Να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης, επιχειρεί και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού – Η Προκήρυξη

Προκήρυξη Συμπαραστάτης 2015Επαναλαμβάνει την διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού, κατά την συνεδρίαση της 26/2/2015, μετά την αποτυχία να εκλεγεί ο κ. Ευάγγελος Μιχάλης στις 15/10/2014.

Όπως ακούγεται στους διαδρόμους του Δημαρχείου, ο προηγούμενος Συμπαραστάτης κ. Ευάγγελος Μιχάλης, θα είναι και πάλι υποψήφιος, παρ΄ ότι απέτυχε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων στην συνεδρίαση της 15/10/2014. Με στελέχη του Δήμου με τους οποίους επικοινωνήσαμε υπάρχουν εύλογα ερωτήματα που αφορούν την προκήρυξη του Δημάρχου για την επιλογή Συμπαραστάτη. Η προκήρυξη αναφέρει στην πρώτη παράγραφο, ότι “ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας”. Θέλουμε να σημειώσουμε, ότι εγνωσμένης εμπειρίας πρόσωπο, είναι μόνο ο κ. Ευάγγελος Μιχάλης, μια και είναι ο μοναδικός που έχει διατελέσει Συμπαραστάτης. Εφόσον είναι υποψήφιος ο κ. Μιχάλης, η προκήρυξη μπορεί να θεωρηθεί φωτογραφική και επομένως να ακυρωθεί, σε περίπτωση προσφυγής (όλα είναι πιθανά).

 

Επιπλέον ο κ. Μιχάλης,εφόσον έχει καταψηφιστεί κατά την πρώτη ψηφοφορία, δεν θεωρείται εγνωσμένου κύρους, άρα ποιος λόγος υπάρχει να υπερψηφιστεί στην νέα ψηφοφορία από όσους δεν τον ψήφισαν στις 15/10/2015; Αν δηλαδή καταψηφιστεί και πάλι, θα έρθει και σε τρίτη συνεδρίαση η πρόταση, μέχρι να καταφέρει κάποτε να εκλεγεί;  

Τέλος ο κ. Μιχάλης, κατά την δική μας άποψη, δεν εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των Δημοτών, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του, γιατί ήταν προσκολλημένος στην Διοίκηση Φιλίππου.  Σύμφωνα με το Ν. 3852 Άρθρο 77, ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση, η οποία παρουσιάζεται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνεδρίαση για τον απολογισμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Μιχάλης ως Συμπαραστάτης, πλην μίας και μοναδικής έκθεσης πεπραγμένων του 2011, ουδέποτε άλλοτε παρουσίασε έκθεση της δραστηριότητάς του, άρα δεν ανταποκρίθηκε ούτε στα τυπικά ούτε στα ουσιαστικά του καθήκοντα.

Θα έπρεπε λοιπόν κατά την άποψή μας, να απόσχει ο ίδιος της υποψηφιότητας και το Δημοτικό Συμβούλιο (η παράταξη του Δημάρχου), να αφεθεί ελεύθερη να εκλέξει έναν άλλον υποψήφιο, για να δοκιμαστούν και άλλοι αξιόλογοι Δημότες σ΄αυτή τη θέση, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε παραταξιακή ταύτιση. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.