Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εθελοντική δράση «Lets Do It Greece 2016» στο Λαύριο

IMG_8811

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για ακόμη μία χρονιά ο εθελοντικός καθαρισμός της πόλης του ΛΑΥΡΙΟΥ από εθελοντές και Συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τοπικού Συμβουλίου Ενότητας Λαυρίου και τον Δήμο Λαυρεωτικής στην δράση «Lets Do It Greece 2016».

Oι εθελοντές από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Λαυρίου όπου τους υποδέχτηκαν για τις εγγραφές η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ενότητας Λαυρίου κα Αλίκη Σπύρου, ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής κος Παναγιώτης και ο Τοπικός Σύμβουλος κος Καγιόγλου Δημήτριος.

IMG_8826

Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε 2 ομάδες των 50 καλύπτοντας έτσι μεγάλο μέρος της πόλης του Λαυρίου, δίνοντας έμφαση σε κοινόχρηστους χώρους και πάρκα, μαζεύοντας εκατοντάδες σακούλες με σκουπίδια τα οποία πετάχτηκαν στους κάδους απορριμμάτων. Οι ομάδες δραστηριοποιήθηκαν στις περιοχές Λιμάνι Λαυρίου, Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου, Πλατεία Καμινευτών, Πάρκο Δημαρχείο Λαυρίου, Πάρκα Νεάπολης, Παιδική Χαρά Αγίου Ανδρέα, Πάρκο έναντι Ιδρύματος Αβραμίδη, Πάρκο Ρεμίζας, Πάρκο όπισθεν γηπέδου ΑΠΕΛ, Πάρκο – Άγαλμα Κολοκοτρώνη, καλύπτοντας έτσι πολλούς κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Λαυρεωτικής. Η δράση πραγματοποιήθηκε και στις Εργατικές Κατοικίες Λαυρίου όπου ο Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών με τους εθελοντές του και των Σύλλογο Ηπειρωτών καθάρισαν περιμετρικά της Εκκλησίας καθώς και τα πάρκα και θα συνεχίσουν τις εργασίες τους και τις επόμενες μέρες.

IMG_8848

Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λαυρίου κα Αλίκη Σπύρου ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές και τους φορείς που συμμετείχαν στην δράση και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους σε επόμενες εθελοντικές δράσεις που θα πραγματοποιήσει το Τοπικό Συμβούλιο Ενότητας Λαυρίου. Στους εθελοντές μοιράστηκαν γάντια και σακούλες για την αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς και νερά και χυμοί μιας και η θερμοκρασία της ημέρας ήταν αρκετά υψηλή.

IMG_8867
Το παρών έδωσαν εθελοντές από τους παρακάτω Συλλόγους και φορείς του Λαυρίου:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ»
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΑΥΡΙΟΥ
1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λαυρίου
Σύλλογος Θηραίων «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ»
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ
Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Λαυρίου
Σύλλογος ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ «Ο ΠΥΡΡΟΣ»
Προσωπικό DOW HELLAS
Σύλλογος Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών Λαυρεωτικής
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ».
Σύλλογος Ιδιοκτητών Αγριλέζας.

IMG_8895

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια Κειμένου : Άρης Αρίφογλου 

Πηγή: Η Πόλη μας


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.