Ενημέρωση Ένωσης Γονέων – Μαθητών Δήμου Σαρωνικού, για την κατάληψη των γραφείων της διεύθυνσης Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

12247104_1671330353149873_6263379390873931137_nΤη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 το πρωί, η Ένωση, τηρώντας την απόφαση της από 22 Νοεμβρίου Γενικής Συνέλευσης για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με σκοπό να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά στα σχολεία του Δήμου Σαρωνικού, προέβη σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Στην κατάληψη συμμετείχαν, εκτός του Δ.Σ, της Ένωσης, γονείς του Δήμου Σαρωνικού, ο Αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας του δήμου κ. Σπ. Δημητρίου, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων, η Ένωση Μαρκοπούλου, γονείς από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, καθώς και εκπρόσωποι των αδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μέλη του Δ.Σ. του «Κ. Σωτηρίου».

Παρόλο που το κλίμα ήταν μαχητικό, η Ένωση σεβάστηκε και επέτρεψε την είσοδο στους 25 αναπληρωτές (για όλη την Ανατολική Αττική) που διορίστηκαν την Παρασκευή και στη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας κα. Β. Ξυθάλη, ώστε να αναλάβουν υπηρεσία. Η κα Ξυθάλη, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι την Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, αναμένεται διορισμός Νηπιαγωγών και δασκάλων ολοημέρων, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των εκπαιδευτικών που προορίζονται για τα σχολεία του Δήμου Σαρωνικού και τους παρέπεμψε για περισσότερες πληροφορίες στο Υπουργείο Παιδείας.

Στη συνέχεια, μετέβη κλιμάκιο της Ένωσης στο υπουργείο, όπου ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χ. Κυνηγαλάκης παρέστη , ως μοναδικός εκπρόσωπος γονέων, στη συνάντηση που είχαν οι αδιόριστοι αναπληρωτές με Συμβούλους του Υπουργού, υπεύθυνους για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα στοιχεία που έδωσαν δυστυχώς ήταν γενικά και δεν έγινε καμία αναφορά για καλύψεις στα κενά των σχολείων του Δήμου Σαρωνικού.

Ως γονείς και ως Ένωση, δεν αποδεχόμαστε αυτήν την κατάσταση ως δεδομένη και απαντάμε στο συνεχή εμπαιγμό του Υπουργείου Παιδείας με συνέχιση των κινητοποιήσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

– Να καλυφτούν τα κενά όλων των σχολείων ΤΩΡΑ, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών

– Καμία διδακτική ώρα χαμένη

– Κανένα ολοήμερο κλειστό

Για το Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΡΗΣ ΚΥΝΗΓΑΛΑΚΗΣ

Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ

 

*      Αθηνών & Ρήγα Φεραίου, 19010 Καλύβια

:       egoneonsaronikou@yahoo.gr

(      22910-41220 εσωτ. 115 Πρόεδρος : 6936-140400 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.