Ανακοίνωση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αττικής σχετικά με τις Αλυκές Αναβύσσου

Με  πρωτοβουλία των βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, σύσκεψη του Προέδρου της ΕΤΑΔ κ. Γ. Τερζάκη με τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Γ. Σοφρώνη, τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου κκ Μ. Τσαλικίδη και Ν. Βολάκου και ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, για το θέμα της προκήρυξης  διαγωνισμού από την ΕΤΑΔ,  της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου.

 Σε αυτήν συζητήθηκε το ιστορικό των επαφών του Δήμου και της Εταιρείας,  οι  προτάσεις προς τον Δήμαρχο εκ μέρους του  Προέδρου της ΕΤΑΔ, η αλληλογραφία και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.  Τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όσο και οι βουλευτές, πληροφορήθηκαν  για τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης  σε όλο τι ιστορικό της.

  Στην σύσκεψη, τονίσθηκε από τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου η ανάγκη να αναζητηθεί πέρα από μικροκομματικές  αγκυλώσεις η βέλτιστη λύση προς όφελος των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής με πρόνοια στην  ανεμπόδιστη πρόσβαση στην παραλία, όπως και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος γενικά.  Στόχος ήταν και παραμένει η επιδίωξη μιας  καλής συνολικής λύσης.

 Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ ήδη με παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, προχώρησε  από  την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, σε παράταση υλοποίησης του διαγωνισμού. Στην σημερινή (8/ 6) συνάντηση πρότεινε στους εκπροσώπους του Δήμου Σαρωνικού να επανέλθουν με νέα πρόταση, ώστε στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και στο πλαίσιο του ρόλου που μπορεί να παίξει στην ανάπτυξη του τόπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος να διεκδικήσει την εκμετάλλευση της παραλίας με ένα τίμημα που θα είναι  επαρκές για το δημόσιο συμφέρον,  το οποίο προστατεύεται από την κείμενη νομοθεσία.

  Οι βουλευτές, έχοντας ως καθήκον να φροντίζουν για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος αλλά και για τα δικαιώματα των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών,  προσπάθησαν να συμβάλουν συνθετικά με θετικό πνεύμα. Με δεδομένο ότι ο κ. Δήμαρχος μέχρι τελευταία στιγμή ήταν αρνητικός προς την πρόταση της ΕΤΑΔ, αναμένουμε παρ’ όλα αυτά,   την εποικοδομητική πρόταση του Δήμου αλλά και την αποδοχή της από την ΕΤΑΔ πάντα στα πλαίσια του νόμου.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής
Αριστείδης Μπαλτάς
Νάσος Αθανάσιου
Πάνος Σκουρολιάκος
Γιώργος Πάντζας
Γιάννης Δέδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.