Ανυπολόγιστες καταστροφές στο Λαύριο, από ανεμοστρόβιλο!!!

Ξαφνικός ανεμοστρόβιλος έπληξε τη Λαυρεωτική το μεσημέρι της Πέμπτης. Πέρασε από την κεντρική λεωφόρο Αθηνών Σουνίου κατά μήκος του μαντρότοιχου του πρώην εργοστασίου της ΙΖΟΛΑ, ξήλωσε στέγες ελαφρού τύπου και λαμαρίνες, ενώ ξερίζωσε τρία μεγάλα δέντρα, κλείνοντας την κεντρική αρτηρία. 

Αμέσως, ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου και στην περιοχή μετέβη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ κ. Σταύρος Κρητικός , ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Γιάννης Συρίγος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Δημήτρης Δράκος, συνοδεία μηχανήματος έργου JCB, συνεργείου του Δήμου με πριόνια και ενός φορτηγού. Η πολιτική προστασία του Δήμου έδρασε σταδιακά και συντονισμένα και παρέδωσε το δρόμο  στην κυκλοφορία σε 1 ώρα.
Παράλληλα, στις περιοχές Πάνορμος και Άγιος Γεράσιμος σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων από την έντονη καταιγίδα μέσα σε ιδιόκτητα οικόπεδα και έπειτα από επέμβαση συνεργείου του Δήμου, απομακρύνθηκαν ώστε να μην προξενήσουν περαιτέρω ζημιές στις κατοικίες που ήταν εντός.  Τα συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν εντατικά μέχρι να πέσει το σκοτάδι, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Ανυπολόγιστες ζημιές υπέστησαν 60 σχεδόν σκάφη στην περιοχή του λιμανιού του Λαυρίου. Η ταχύτητα του ανεμοστρόβιλου που άγγιξε τα 150 χιλιόμετρα κατέστρεψε τα σκάφη μήκους 15-20 μέτρων. Τα περισσότερα ήταν ιστιοπλοϊκά και ήταν τοποθετημένα πάνω σε βάσεις στην αλάνα του λιμανιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων η καταστροφή μεταφράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ… 

Δείτε φωτογραφίες των κατεστραμμένων σκαφών και από άλλες ζημιές που έγιναν στο Λαύριο
Ζημιές στο Λαύριο4 Ζημιές στο Λαύριο3 Ζημιές στο Λαύριο2 Ζημιές στο ΛαύριοΖημιές στο Λαύριο6 Ζημιές στο Λαύριο7 

ceb4ceb5cebdcf84cf81ceb1images-cms-image-000004975


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Ανυπολόγιστες καταστροφές στο Λαύριο, από ανεμοστρόβιλο!!!”

  1. Ο/Η Πανος λέει:

    Οι αξιοι στα δυσκολα φαινονται!

    Επισης Κε Αττικε Παρατηρητη μου εστειλαν ενα φυλλαδιο ενημερωσης απο τον Δημο Ελληνικου-Αργυρουπολης για το τι εκαναν στον εναν χρονο που ειναι στην Δημαρχια. Ναι εκει που ηταν εκεινος ο Συριζαιος με την παιδικη χαρα και ολα ηταν μελι-γαλα. ΠΡΙΝ κ ΜΕΤΑ αν τολμανε!!!Μηπως μπορουν να κανουν το ιδιο και στους δημους της ανατολ. Ακτης. Και μην μου πει καποιος οτι εκει εχει πολυ κοσμο. 32000 στον Δημο Ελληνικου αργυρουπολης και 29000 στον Δημο Σαρωνικου απο την τελευταια απογραφη του 2011!!! Ετσι για να γνωριστουμε καλυτερα

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.