Δικάζονται 13 σύμβουλοι του Δήμου Σαρωνικού, τη Δευτέρα 13/11/2017. Στελέχη του “καθεστώτος” Φιλίππου

Αφορά την παράνομη διαγραφή 71.000 € από λογαριασμούς υδροληπτών 

Δεκατρείς δημοτικοί σύμβουλοι του καθεστώτος Φιλίππου, οδηγούνται την Δευτέρα 13/11/2017, στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με ιδιαίτερα επιβαρυντικές κατηγορίες.  

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται ο σημερινός δήμαρχος και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ο άνθρωπος που εισηγήθηκε και επέβαλε την ψήφιση της κατάπτυστης απόφασης, για την οποία διώκονται, δεν είναι βέβαια κατηγορούμενος, γιατί όπως είναι γνωστό ο δήμαρχος δεν έχει ψήφο στο δημοτικό συμβούλιο και απαλλάσσεται. Τα κορόιδα την πληρώνουν. 

Η απόφαση για την οποία διώκονται λήφθηκε στις 21/11/2011 και αφορούσε την διαγραφή 71.000 € από λογαριασμούς υδροληπτών του Δήμου (Δείτε εδώ). 

Η Εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα, μετά την κοινοποίηση ένστασης που είχε κατατεθεί κατά της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, από τον εκδότη του Αττικού Παρατηρητή Άγγελου Φραγκόπουλου, η οποία όμως είχε απορριφθεί. Σύμφωνα με το καθόλα γελοίο σκεπτικό της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έπρεπε ο ενιστάμενος να έχει ίδιο συμφέρον, δηλαδή να έχει ζητήσει την μείωση του ποσού που καλείτο να πληρώσει ο ίδιος για την ύδρευση και η αίτησή του να είχε απορριφθεί(!). Με λίγα λόγια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δεν αναγνώριζε σε έναν πολίτη το δικαίωμα να εναντιωθεί στην διαγραφή δεκάδων χιλιάδων ευρώ(!!), κάποια από τα οποία ήταν χαριστικά, σε προσκείμενους στο δημοτικό καθεστώς, αλλά έπρεπε να έχει ζητήσει και αυτός να του μειώσουν τα ποσά που όφειλε στον Δήμο(!!!).  

Ο Άγγελος Φραγκόπουλος είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας. 

Διέγραψαν τις οφειλές Ιππικού Ομίλου συμφερόντων δημοτικού συμβούλου

Τις οφειλές Ιππικού Ομίλου, συμφερόντων δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ήταν και μέλος της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών, ύψους 5.344,22 € διέγραψε με την ίδια απόφαση το δημοτικό συμβούλιο. Ο Ιππικός Όμιλος δεν είχε καταβάλει τις οφειλές για την ύδρευση από το 2006, μέχρι το 2012 και η συνολική κατανάλωση ανερχόταν στα 5.722 m3. Γι΄ αυτή την κατανάλωση έπρεπε να καταβάλει 10.688 , 68 €, αλλά το ποσό που τελικά κλήθηκε να πληρώσει είναι το 50% δηλαδή 5.333,46 €. Να σημειώσουμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος που έτυχε της χαριστικής και σκανδαλώδους ρύθμισης για την οποία διώκονται, δεν είναι κατηγορούμενος, γιατί παρ΄ ότι ήταν παρών στη συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών διαφορών που συζήτησε το θέμα αποχώρησε. Έτσι κατηγορήθηκαν οι υπόλοιποι.  Να σημειώσουμε ακόμα, ότι εντελώς συμπτωματικά ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος, εκείνη περίπου την εποχή είχε αποχωρήσει από τον συνδυασμό της κας Χριστίνας Χριστοφάκη και ψήφιζε όλες τις εισηγήσεις του τότε δημάρχου Πέτρου Φιλίππου και είχε συνταχθεί με την πλειοψηφία. Η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου είχε καταψηφίσει την ρύθμιση. (Δείτε έντυπη έκδοση Αττικού Παρατηρητή – Τεύχος 106 – σελίδα 8).

Στις διαγραφές οφειλών που είχαν αποφασίσει οι κατηγορούμενοι, περιλαμβάνεται και η οφειλή ξενοδοχειακής μονάδας της Αναβύσσου. 

Οφειλές 10.700.000 €

Να υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα ο Δήμος Σαρωνικού όφειλε στην ΕΥΔΑΠ περί τα 10.700.000 €, τα οποία τελικά καλύφθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τα πλήρωσαν οι φορολογούμενοι (Δείτε εδώ).

Ελπίζουμε ότι το δικαστήριο θα εκτιμήσει ιδιαίτερα, ότι μεταξύ αυτών που πλήρωσαν τις οφειλές του Δήμου Σαρωνικού, είναι όλοι οι πολίτες και μεταξύ αυτών και οι ίδιοι οι δικαστές και να αποφασίσει αναλόγως. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.