Μείζον πολιτικό ζήτημα, η κατάχρηση των υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού, για κομματικούς σκοπούς στελεχών της Νέας Δημοκρατίας (VIDEO)

Σωφρόνης Γιώργος ΔήμαρχοςΤσαλικίδης ΜανώληςΕρώτηση προς τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Σωφρόνη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας κ. Νάσο Παπουτσή, κατέθεσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Μανώλης Τσαλικίδης, με αφορμή την καταγγελία για την χρήση των γραφείων και των τηλεφώνων της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, για κομματικούς σκοπούς.

Τα τηλεφωνήματα, σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν και στον Αττικό Παρατηρητή, έγιναν από δύο κυρίες μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο (2/4/2016) και οι οποίες προπαγάνδιζαν υποψήφιο Πρόεδρο, για τις εκλογές που έγιναν την επόμενη ημέρα (3/4/2016), για την ανάδειξη τοπικών οργάνων διοίκησης του κόμματος (δείτε εδώ).

Ο κ. Τσαλικίδης αναπτύσσοντας την ερώτησή του, είπε ότι πληροφορήθηκε το θέμα από δημοσίευμα του “Αττικού Παρατηρητή”, αλλά γνωρίζουμε ότι είχε απευθείας πληροφόρηση, όταν βρισκόταν στο αμφιθέατρο του Δήμου στα Καλύβια, πολύ πριν το δημοσίευμα, ότι δεκάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας, είχαν δεχτεί προπαγανδιστικά τηλεφωνήματα. Οι κλήσεις πραγματοποιούντο καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από τους αριθμούς 22910-38795 και 22910-38809, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε ανήκουν στην Τοπική Κοινότητα της Παλαιάς Φώκαιας.

Προφανώς πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις, μια και ήταν δεκάδες οι πληροφορίες που έφτασαν από δημότες μέλη της Νέας Δημοκρατίας, που ανέφεραν ότι τους κάλεσαν από τους συγκεκριμένους αριθμούς και προπαγάνδιζαν συγκεκριμένο υποψήφιο.

Η απάντηση του κ. Νάσου Παπουτσή στο ερώτημα του κ. Τσαλικίδη ήταν, ότι κλειδιά της Δημοτικής Κοινότητας, πλην του ιδίου, του Αντιδημάρχου κ. Μπουκοβάλα και δύο υπαλλήλων της Κοινότητας, είχε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Απόστολος Αποστόλου (ο οποίος ήταν και υποψήφιος πρόεδρος της ΤΟ της Νέας Δημοκρατίας και ο οποίος εκλέχτηκε). Ο κ. Παπουτσής  δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι μετά το περιστατικό αφαίρεσε τα κλειδιά από τον κ. Αποστόλου!!!. Επίσης είπε, ότι όταν του τηλεφώνησαν και του κατάγγειλαν το απόγευμα του Σαββάτου, ότι δύο κυρίες που βρίσκονται στα γραφεία της Κοινότητας κάνουν χρήση των τηλεφώνων, έσπευσε ο ίδιος εκεί (μετά τις 20:00 ώρα), για να διαπιστώσει ποιοι ήταν, αλλά δεν βρήκε κανέναν στα γραφεία!!! 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του Δημάρχου κ. Σωφρόνη. Επανέλαβε ότι μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκδότη του Αττικού Παρατηρητή (η οποία έγινε στις 20:55), επικοινώνησε με τον κ. Παπουτσή και του ζήτησε να μεταβεί στα γραφεία της Κοινότητας και ότι ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι επισκέφθηκε τα γραφεία, αλλά δεν βρήκε κάποιον σ΄ αυτά.

Σημαντική ήταν η δήλωση του Δημάρχου ότι, θα αναμείνει να σταλούν από την τηλεφωνική εταιρεία στον Δήμο, οι λογαριασμοί του τηλεφώνου, στους οποίους υπάρχουν οι λίστες των κλίσεων, για να διαπιστωθεί, αν έγιναν οι κλίσεις από τα συγκεκριμένα τηλέφωνα, σε ποιους έγιναν και ποιες ώρες έγιναν. Αυτό είναι μια θετική ενέργεια του Δημάρχου προς την κατεύθυνση της αποκάλυψης των εμπλεκομένων.

Ο Δήμαρχος, απέδωσε την καταγγελία σε κομματικά παιχνίδια υποψηφίων Προέδρων όπως είπε, όμως προχώρησε και σε ένα ατόπημα. Χαρακτήρισε το σχετικό δημοσίευμα του Αττικού Παρατηρητή ως αβάσιμο και το Μέσο Ενημέρωσης ως αναξιόπιστο (κίτρινο). Θα έπρεπε ο κ. Δήμαρχος να περιμένει να δει τις λίστες των κλίσεων και αν αποδειχτεί ότι δεν υπήρξαν τηλεφωνήματα το Σάββατο 2/4/2016, προς μέλη της Νέας Δημοκρατίας, τότε θα δικαιολογείτο να χαρακτηρίσει αβάσιμο το δημοσίευμα και αναξιόπιστο τον Αττικό Παρατηρητή. Στην αντίθετη περίπτωση θα χαρακτηριστεί ο ίδιος ως φθηνός συκοφάντης.

Προφανώς και δεν χρειάζεται να θυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο, ότι κατά την προεκλογική περίοδο, ο ίδιος «έδινε» τους πολιτικούς του αντιπάλους στον Αττικό Παρατηρητή, έστελνε φωτογραφίες για την «σκανδαλώδη» δραστηριότητά τους και βέβαια προπαγάνδιζε (ΑΝΕΞΟΔΑ) την παράταξή του. Αλλά και μετέπειτα ο κ. Δήμαρχος ήταν ο βασικότερος πληροφοριοδότης του Αττικού Παρατηρητή, σε σοβαρά θέματα, που δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας σε άλλα μέσα. Προφανώς τότε ο Αττικός Παρατηρητής ήταν αξιόπιστος!!!

Δημότες του Σαρωνικού, μέλη της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι αμφισβητούν εάν ο κ. Δήμαρχος έχει πραγματικά την πρόθεση να δώσει στη δημοσιότητα τις λίστες των κλίσεων, που θα κοινοποιηθούν από την τηλεφωνική εταιρεία, προτίθενται να καταθέσουν εξωδίκως αίτημα προς τον Δήμο, ζητώντας να τους κοινοποιηθούν αυτές οι λίστες μόλις παραληφθούν, για να τις συγκρίνουν με τα τηλέφωνα των μελών της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν στην κατοχή τους.

Ο Αττικός Παρατηρητής, σε καμία περίπτωση δεν θέτει υπό αμφισβήτηση τις προθέσεις του Δημάρχου και θεωρεί απολύτως βέβαιο ότι οι λίστες θα δημοσιοποιηθούν. 

Σ.Σ. Οι λίστες των μελών της Ν.Δ., αυτού του σοβαρού κόμματος, διανέμονται ως φέιγβολάν και τις βρίσκει κάθε ενδιαφερόμενος ακόμα και στα περίπτερα του Σαρωνικού.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Μείζον πολιτικό ζήτημα, η κατάχρηση των υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού, για κομματικούς σκοπούς στελεχών της Νέας Δημοκρατίας (VIDEO)”

  1. […] ότι το δημοσίευμα του Αττικού Παρατηρητή της 2/4/2016 (δείτε εδώ), ήταν απόλυτα ακριβές και το γνωρίζει και ο Δήμαρχος, […]

  2. Ο/Η συριανος λέει:

    ΕΧΟΥΜΕΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΑΓΕ ΥΠΑΡΧΕΙ”

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.