Πλήθος κόσμου στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Δήμο Σαρωνικού

 

theofaneia_fwkaiaΠλήθος κόσμου, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες, με σύμμαχο τον καλό καιρό, συμμετείχαν στην τελετή αγιασμού των υδάτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Από τον Άγιο Νικόλαο στο Λαγονήσι, την παραλία Αλυκών Αναβύσσου, την κεντρική προβλήτα της Σαρωνίδας, τον Κουβαρά, αλλά και το λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, οι πιστοί παρακολούθησαν τον αγιασμό των υδάτων.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Σωφρόνης συμμετείχε στις εκδηλώσει για τον εορτασμό των Θεοφανείων στην Παλαιά Φώκαια. Αφού ολοκληρώθηκε η θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Παλαιάς Φώκαιας, οι ιερωμένοι, οι αρχές του τόπου και οι πιστοί, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής, σχημάτισαν πομπή και ακολούθησαν τον δρόμο προς τη θάλασσα. Στο γραφικό λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας οι αλιείς με τις βάρκες τους αλλά και οι μικροί αθλητές της ιστιοπλοΐας είχαν ήδη ανοιχθεί στη θάλασσα. Σύμφωνα με την ιεροτελεστία της χριστιανοσύνης ο ιερέας τέλεσε τον αγιασμό και στη συνέχεια έριξε το σταυρό στη θάλασσα. Περισσότεροι από είκοσι βουτηχτάδες πήδηξαν στα παγωμένα νερά κατά την κατάδυση του Σταυρού.

Ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης, απελευθέρωσε το λευκό περιστέρι, σύμβολο παρουσίας της χάρης του Αγίου Πνεύματος δίνοντας ευχές σε όλους για μια χρονιά ειρήνης, ευημερίας, προσωπικής και οικογενειακής υγείας.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.