Δικαστική δικαίωση του Δήμου Μαρκοπούλου, για την είσπραξη φόρου – τέλους ύψους 31 εκ. Ευρώ, από τον Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, ενημερώνει, ότι δικαιώθηκαν δικαστικά οι αγώνες του, όσον αφορά στην είσπραξη τριάντα ενός 31 εκατομμυρίων Ευρώ από τον «Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος Α.Ε.», κατόπιν της έκδοσης απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. 

Ειδικότερα, με την από 27/11/2014 προσφυγή που άσκησε ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος Α.Ε.» (ΟΔΙΕ Α.Ε.), ζητήθηκε η ακύρωση, των αποφάσεων του Δημάρχου Μαρκοπούλου, περί επιβολής σε βάρος της, του προβλεπόμενου από τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ.1 του ν. 3342/2005 ειδικού φόρου – τέλους, προκειμένου για τις εγκαταστάσεις της ίδιας, που εκμεταλλεύεται στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου (Ολυμπιακό Συγκρότημα) και για τα οικονομικά έτη 2006 έως 2012.  Το ύψος του σχετικού φόρου – τέλους, ανέρχεται στα 31 εκατομμύρια Ευρώ.

Επί της προαναφερθείσας Προσφυγής της εταιρείας, εκδόθηκε ήδη, η υπ’ αριθμ.:4431/2015 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε αυτή, στο σύνολό της, ως αβάσιμη!

Κατόπιν αυτών, η απόφαση θα κοινοποιηθεί στον Ο.Δ.Ι.Ε. και το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καθαρογραφής και θεώρησής της. 

Αισθανόμαστε υπερήφανοι για αυτή, την ιδιαίτερα θετική για τον Δήμο μας εξέλιξη και με διάχυτο το αίσθημα δικαίωσης, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Μαρκοπούλου.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.