Εμμένει η ΚΕΔΕ σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων

Δεν κάνει πίσω η ΚΕΔΕ σε σχέση με αυτά που είχε πει πριν έναν μήνα στο Συνέδριο της Χαλκιδικής. Ζητά από την Κυβέρνηση να πάρει την ευθύνη για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, εφόσον πρέπει να προχωρήσει σε αυτό τον δρόμο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Με αφορμή το περιεχόμενο επιστολής που απέστειλε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης προς όλους τους Δήμους της χώρας, με την οποία τους ζητά να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα κατ’ εφαρμογή των όσων προβλέπει η γνωστή σε όλους Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα θέλαμε ως Κ.Ε.Δ.Ε. να ξεκαθαρίσουμε ότι η θέση μας για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει αλλάξει, σε σχέση με την απόφαση που λάβαμε στο Συνέδριο της Χαλκιδικής τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, έχει επιδεινωθεί η ήδη κακή οικονομική κατάσταση όλων των Δήμων, οι οποίοι αν αναγκαστούν να καταθέσουν τα όποια ταμειακά διαθέσιμα έχουν σήμερα, θα αντιμετωπίσουν ακόμη και πρόβλημα λειτουργίας.

Με βάση λοιπόν τα σημερινά δεδομένα:

1. Εμμένουμε στις αποφάσεις που έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. και στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων.

2. Εμμένουμε στην άποψη ότι η Κυβέρνηση έχει τη νομική δυνατότητα να δεσμεύσει τα διαθέσιμά μας, χωρίς να απαιτείται απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων, αναλαμβάνοντας η ίδια εξολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής.

3. Θα τεθεί προς συζήτηση το περιεχόμενο της επιστολής του κου Βούτση στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν χρειάζεται να αναθεωρηθεί η στάση που θα τηρήσουμε ως Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στο ζήτημα των ταμειακών μας διαθεσίμων.

.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.