον Ναυταθλητικό Όμιλο και ότι ουδέποτε υποσχέθηκε κάτι τέτοιο στην Πρόεδρο του Ομίλου, παρ΄ ότι δέχτηκε ανάλογο αίτημα. Προς επιβεβαίωση της τοποθέτησής του, ο Δήμαρχος συμπλήρωσε, ότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, να μοιράζει δέσεις πρόσδεσης στο λιμάνι. Ο Δήμαρχος, πολύ σωστά, πρότεινε να ενοποιηθούν οι δύο Σύλλογοι και να μην υπάρχουν μεταξύ τους αντιπαραθέσεις. Αυτή την πρόταση όμως θα πρέπει να την απευθύνει και στον αυθαιρετούχο Ναυταθλητικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου.

Για το έργο του εκσυγχρονισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου, ακούστηκαν κάποια μισόλογα, περί δυσκολιών με την αρχαιολογία κ.λπ. που κατέληξαν να κατανοήσουν όσοι παραβρέθηκαν, ότι δεν θα υπάρξει ούτε εκσυγχρονισμός ούτε επέκταση. 

Μετά από αυτές τις διευκρινήσεις, η Γενική Συνέλευση, αποφάσισε την έκπτωση από το αξίωμα του Ταμία, του μέλους του κ. Μένη, ο οποίος ως Αντιπρόεδρος και του Ναυταθλητικού Ομίλου, υποστήριζε την άποψη της παραχώρησης στον ΠΥΘΕΑ, 30 θέσεων πρόσδεσης στο λιμάνι.

Άλλες απώλειες δεν υπήρξαν…..


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

4 Responses to “Επεισοδιακή συνέλευση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Παλαιάς Φώκαιας”

  1. Ο/Η Therapist λέει:

    Ο Δήμαρχος είχε κάνει αρκετές συζητήσεις με την πρόεδρο του Πυθέα και είχε αποφασιστεί απο κοινού να φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
    Μάλιστα ως ένθερμος υποστηρικτής του Ομίλου Πυθέα…και λόγω προσωπικής προβολής…βλέπε Πανελλήνιο πρωτάθλημα optimist καλοκαίρι 2015, υποστήριξε το αίτημα του Ομίλου αφού γνωρίζει πολύ καλά τί θυσίες κάνουν τα μέλη του Δ.Σ κάθε μήνα για να μαζέψουν πενταροδεκάρες ώστε να καλύψουν τα έξοδα του προπονητή, των μετακινήσεων των παιδιών στους αγώνες,την συντήρηση του εξοπλισμού κλπ ώστε να μυηθούν τα παιδιά του Σαρωνικού στην ιστιοπλοία και τον ναυταθλητισμό γενικώτερα.

    Ετσι ενώ ο Δήμαρχος σε πρώτη φάση συμφώνησε με άνεση να έρθει το θέμα στο Δ.Σ του Δήμου στην συνέχεια για άγνωστους λόγους και προς έκπληξη των μελών του Δ.Σ. Πυθέα όχι μόνο δεν στήριξε τον Ομιλο αλλά άφησε χώρο στον πρόεδρο της κοινότητας κο Παπουτσή να λέει με αυθαίρετο και επιπόλαιο τρόπο “εαν δεν έχει έσοδα ο Ομιλος Πυθέας ….να κλείσει”.

    Ετσι το αίτημα του Πυθέα για να διαχειρίζεται 30 θέσεις λιμενισμού μικρών σκαφών στο λιμανάκι της Παλαιας Φωκαίας ακύρώθηκε πρίν προλάβει να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ντροπή σας κύριοι, δεν χτυπάτε με αυτή την νοοτροπία τον ναυταθλητικό σύλλογο Πυθέα, τα μέλη του και τους γονείς των παιδιών αλλά τα ίδια τα παιδιά σας..σπρωχνοντας τα στον καναπέ του ιντερνετ, την βουλημία και τις ουσίες. Ντροπή κε Δήμαρχε πρέπει να ανακαλέσετε….ντροπή κε Παπουτσή λίγο σοβαρότητα δεν βλάπτει…

    Μάλιστα πήρε τέτοιες αρνητικές διαστάσεις το αίτημα του Ομιλου Πυθέα που διέγραψαν αυθαίρετα μέλος του Δ.Σ του ερασιτεχνικού συλλόγου αλιέων Π. Φώκαιας επειδή ήταν ένθερμος υποστηρικτής του αίτήματος ….παρουσία του Δημάρχου Σαρωνικού!!!

  2. Ο/Η SP λέει:

    Δηλαδή αντί να υποστηριχτεί ο όμιλος που μαθαίνει Ιστιοπλοΐα σε παιδιά και να έχει ένα έσοδο, Από μια μειονότητα υποστηρίζεται, ένας άλλος όμιλος που τι δραστηριότητα έχει ? Και πρόεδρο τον πρόεδρο της τοπικής δημοτικής κοινότητας !!!!!!!!! Ασυμβίβαστο
    Κύριοι συνέλθετε ένας ναυταθλητικός όμιλος πρέπει να υπάρχει σε όλο το δήμο και όχι λόγο καρεκλών και σκοπιμοτήτων σε κάθε κόλπο να υπάρχει και όμιλος.
    Στηρίξτε το κόσμο που κάνει δουλειά και όχι αυτούς που θέλουν τις καρέκλες για να τακτοποιούν ημέτερους.
    Στηρίξτε την αθλητική Ιστιοπλοΐα, στηρίξτε τα ναυτικά αθλήματα για νέους, σπρώξτε τα παιδιά μακριά από τις οθόνες και τις ουσίες.

  3. Ο/Η Falco Tinnunculus λέει:

    Αν ο κάθε δημοτικός άρχων δεν προσφέρει λύσεις τότε ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όλοι οι σύλλογοι τουλάχιστον να τους κόψουμε την προβολή.Αν επιλέγουν δηλαδή να ειναι “αχρηστοι” γιατί να τους κάνουμε και διαφήμιση-δημόσιες σχέσεις?

  4. Ο/Η ξενος λέει:

    Λυπάμαι για το επίπεδο των ανθρώπων του όχλου
    Ένας άνθρωπος με αξίες προσφορά κ αγάπη για τον όμιλο καρατομηθηκε με διαδικασίες λαϊκού δικαστηρίου τριτοκοσμικά
    ντροπή..

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.