Την πρόταση του Αττικού Παρατηρητή, υιοθετεί ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης

Πρόταση – Σχέδιο του νέου Δήμου Σαρωνικού, όπως δημοσιεύτηκε στον Α.Π. στις 23 Μαΐου 2019

Την πρόταση του Αττικού Παρατηρητή που δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου του 2019 (δείτε εδώ), για την δημιουργία Δήμου του παραλιακού μετώπου, υιοθέτησε ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, σε συνέντευξή του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης (paraktios.gr).

Συγκεκριμένα η πρόταση είχε διατυπωθεί με αφορμή ανάλογη συνέντευξη του κ. Σταύρου Ιατρού πρώην Δημάρχου Κερατέας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι πρέπει ο καλλικρατικός Δήμος Λαυρεωτικής να σπάσει και η Κερατέα να αποτελέσει αυτόνομο Δήμο.

Ο Αττικός Παρατηρητής είχε διατυπώσει συγκεκριμένη πρόταση, παραθέτοντας και το σχετικό χάρτη, όπου συμπεριλαμβάνει τον νέο Δήμο που πρότεινε ο κ. Ιατρού και τις περιοχές, των Καλυβίων και του Κουβαρά, δηλαδή θα συνένωνε τα αποκαλούμενα “αρβανιτοχώρια” και θα ήταν ο Δήμος 3Κ (κατά το 3Β), δηλαδή Δήμος Κερατέας – Καλυβίων – Κουβαρά. Αυτός ο νέος Δήμος Θα συνένωνε και πολιτικά και πολιτισμικά τις τρεις ενότητες.

Ο δεύτερος Δήμος θα είναι ο Δήμος Λαυρεωτικής, με τις ενότητες Λαυρίου και Αγίου Κωνσταντίνου.

Τρίτος, ο Δήμος Σαρωνικού με δημοτικές ενότητες της Παλαιάς Φώκαιας, της Αναβύσσου, της Σαρωνίδας και του Λαγονησίου, δηλαδή το παραλιακό μέτωπο, το οποίο επίσης έχει κοινά οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, συνενώνοντας κυρίως τους απογόνους των Μικρασιατών προσφύγων, αλλά και τους έποικους από την Ελληνική ενδοχώρα που εγκαταστάθηκαν τα τελευταία 40 χρόνια στην περιοχή ως παραθεριστές.

Εάν ο κ. Σωφρόνης πιστεύει πραγματικά σ΄ αυτή την πρόταση και δεν είναι μια πομφόλυγα χάριν εντυπωσιασμού, ας ηγηθεί της προσπάθειας. Το πρώτο βήμα μπορεί να είναι η συγκέντρωση υπογραφών των πολιτών και είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρωθούν χιλιάδες.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Την πρόταση του Αττικού Παρατηρητή, υιοθετεί ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης”

 1. Ο/Η ΣΟΦΙΑ ΔΙΓΕΝΗ λέει:

  Είχα μάθει ότι όταν ζητάμε από κάποιον μια συνέντευξη πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που να την προκαλεί. Αυτός ο λόγος μπορεί να είναι η προσωπικότητα του συνεντευξιαζόμενου, το εύρος της, η θέση του, το σημαντικό γεγονός που μπορεί να συνδέεται με εκείνον, η ιστορία του, η βράβευση ή η αποπομπή του από αξιώματα. Οι αποδείξεις του για κάποια πράγματα που τον καταγγέλλουν.
  Σήμερα έμαθα παρακολουθώντας τις τελευταίες συνεντεύξεις σε διαχειριστή ιστοσελίδας στο διαδίκτυο ότι μπορείς να καλείς κάποιον σε συνέντευξη ή να σε καλεί -γιατί και οι δύο είπαν ο ένας στον άλλο ευχαριστώ για την πρόσκληση- για να απολογηθεί για όσα λέει κάποιος άλλος χωρίς εσύ ο “δημοσιογράφος” να έχεις ερευνήσει εάν αυτά που σου είπε ο άλλος ευσταθούν.
  Είπα λοιπόν στον εαυτό μου ότι εφόσον όσο γηράσκω θα μαθαίνω πρέπει να ψάξω να βρω ένα σημαντικό από όσα ειπώθηκαν ανάμεσα σε ήχους από χτυπητήρια καφέ και κουβέντες θαμώνων και περαστικών στο χώρο όπου έγινε η τελευταία συνέντευξη.
  Πήρα το πλέον σοβαρό μου ύφος και βούτηξα στη φαιά ουσία μου λέξη – λέξη αναζητώντας εκείνη που θα δώσει νόημα στον τηλεθεατή.
  Η προσωπικότητα που στεκόταν ενωπίω του μικροφώνου είχε μονίμως μια στάση ένστασης σε αναλήθειες. Όμως δεν είδα ούτε μία φορά μία από αυτές τις αναλήθειες να την έχει στα χέρια του ως αποδεικτικό στοιχείο. Και αφού δεν τις είχε δεν είχε μπει στον κόπο να τις υπενθυμίσει στον διαχειριστή του site μιας και ο ίδιος τον προέβαλε πάμπολες φορές.
  Ξέρετε, κάποιο λάθος γίνεται εδώ. Δεν είμαι εγώ η αμαθής.Μα δεν υπάρχει πλέον κάποιος αμαθής που να άγεται και να φέρεται.
  Επίσης ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι όπου υπάρχουν διαμάχες, όπου ο ένας προσπαθεί να απορρίψει τον άλλο τίποτε σωστό δεν γίνεται.
  Από τον Μάρτιο του 2019 που μπήκαν τα πρώτα φωτιστικά σώματα στα Καλύβια και σε κάποιες άλλες γειτονιές του δήμου μόλις πριν ένα μήνα και μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα μπήκαν 5-10 σώματα ακόμα. Σε πολλά σημεία του δήμου τα σκοτάδια είναι επικίνδυνα. Τι μπορεί να έκανε καλό στους πολίτες αυτό που έλεγαν βλάβη της ΔΕΗ δεν γνωρίζω. Αν γλύτωσε 1 ή 2 εκατομμύρια από το μηδέν της χρέωσης δεν μπορώ να το συλλογιστώ δεν με βοηθούν τα μαθηματικά μου. Φως δεν άναβε πάντως εδώ και μήνες άρα κατανάλωση δεν είχαμε κι όμως πληρώναμε τέλη. Η Ηλεκτροδότηση που δεν έχει ζητήσει ο δήμος για πολλές περιοχές από τη ΔΕΗ δεν είναι ένα θέμα που χρήζει απαντήσεων;
  Αντί αγαπητέ κύριε διαχειριστά και παρουσιαστή της συνέντευξης όπως τη λέτε, να πάρετε τις κάμερες και να πάτε να κάνετε ρεπορτάζ για τις σακούλες που κρέμονται κάτω από τις καμένες λάμπες, να ζητήσετε από τους νέους// παλιούς της διοίκησης του Δήμου να αφήσουν κατά μέρος τις εχθρότητες και να κοιτάξουν το κοινό καλό γίνατε διαιτητής ποδοσφαιρικού αγώνα που για μπάλα έχει τους δημότες και εσάς μαζί.
  Άραγε κύριε διαχειριστά και παρουσιαστή της συνέντευξης εδώ δεν ζείτε; Εσείς δεν κάνατε και ρεπορτάζ για τις καντίνες της παραλίας; Τόσα ξέρετε ίσως και περισσότερα από τον συνομιλητή σας. Και από ιστορία του Δήμου ξέρετε επίσης. και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος υπήρξατε στο παρελθόν. Τι περισσότερο μάθατε σήμερα από αυτήν την συνέντευξη;
  Το ίδιο κάνατε και στην συνέντευξη τύπου όπου άλλος από εσάς δεν έκανε ερώτηση στους υποψηφίους. Τι συνέντευξη τύπου ήταν κι αυτή!
  Τέλος πάντων. Προσωπικά το μάθημα το πήρα. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.
  Κι αν αυτό που δηλώσεις το σκοτώνεις, τι σημασία έχει, εσύ τη δουλειά σου κάνεις…..

  Όσο για την ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ υπέρ της παραλιακής ζώνης για την οποία προβλέπετε πολλές υπογραφές δεν γνωρίζω , δεν απαντώ. Αυτά είναι θέματα μεταρρυθμίσεων που δεν γίνονται με μια συγκέντρωση υπογραφών νομίζω.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.