Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το αποχετευτικό στην Παλαιά Φώκαια

%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%ce%bb-%cf%86%cf%8e%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%b1Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα της αποχέτευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου Παλαιά Φώκαια,  παρουσία του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη. 
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Σαρωνικού, στην εισαγωγική του ομιλία ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στην υφιστάμενη κατάσταση, τονίζοντας ότι η μη επίλυση του προβλήματος υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και την περιουσία των πολιτών, δημιουργεί κινδύνους για το περιβάλλον και για τη δημόσια υγεία.%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%86%cf%8e%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84Στη συνέχεια, ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε αναλυτικά τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν διερευνηθεί στο παρελθόν, τεκμηριώνοντας με στοιχεία τους λόγους για τους οποίους οι λύσεις αυτές δεν είναι εφικτές. Αμέσως μετά παρουσίασε την πρόταση του Δήμου  Σαρωνικού για την κατασκευή ΚΕΛ κλειστού τύπου, Πράσινου Σημείου και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη ΒΙΟΠΑ Καλυβίων. 
Μετά την εισήγηση του κ. Δημάρχου ακολούθησε συζήτηση με τους κατοίκους της Παλαιάς Φώκαιας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με την πρόταση του Δήμου. Απαντώντας σε ερώτηση δημότη σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ο κ. Σωφρόνης ανέφερε ότι αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους η ανάθεση των απαιτούμενων μελετών από την ΕΥΔΑΠ, ώστε στα μέσα του 2017 να έχουν ολοκληρωθεί και να δρομολογηθεί η κατασκευή του ΚΕΛ. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «θα έχουμε και τότε την ευκαιρία να ελέγξουμε τις μελέτες και να επιβεβαιώσουμε ότι το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε θέσει και ότι θα αποφέρει τα αναμενόμενα οφέλη για όλους τους Δημότες.»
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε επίσης ότι εντός των ορίων του Δήμου Σαρωνικού λειτουργούν ήδη αρκετές ιδιωτικές εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, στις ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και σε κατοικίες, χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα για τους περιοίκους.
Η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το θέμα της αποχέτευσης, θα πραγματοποιηθεί στην Ανάβυσσο, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το αποχετευτικό στην Παλαιά Φώκαια”

  1. Ο/Η g.aristos λέει:

    Να το δω και να μη το πιστέψω! Μακάρι αυτός ο πολιτικός να κάνει τα λόγια πράξη.
    Κρίμα που πήγε τόσος χρόνος χαμένος. Αν τα ψάρια στη θάλασσα μιλούσαν θα τους έκαναν μήνυση εδώ και καιρό.!

    • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

      θα περιμενεις πολλα χρονια ακομα αριστο.
      γιατι εσεις απο μονοι σας τοσα χρονια δεν κανατε τιποτα γιαυτο το θεμα
      και τωρα κρυβεστε πισω απο τον καλικρατη.
      μεταθετοντας τα δικα σας προβληματα στις πλατες των καλυβιωτων.
      αυτη ειναι η πικρη αληθεια,αριστο

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.