Έρευνες και διάσωση στην Σαρωνίδα για νεαρό κολυμβητή

Συναγερμός σήμανε όταν οι φίλοι ενός νεαρού ενημέρωσαν ότι χάθηκε στη θάλασσα στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι. Αμέσως άνδρες του Λιμενικού άρχισαν έρευνες, ενώ στην επιχείριση μετείχε και ελικόπτερο. Ο νεαρός είχε πάει με φίλους του με σκάφος για μπάνιο κοντά στη νησίδα Αρσινόη, όμως απομακρύνθηκε. Τη νύχτα ο νεαρός εντοπίστηκε κατάκοπος, αλλά σώος από ψαράδες στην περιοχή της Σαρωνίδας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 26χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση ενός εκ των τριών (03) φίλων του, είχαν μεταβεί από κοινού με σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μαύρου Λιθαριού και νησίδας Αρσινόης, για κολύμβηση.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ιδιωτικό σκάφος. Παράλληλα απογειώθηκε ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Βραδινές ώρες χθες, ο 26χρονος κολυμβητής εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος από το διερχόμενο ερασιτεχνικό σκάφος “ΚΑΘΥ” Τ.Λ. 557-Α΄ στη θαλάσσια περιοχή της Σαρωνίδας.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.