Επίτιμος Δημότης Σαρωνικού ο καθηγητής κ. Μαρίνος Δαλάκας

DSC_6410

Από την βράβευση του κ. Δαλάκα σε εκδήλωση που οργανώθηκε στην Παλαιά Φώκαια τον Νοέμβριο του 2014

Ο Δήμος Σαρωνικού διοργανώνει τελετή αναγόρευσης Επίτιμου Δημότη, του Ιατρού – Καθηγητή Νευρολογίας κ. Μαρίνου Δαλάκα. 

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Καλυβίων την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. 

Ο κ. Μαρίνος Δαλάκας κατάγεται από τον Δήμο Σαρωνικού, η μητέρα του από την Παλαιά Φώκαια και ο πατέρας του από τα Καλύβια. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Παλαιά Φώκαια. Ο κ. Δαλάκας είναι μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της ιατρικής επιστήμης, καθηγητής στα Πανεπιστήμια Αθηνών, George Washington και Thomas Jefferson. Είναι ο συγγραφέας 11 βιβλίων, 580 δημοσιεύσεων ενώ υπάρχουν περισσότερες από 16.000 βιβλιογραφικές αναφορές στο κλινικό ερευνητικό έργο του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Σ.Σ. Θεωρούμε αξιέπαινη την πρωτοβουλία του Δήμου Σαρωνικού, όπως και την αντίστοιχη που οργανώθηκε στην Παλαιά Φώκαια τον Νοέμβριο του 2014 (Δείτε εδώ). Αλλά είναι εντυπωσιακό το ότι μέσα σε ένα χρόνο γίνονται δύο πανομοιότυπες εκδηλώσεις για το ίδιο πρόσωπο. 

Εδώ στον Σαρωνικό και ειδικά στην Παλαιά Φώκαια, υπάρχουν και άλλοι πολίτες οι οποίοι είναι καθηγητές σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως π.χ. το MIT, αλλά και τους εσωτερικού και ίσως θα έπρεπε να αναζητηθούν και να τύχουν ανάλογης βράβευσης. Και αυτά τα πρόσωπα τιμούν τον Δήμο και είναι παράδειγμα για την νεολαία της περιοχής για την οποία δυστυχώς όταν δεχόμαστε πληροφορίες είναι για τραγικά συμβάντα και όχι για ευχάριστα. 

Ας ψάξουν οι δημοτικοί παράγοντες γι΄ τα αυτά τα πρόσωπα και δεν θα δυσκολευτούν να τα ανακαλύψουν. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.