Συνεχίζονται οι δράσεις κατάρτισης και επιμόρφωσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Σαρωνικού

Με επιτυχία συνεχίζονται οι δράσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,EUROLEARNING, που λειτουργεί στο Δήμο Σαρωνικού, για την κατάρτιση ανέργων και την επιμόρφωση εργαζομένων και επιχειρηματιών στην περιοχή.
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας του Κ.Δ.Β.Μ. τους τελευταίους μήνες:
– Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων των ανέργων για το πρόγραμμα «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29 – 64 ετών σε κλάδους αιχμής»,από το οποίο αναμένεται να ωφεληθούν συνολικά 23.000 άνεργοι. Τα αποτελέσματα αναμένονται εν΄τος του Ιανουρίου, ώστε να ακολουθήσει η συγκρότηση των τμημάτων. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συμβουλευτική υποστήριξη, θεωρητική κατάρτιση και παροχή πιστοποίησης, καθώς και πεντάμηνη πρακτική άσκηση. Μετά την λήξη του προγράμματος θα ξεκινήσει η διαδικασία της προώθησης στην αγορά εργασίας.
– Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την έναρξη επιδοτούμενου προγράμματος του ΛΑΕΚ για εργαζόμενους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Δήμου Σαρωνικού. Το πρόγραμμα απευθύνεται, ειδικότερα, σε εργαζομένους Παιδικούς Σταθμούς, Φαρμακεία, Γηροκομεία, Χώρους Εστίασης και Εμπορικές Επιχειρήσεις και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα επιμελητήρια Ε.Β.Ε.Α., Ε.Β.Ε.Π. και Ένωση Εστιατόρων.
Ολοκληρώθηκε ο Α’ κύκλος του επιδοτούμενου προγράμματος στον τομέα του τουρισμού, με τίτλο «Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του Τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας». Από τον Β’ κύκλο έχουν ολοκληρωθεί τα δύο πρώτα τμήματα και αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου να ολοκληρωθεί και το τρίτο.
Υλοποιήθηκε πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας, ενώ γίνονται δεκτές και νέες αιτήσεις για νέα τμήματα.

Επίσης,
– Εντός του Φεβρουαρίου θα διενεργηθούν από τον ΕΦΕΤ εξετάσεις πιστοποίησης 127 εργαζομένων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επεξεργασίας, παραγωγή, αποθήκευσης, μεταφοράς και διακίνησης τροφίμων, του λιανεμπορίου, της μαζικής εστίασης και ζαχαροπλαστικής, καθώς και της μεταποίησης τροφίμων.
– Γίνονται δεκτές αιτήσεις για νέα τμήματα προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας (Security). Οι εκπαιδευόμενοι με την απόκτηση της πιστοποίησης προωθούνται για άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.