Εκρηκτικό μίγμα

Κατά τα φαινόμενα ούτε στις 24 Απριλίου θα δοθεί έστω πυροσβεστική λύση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Οι εταίροι μετέδωσαν την Τρίτη ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για αποφάσεις, καθότι η ελληνική πλευρά δεν είναι έτοιμη και δεν μπορεί να παρουσιάσει ολοκληρωμένες προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε.

Κατά μία εκδοχή η νέα αναβολή αποφάσεων για το ελληνικό θέμα φανερώνει τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση από τους εταίρους και τους δανειστές, η οποία και δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Χωρίς την οποία ως γνωστόν δεν μπορούν να αποδεσμευτούν νέα χρήματα για την Ελλάδα.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ανέβαλαν τη συζήτηση για τις 11 Μαΐου, οπότε και τοποθετείται χρονικά η νέα συνεδρίαση του Eurogroup.
Όπως όλα δείχνουν μέχρι τότε δεν πρόκειται να υπάρξει νέα χρηματοδότηση και το ελληνικό κράτος θα πρέπει να επιβιώνει στηριζόμενο σε ίδιες δυνάμεις.
Πράγμα που σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να ζει σε καθεστώς εντεινόμενης ανασφάλειας, κινδυνεύοντας να πέσει θύμα τυχαίων, μη προβλέψιμων γεγονότων.
Το δυστύχημα είναι ότι η παρατεταμένη οικονομική ανασφάλεια συνοδεύεται από άλλες εξελίξεις που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας.
Η διόγκωση του μεταναστευτικού ρεύματος από τη Μέση Ανατολή, το οποίο τροφοδοτείται και από το «προσκλητήριο» συμπάθειας προς κάθε κατατρεγμένο, που απευθύνει η οριζόμενη από τις ιδεοληψίες της νέα κυβέρνηση, επιτείνει την ατμόσφαιρα ανησυχίας.
Πολύ περισσότερο όταν ταυτόχρονα επικρατούν διαλυτικές συμπεριφορές στα θέματα εφαρμογής του νόμου και της τάξης. Η χώρα μοιάζει αυτή τη στιγμή να χάνει το δόγμα εσωτερικής ασφάλειας που επί χρόνια διατηρούσε, αφήνοντας εστίες βίας ανοιχτές και αφύλακτες.
Οικονομική κρίση, μεταναστευτικό και απώλεια ελέγχου της εσωτερικής ασφάλειας μπορούν συγκροτούν εκρηκτικό μίγμα, ικανό να ανατινάξει στην κυριολεξία τη χώρα.
Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των περιστάσεων και να αρχίσει το ταχύτερο να κλείνει, αντί να ανοίγει, συνεχώς νέα μέτωπα. Δεν υπάρχει χρόνος πια. Από εδώ και πέρα αρχίζει και μετρά αντίστροφα.
 
Πηγή: Το Βήμα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.